Conferintele Peripatetica

 
 

                  PERIPATETICA 2016  - INTERVAL 

                                 (14-17 Iulie 2016)

        Peripatetica, chiar dacă nu-şi propune o întoarcere la vechii greci, vrea sa păstreze  conceptul de călătorie în lumea știinţelor și artelor. Ceea ce vă propunem este o întâlnire  menită să întregească înţelegerea profundă a lumii din perspectiva diferitelor domenii ale știinţelor și artelor.  Pornind de la postulatele: „lucrurile mari sunt simple” şi  „ştii cu adevărat doar ceea ce ştii să spui pe înţelesul oricui”, prezentările vor folosi un limbaj comun pentru a da viaţă ideilor esenţiale din spatele celor mai specializate și sofisticate concepte din domeniile abordate.  

      Pentru a fi părtași acestei incursiuni în lumea ideilor vă invităm să călătoriţi  la Oraviţa, un loc aproape uitat, aşezat într-un cadru natural generos, unde  cel mai vechi teatru  aflat pe teritoriul României  mărturiseşte despre năzuinţa culturală de acum două veacuri a unei comunităţi  discrete. Sperăm ca oratorii și artiștii invitaţi să vă seducă și să vă răsplătească efortul călătoriei.

     Ȋn acest an vă propunem tema INTERVAL

interval spaţial; interval temporal;
interval fundamental; interval secundar;
interval de confidenţă;
interval augmentat; interval diminuat;
interval perfect;
interval deschis; interval închis;
interval nemărginit;
interval de acoperire; interval de măsură;
interval consonant; interval disonant;
interval enarmonic;
interval ...

Într-o bună masură,  poziţionarea noastră în lumea materială şi spirituală depinde de modul în care percepem diferitele intervale. Contribuţiile participanţilor vor încerca să surprindă subtilităţile acestei percepţii.


      Credem în puterea ideilor de a schimba atitudini, destine și în final lumea.