Editorial: Sant Cosme, portes obertes                              

   Fins i tot el record de les fogueres i les gallines al carrer, escena habitual fins no fa gaire al sector que es coneixia com “les 801 vivendes”, comença a esvaïr-se. En aquest punt tampoc no ens podem enganyar; l’increment de la presència policial amb el desplegament dels Mossos d’Esquadra ha estat un element clau a l’hora de canviar per força mentalitats arraigades en un sector del barri que provenia del barraquisme de Montjuïc de principis dels vuitanta.

   La millora en el comportament cívic ajuda indubtablement a la modernització d’un barri. Els bars i els comerços ara poden entendre que val la pena invertir en modernitzar els establiments, en oferir higiene i qualitat de servei. Tot i així, el teixit comercial és el que més lentament nota la transformació. Haurà de passar encara temps per tal que s’hi instal·li una oferta comercial “de segona generació”, modernitzada –com la que es comença a entreveure a la zona centre del Prat- i faci del barri el pretès eix comercial que surt a les guies de la ciutat.

   Llegir editorial sencer

   Continguts destacats de l'edició 

   EL TEMA: Sant Cosme aixeca la barrera
   Els nous equipaments i edificis públics ubicats a Sant Cosme han obert el barri a la resta de la ciutat i a un gran nombre de visitants i treballadors que abans ni el trepitjaven.

   L'ENTREVISTA: Oscar Sánchez, director d'El Prat Comunicació
   analitza el paper de la ràdio municipal i de la recentment estrenada plataforma elprat.tv

   LA POLÍTICA
   L'ajuntament centra el debat polític en temes de poc calat municipal: la sardana i el conflicte palestí.

   LA CRÒNICA DE LA CIUTAT

   El bicing arribarà al Prat · Possible edificació il·legal al carrer Lo Gaiter · El Prat Nord es defineix amb una gran zona verda · La nova Ricarda ja pren forma

   LA GENT DEL PRAT
   Manuel Torres Braojo, la promoció de l'art com a forma de vida.


    

    

   LA CULTURA
   L'Agrupació Fotogràfica celebra 25 anys · Suggerències poètiques amb tinta xinesa

   ELS ESPORTS
   L'AE Prat i el Juventud Prat segueixen remuntant · Dol per la mort del jove José Durán · El CB Prat fuig de la zona de descens.