Desembre 2008


 

   
  Editorial: La T1, de peus a terra                                         

  Seguint el model de Madrid, el segon gran aeroport d'Espanya seguirà sent alhora macrocentre comercial i centre de negocis. De l'avió a la reunió passant per la botiga. Un concepte molt respetable i que generarà una indubtable riquesa. No queda tan clar, de moment, que la ciutat albergant de la infrastructura, en aquest cas el Prat, en pugui treure un rendiment econòmic -palpable a peu de carrer- amb aquest tipus de construccions. De moment, ens fa l'efecte que el concepte del "Prat ciutat" segueix sent el d'estació d'enllaç amb el veritable centre de negocis que és l'aeroport. Com a ciutat les institucions (públiques i privades), els comerços, les entitats, han de començar a moure's per intentar que una bona part d'aquesta nova massa de visitants que rebrem a poc més de 3 quilòmetres tinguin interès per veure també què els ofereix la ciutat que conviu amb l'aeroport des de fa tants anys.

  Llegir editorial sencer

  Continguts destacats de l'edició 

  EL TEMA: L'aeroport del futur
  s'enlaira amb la T1

  La nova T1 de l'aeroport del Prat ja està a punt per al seu ús. Després d'un període de proves que es faran mitjançant figurants reals, començarà a operar a mitjans de 2009. Delta ha fet un recorregut i us mostra les parts i característiques més destacades d'un complex que preveu acollir 30 milions de passatgers anuals.

  L'ENTREVISTA: Juan Pedro Pérez, tinent d'alcalde de Promoció Econòmica
  El regidor confirma l'augment de les xifres d'atur al Prat i hi veu esperances de recol·locació de treballadors quan la T1 comenci a funcionar.

  LA POLÍTICA:
  Sergi Olivera ofereix amb la seva habitual mordacitat una ullada al que ha estat el darrer curs polític del Prat

  LA CRÒNICA DE LA CIUTAT:
  La venda d'aparcaments subterranis es ressent per culpa de la crisi

   

   

  LA GENT DEL PRAT:
  Artur Puig, gairebé mig segle de vida per al fundador de l'Escola d'Aprenents de La Seda


  LA CULTURA:
  L'escultora Rosa Parès presenta la seva obra més recent a la Torre Muntadas

  ELS ESPORTS:
  L'AE Prat remunta i torna a guanyar a casa