Škole‎ > ‎

Mala planinarska škola 2017.


I OVE 2018. GODINE KREĆE MALA PLANINARSKA ŠKOLA ! KONTAKTIRAJTE NAS !Mala planinarska škola je namijenjena djeci do 15 godina !
Dodatne Informacije možete dobiti na telefon : 091 3903 311 i
na redovitim sastancima PD Dubovac , četvrtkom u 19,30 h , 
u maloj dvorani Školske sportske dvorane na Rakovcu .

DOBRODOŠLI !


Završetak Male planinarske škole 2017. , 12. studenog

Podjelom diploma HPS-a i prigodnim druženjem na Pl.kući “Zvonimir Plevnik“ na Kalvariji završila je sa radom 7.Mala planinarska škola “ Klinci i klinceze 2017 “ .
Za školu se prijavilo 37 polaznika i svi su s uspjehom pohađali malu planinarsku kolu.
Škola je započela sa radom 10.09.2017.god. Provodila se nizom od 7 tematskih izleta ( jedan dvodnevni – boravak na Pl.kući “Vodice“ na Žumberku ) na kojima su se obradile sve nastavne teme sukladno Pravilniku o maloj planinarskoj školi u HPS-u ( zaštita prirode, kretanje i boravak u planinama, opasnosti, pomoć i spašavanje u planinama, orijentacija, vježba na umjetnoj stjeni ) vodeći  računa o posebnosti rada s djecom , te o njihovoj sigurnosti.

Nastavni sadržaji obrađivani su na pitanjima koja su djeci bliska. Glavnina sadržaja ostvarivana je u planinama, na terenu kroz vježbe i igre.

Čestitajući svim polaznicima Male planinarske škole, posebno se zahvljujući roditeljima, bakama i djedovima, vodiči PD DUBOVAC smatraju završetak rada male planinarske škole samo formalnim, jer će svojim kontinuiranim aktivnostima nastaviti rad s najmlađima.

 “ Hodaj i bit ćeš sretan, hodaj i bit ćeš zdrav “


FOTOGRAFIJE


S naših izleta

 • MALA PLANINARSKA ŠKOLA KRENULA JE OKUPLJANJEM RODITELJA I DJECE
  10.09.2017. u 17 sati NA PLANINARSKOJ KUĆI " Zvonimir Plevnik" , NA KALVARIJI .


  10.rujan 2017.

  Okupljanjem roditelja, klinceza i klinaca u prostorijama Pl.kuće “ Zvonimir Plevnik “ jučer u 17'00 sati započela je s radom Mala planinarska škola "KLINCI I KLINCEZE 2017."U školu se prijavilo 30 polaznika ( upisi u tijeku zaključno sa četvrtkom 14.09.2017.) od kojih je najmlađi 3 god.a najstariji 12 god.
  Voditelj škole Krešimir Fajdić posebno je pozdravio 30 novih članove Društva, a zatim upoznao roditelje, polaznike i prisutne s radom PD Dubovac.

  Slijedilo je upoznavanje s nastavnim kadrom, programom i planom aktivnosti te organizacijom Male planinarske škole ,koja će se provesti tijekom mjeseca rujna, listopada u obliku 7 tematskih izleta. Prvi izlet je 16.09.2017. na Petrovu goru.

  Škola završava 05.studenog podjelom diploma i prigodnim druženjem . • Post bez naslova

  Post je postavio/la 16. stu 2017. 05:40 Admin Dubovac
 • Penjanje na umjetnoj stijeni

  Vježba na penjačkoj stijeni za sve male planinarke i planinare  Male planinarske škole 2017. održana  je u tri termina 2. , 3. i 4. studenoga 2017. godine. 

  U dogovorenim terminima na vježbe se jeodazvalo se 28. djece. Mali planinari su hrabro ispenjali svoje prve penjačke smjerove. Većinu ih nije uopće trebalo poticati i nagovarati . Neki su bili neumorni i iznova penjali svoje smjerove.
  Veliko  je zadovoljstvo da je dio roditelja pokazao interes za penjanje. i nadamo se da će dio mališana nastaviti penjati .


