Benvinguts a la web del Pelegrinatge a Montserrat 2018

Fa dies que no puges a Montserrat? Doncs som-hi, et proposem anar-hi a peu i en colla, el 12 i 13 de maig. Enguany t'oferim una altra manera de passar la Festa dels Moros i Cristians. 

Aquest anym, t’oferim tres possibilitats, totes tres amb un punt en comú: fer Pelegrinatge amb accent Marista a un bon lloc com Montserrat.

PELEGRINATGE
Què és això d’un pelegrinatge? Sona més vell que l’anar a peu i una mica és així, perquè pelegrinar és posar-se en camí, sortir de casa, sortir d’un mateix. Avui, com fa mil anys, pelegrinar vol dir desconnectar, descobrir, marcar-se un repte.  

MARISTA
Pelegrinar amb els maristes vol dir fer-ho amb senzillesa, amb aquell caliu de família que fa les coses properes, humanes. 
A l’arribar al santuari ens trobarem amb nois i noies, educadors i famílies d’altres escoles, moviments i obres socials maristes que hauran arribat de matinada per camins diferents. 
Les portes són ben obertes a qui vulgui sumar-se a la proposta i compartir aquesta experiència.

MONTSERRAT
Els pelegrinatges clàssics es dirigeixen a indrets simbòlics. Sabeu prou bé que Montserrat té una màgia especial que pot captivar el pelegrí des de diferents vessants: l’espiritualitat mil·lenària del monestir, la singularitat de la muntanya, l’emblemàtica moreneta, el símbol patriòtic, la música, la natura… A més és el nom que distingeix el nostre col·legi des de fa més de cent anys!
La proposta és arribar al santuari de bon matí i, per tant, caminar abans que surti el sol. Això ens permetrà veure i xalar de la muntanya amb una mirada diferent.
L’essencial del Pelegrinatge, però, no és res més que el camí. I la meta, arribar a trobar-se un mateix. Vet aquí el repte més difícil i el que mou a posar-se en camí a tantes i tantes persones per diferents camins. Som-hi?