Nieuws‎ > ‎

Mei 2014 - Fotoreportage: de natuur in de Volgermeer ontwaakt, dus aan de slag!

Geplaatst 12 mei 2014 09:02 door Peat Cap
Door Jeroen van Zuidam
 
Na een zachte winter is het voorjaar snel van start gegaan. Dit zorgt ervoor dat onderzoekers en studenten volop aan het werk zijn in de Volgermeer om de ontwikkeling van de planten binnen en buiten de experimenten te volgen.
Het is niet altijd even eenvoudig om gegevens te verzamelen in het water!
 
In het experiment met de drijvende matjes beginnen een aantal planten al te bloeien. Omdat niet iedere soort op hetzelfde moment bloeit zijn er gedurende de zomer steeds verschillende bloemen te zien.
Met de klok mee, startend linksbovenin de bloemen van: Waterdrieblad, Gele lis, Slangenwortel en Wateraardbei
 
Niet alleen op de drijvende matjes zijn mooie bloeiende planten te zien, ook in de natte oevers komen van nature allerlei soorten voor die de Volgermeer aantrekkelijk maken voor mens en dier.
Met de klok mee, startend linksbovenin de bloemen van: Heen, Zwanenbloem, Grote egelskop en Grote kattenstaart
 
Maar ook de kruidige vegetatie op de wat drogere taluds laat zich in de zomer van zijn beste kant zien. Geef uw ogen dus goed de kost de komende tijd!
Met de klok mee, startend linksbovenin: de paars-roze bloem van de Speerdistel, paarse bloemen van Brunel, een ongemaaide rand met bloeiende Margrieten (witte bloemen) en Wilde cichorei (lila bloemen), en een mooi bosje gele bloemen van Klein hoefblad
Comments