  FOTOGRAFIJE

  Post je postavio/la 6. stu 2017. 11:12 Admin Dubovac
 • Izlet Petrova Gora

  Izlet je protekao po planu,te smo obišli sve predviđene lokacije obuhvaćene planom  izleta.Sve je trajalo od 9-13.30 i pritom smo hodali oko 10 km.Vrijeme nas je služilo,malo sunca,malo oblaka.Blata kojeg smo očekivali na naše zadovoljstvo ,baš i nije bilo.Veselo i dobro raspoloženje uljepšala je jedna pridošla kujica koju su mali planinari nazvali Mimi .Ona nas je pratila od spomenika do Muljave. Tamo smo se zadržali oko sat a dio gladnih se zadržao na ručku i igri .Tako smo oko 16 sati došli u Karlovac.

  FOTOGRAFIJE

  Post je postavio/la 7. stu 2017. 23:11 Admin Dubovac
 • Izlet - Kamenjak
  Nakon zahtjevnih izleta, uspona na Strahinjčicu, i nešto lakšeg izleta na Hrastovičku goru, današnji izlet, uspon na Veliki Kamenjak ( 837 m ) iznad Grobničkog polja bila je igra za klinceze i klince polaznike MPŠ. 
  Nakon 30 min.hoda lijepo uređenom, markiranom šumskom stazom dolazimo pred mulatijeru usječenu u živu stijenu i po njoj stižemo za 20 minuta na vrh. Magla kvari ukupan doživljaj, samo djelomično se vidi Grobničko polje. Odmor, fotkanje , za neke prvi žig HPO. Tijekom spusta odlučujemo pogledati šta ima pod stjenom Malog Kamenjaka. Zatičemo penjače, polaznike Alpinističke škole HPD Željezničar iz Zagreba. Uživamo u hrabrosti i znanju budućih alpinista. Klinceze i klinci se popentrali po okolnim stjenama. Imamo i mi talentiranih penjača. Vrijeme leti i ubrzo odlazimo busom na Platak.
  Vodič Ratko upoznaje polaznike MPŠ sa osnovama orjentacije, kompasom. Slijedi zadatak zajedničkog pronalaženja skrivenog predmeta.Uz upotrebu kompasa i snalaženja čitanja karte , nije drugo trebalo da se pronađe skriveni predmet .Velika vrećica bombona, slatka nagrada za male planinare. Nakon pauze za ručak, okrjepu i igru na obližnjem igralištu , u 15'30 krećemo prema busu i već u 17'30 smo u Karlovcu. Rastanak uz pozdrav do slijedeće subote.
  Post je postavio/la 22. lis 2017. 08:26 Admin Dubovac
 • Izlet - Hrastovička Gora
  Subotnje maglovito jutro, žamor, veselje, još jedan izlet je pred nama.
  Ide se na Hrastovičku goru- vrh Cepeliš. Polaznike MPŠ tijekom jednostane šetnje vodič Ranko upoznaje sa Glinom, gradom u kojem je stolovao Hrvatski ban Josip Jelačić, Josip Runjanin skladao himnu "Lijepa naša domovina", zasjedao Hrvatski sabor. Poneki su na glazbenoj ogradi odsvirali himnu.

  Na putu prema Petrinji zastajemo na Gori, pored obnovljene templarske crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije.Crkva je rekonstruirana od temelja, skromna, ali prekrasna, izrasla kao ponovno uskrslo povijesno čudo usred zelenog banijskog kraja.

  Oko 10'30 stižemo u Hrastovicu, mjesto podno Hrastovičke gore. Magla pomalo nestaje, obasjava nas sunce. Kraća priprema i krećemo prema vrhu. Ranko nas je sve iznenadio i poveo težom ali atraktivnom stazom ,preko starog grada Hrastovice, ostataka stare krajiške utvrde. Nakon uspona , slijedi hodnja šumskim putem, ubiru se kesteni. Oko 12'30 sati oni sporiji stižu na sam vrh ispred planinarskog doma „Matija Filjak“ gdje se okupilo nekoliko stotina planinara, sudionika Planinarske kestenijade.

