otok KRK  - špilja BISERUJKA – “ DOBRINJSKA ŠETNICA “

 

Prvi izlet ovogodišnje Male planinarske škole ovaj put nas je odveo na sjeverni dio otoka KRKA, područje općine Dobrinj.

Jutarnji žamor, s nekima se nismo vidjeli gotovo godinu dana, kako vrijeme leti, podosta novih lica, neki pospani, u 07’00 svi smo u busu. Prekrasno sunčano jutro, uz priču evo nas na Krčkom mostu, bura pada. S osmjesima na licima stižemo u dogovoreno vrijeme pred špilju Biserujku, dijelimo se u dvije grupe, dok su jedni u razgledu špilje, drugi obilaze poučnu stazu u blizini prema uvali Slivanjska. Sat vremena preleti u hipu, uz stručnog vodiča školarci su upoznati s još jednim biserom Hrvatskog podzemnog svijeta.

Krećemo prema Čižićima, polaznoj točki naše hodnje, “djeca“ bi popila kavicu…, odmor uz pripremu opreme i krećemo prema Sužnu, na vidikovcu smo za manje od sat vremena, puni snage, fulaju se i markacije, ponavljamo u hodu neka stečena znanja. Na pjaci u Sužnu pronio se glas da je otvorena butiga ( dućan ), odmor uz sladolede, sokiće…….sada više nema stajanja do Dobrinja, i zaista krenuli bez zastajkivanja, malo strmiji uspon i u Dobrinju smo u 14’00, butiga zatvorena. Do 15’00 razgledavanje prekrasnog gradića, s Jardina puca pogled prema Kvarneru, fotkanje na Placi, lagana nervoza među školarcima, hoćemo se stići i okupati !?? Ma naravno uz takvu motivaciju smo za sat vremena u Solinama, odrasli se nešto premišljaju, kod školaraca nema dileme svi su u trenu u moru, ljekovitom blatu, reume radi. “Izlječeni“, osvježeni, uz kraću pauzu doma smo u ranim večernjim satima.

Razletili smo se prema kućama, obogaćeni novim poznanstvima, budućim prijateljima, pređenih cca 11 km bez nekih većih napora garancija su za provođenje budućih aktivnosti u školi, a već slijedeće subote krećemo prema Velebitu, na Premužićku….ALBUM S IZLETA