Любопитно от света на науката и техниката


Любопитни факти за нещата които промениха света, и за някои които не можаха

Преди да започне историята

Огънят и дрехите

Изкуството и музиката

Яицазимитпо лъгуг

Обредите и градовете

Яицазимитпо лъгуг

Колелото, Бронзът и желязото

Земеделие, вино и бира. Конете

Войските

Приятели

Новини 24 часа на ден

Игри и вицове 

Free flash games online

Игри 

Jeux gratuits en ligne

Тук може да видите един интересен сайт - Хотели. Това е каталог с най добрите хотели на море, хотели на планина, СПА хотели. Може да посетите и сайта Имоти монтана

Попаднах на още интересни неща. Например два сайта свързани с Интернет радиостанциите. Първият е Радио и има добра колекция от световни и български радиостанции.  Другият сайт е на английски Live internet radio и там също е събрана добра колекция на радиостанции и описанията им са на английски език.

Как започна всичко

Много, много отдавна (по точно преди 4700 милиона години) през космическото пространство профучал огромен облак от прах и нажежен газ. От този облак постепенно се образувало огромно кълбо – Земята. В началото земята била толкова гореща, че скалите се стопявали я вулканите бълвали огнена лава и отровни газове. От тогава светът непрекъснато се променя. Животът на земята се е зародил преди около 3500 милиона години. Първите риби заплували преди около 500 милиона години, а динозаврите започнали да бродят по земята преди 200 милиона години.

ЕволюцияА преди два милиона години се появило едно ново създание - първия прародител на човека, хомо хабилис или Сръчният човек. Използвайки своята сръчност той решил че няма да позволи на света да го управлява, а ще му наложи своята воля и ще го промени. От тогава човека не спира да променя света.

Тук ще се опитам да разкажа за онези научни открития които промениха света, а също и за онези които не можаха.