  Kliinci i klinceze provode vrijeme u igri i uključuju se u takmičenja ( trčanje u vrećama..... ).Odrasli susreću mnoga poznata lica a neki su i zaplesali. Vrijeme leti , u 15'00 slikanje ispred piramide i krećemo prema Hrastovici, stazom preko Vidikovca na kojem se zadržavamo radi slikanja i uživanja u krasnim pogledima. Stazom preko Paljevine stižemo u Hrastovicu u 17'30 pomalo umorni.Dogovor s roditeljima je da krenemo prema kući uz eventualno zaustavljanje ako bude potrebno. U Karlovcu se oko 19'00 sati rastajemo , uz pozdrav, do subote kada se spremamo na Kamenjak.
  Post je postavio/la 23. lis 2017. 10:22 Admin Dubovac
 • Strahinjčica

  Klinceze i klinci su dio stečenih  znanja primijenili  tijekom jučerašnjeg izleta na Strahinjčicu usponom na vrh Sušec ( 846 m ).

  Prije samog uspona polaznici MPŠ su u pratnji roditelja obišli zanimljiv Muzej neandertalaca u Krapini. Nakon jednosatnog obilaska uputili smo se prema Podgori Krapinskoj. Kratka priprema i krećemo na Strahinjčicu preko Jelenskih pećina. 40 minuta uspona proteklo u razgovoru, smijehu i dolazimo pred greben Jelenskih pećina.Većina se prvi puta susreće sa sajlom na strmini. Samo trenutna zabrinutost ali svi prolazimo bez problema.Do doma još sat vremena hoda po prekrasnoj šumi.Po dolasku na dom odmor .Oko 14 sati svi krećemo prema vrhu. Deset minutni oštar uspon i izbijamo na vidikovac Dedek s kojeg puca prekrasan pogled na Hrvatsko Zagorje. Slikamo se a oni malo umorniji vraćaju se na dom .Ostali kreću prema samom vrhu. Pitoma šuma, ugodna 30 minutna šetnja i na vrhu smo.Mali odmor, slikanje, povratak na dom i oko 16 sati spust istim putem. Pomalo umorni, okrjepa u Podgori Krapinskoj, a u Karlovcu smo u 19'30 sati. Jedino preostaje čestitati  svima na prijeđenih cca 12 km i 650 m visinske razlike samo u usponu.Bravo klinceze i klinci, bravo  roditelji.

  Post je postavio/la 31. ožu 2018. 07:02 Admin Dubovac
 • Žumberak - Vodice

  Mala škola je u Žuberak pošla u dva dijela . Većina je krenula subotom ,drugi dio nedjeljom . No neki su prenoćili i boravili na planinarskoj kući Vodice cijeli vikend .
  Prvi se dan išlo na vrh Plješ a drugi dan na Ječmište .Ložila se vatra , peklo i kuhalo i naravno pričalo o planinarskim stazama i boravku u planinama .Taj su zadatak obavili vodiči Robert i Krešo a mali planinari su upoznali i stazu koja vodi d Sošica do Vodica . Bilo je lijepo i zanimljivo !

  FOTOGRAFIJE
  Post je postavio/la 6. lis 2017. 10:52 Admin Dubovac
 • Špilja Lokvarka i Golubinjak

  Polaznici Male planinarske škole “ KLINCI I KLINCEZE 2017 “ koju provodi PD DUBOVAC, u subotu 23.09.2017. boravili su u samom srcu Gorskog kotara, naselju Lokve, smješteno podno vrhova Risnjaka.S ciljem upoznavanja biljnog i životinjskog svijeta, gorskih vodotoka, zaštićenih prirodnih područja, obiležljima krškog reljefa – špiljama i jamama, 32 polaznika škole u pratnji roditelja i vodiča ukupno 57 planinara, obišlo je špilju Lokvarku , Lokvarsko jezero i park šumu Golubinjak.

  Popodnevne sate klinci i klinceze proveli su igrajući se u predivnom prirodnom ambijentu Golubinjaka.

  FOTOGRAFIJE

  Post je postavio/la 25. ruj 2017. 03:16 Admin Dubovac
Prikazani postovi: 1 - 8 od 8. Prikaži više »