Benvinguts a la web del Pelegrinatge a Montserrat 2019

Aquest any el Pelegrinatge a Montserrat CANVIA!! I de quina manera!! El Pelegrinatge a Montserrat canvia de format però manté l’essència de sempre: muntanya, convivència, esforç personal, espiritualitat, esperit de família, experiència de maristes Catalunya. El proper 4 de maig ens trobarem novament totes les escoles, centres oberts, moviments a la muntanya tan especial per a tots nosaltres!!

El canvi d'enguany és que només farem 1 dia, sortint a les 9h de Lleida i arribant a les 20h. L'autocar ens deixarà a dalt de Montserrat i, un cop allí, us oferim tres propostes diferents

Dissabte, 4 de maig, pujarem fins al monestir i, des d’allí, proposem 4 rutes de diferent dificultat i durada. Cadascú pot escollir la més escaient. A la tarda ens retrobarem per compartir berenar, celebració i cap a Lleida.  

Dades bàsiques:

PELEGRINATGE
Què és això d’un pelegrinatge? Sona més vell que l’anar a peu i una mica és així, perquè pelegrinar és posar-se en camí, sortir de casa, sortir d’un mateix. Avui, com fa mil anys, pelegrinar vol dir desconnectar, descobrir, marcar-se un repte.  

MARISTA
Pelegrinar amb els maristes vol dir fer-ho amb senzillesa, amb aquell caliu de família que fa les coses properes, humanes. 
A l’arribar al santuari ens trobarem amb nois i noies, educadors i famílies d’altres escoles, moviments i obres socials maristes que hauran arribat de matinada per camins diferents. 
Les portes són ben obertes a qui vulgui sumar-se a la proposta i compartir aquesta experiència.

MONTSERRAT
Els pelegrinatges clàssics es dirigeixen a indrets simbòlics. Sabeu prou bé que Montserrat té una màgia especial que pot captivar el pelegrí des de diferents vessants: l’espiritualitat mil·lenària del monestir, la singularitat de la muntanya, l’emblemàtica moreneta, el símbol patriòtic, la música, la natura… A més és el nom que distingeix el nostre col·legi des de fa més de cent anys!
La proposta és arribar al santuari de bon matí i, per tant, caminar abans que surti el sol. Això ens permetrà veure i xalar de la muntanya amb una mirada diferent.
L’essencial del Pelegrinatge, però, no és res més que el camí. I la meta, arribar a trobar-se un mateix. Vet aquí el repte més difícil i el que mou a posar-se en camí a tantes i tantes persones per diferents camins. Som-hi?