Als je op vakantie gaat, is het leuk om een boek te lezen dat zich afspeelt in de regio waar je bent. Ook als je met de trein iedere dag langs die ene stad komt, is het interessant eens een boek te lezen dat je een beter beeld geeft van de stad. Voor je werk op reis? Lees een boek dat zich op de plaats van bestemming afspeelt en zo gaat de streek waar je bent, steeds meer leven. Pennenstreken dus.

Op de kaart hieronder staan daarom de boeken niet op titel of auteur, maar bij de stad of regio waar ze zich afspelen. Het gaat om boeken waarin de omgeving duidelijk herkenbaar voorkomt of zelfs een prominente rol speelt. Of boeken waarin plaatselijke gewoonten of cultuur zo beschreven worden dat je de bewoners bijna leert kennen door het lezen van het boek. 
Op de kaart paste niet alle informatie, daarom vind je op de pagina Boeken meer informatie over de getoonde titels gesorteerd op land. 
Sinds kort hebben we hieronder een aparte kaart met kinder- en jeugdboeken!

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties mail me! Ook kan je een bericht achterlaten op Facebook. Tips voor boeken, maar ook reacties op boeken die je gelezen hebt, zijn van harte welkom.

Kinder- en jeugdboeken


PS. Deze site biedt enkel een groepering van de ons bekende boeken en zal dan ook nooit compleet zijn. De titels, auteurs, streek en tijd waarin het boek speelt worden genoemd en hierbij gaan we zorgvuldig te werk. Mocht deze site onverhoopt een fout bevatten, horen we het graag zodat we dit kunnen corrigeren. We zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van onjuistheden of onvolledigheden in de aangeboden informatie.