Dinara , 27.i 28.05.2017.


Na najvišu hrvatsku planinu odlazimo na dvodnevni izlet . Iako gotovo svake godine odlazimo na Sinjal , svaki posjet ovoj lijepoj planini donosi nešto novo . Više o izletu ... 

Senjska obnilaznica ,10.06.2017.


Nastavlja se naš obilazak Senjske obilaznice . Osim lijepom izletu nadamo se i da će nam vrijeme biti  naklonjeno , više nego prošli put . Više o izletu ...

Otoci Dalamcije III


Planinarenje na malo drukčiji način , po treći puta . Nakon južnodalmatinskih otoka krećemo u obilazak vrhova otoka srednje Dalamcije .To nije sve.

Troglav , 24. i 25.06.2017.


Masiv Dinare krase mnogi vrhovi . Najviši i možda i najatraktivniji je Troglav .
Izlet nas vodi dinarskim prostorom sve do državne granice . Više o izletu...

Velika Planina , 01.07.2017.


Jednodnevni izlet u susjednu Sloveniju na Veliku Planinu namijenjen je najširem krugu planinara .Destinacija koja spada među najljepše i najposjećenije u Sloveniji . Više o izletu ...

Nanos , 06.05.2017.


Prošle godine odgođen izlet došao je na red . Vrlo zanimljiva slovenska planina cilj je društvenog izleta po prvi puta .Osim Nanosa put će nas odvesti i u Postojnu . Više ... 


Proljetni sportski tjedan


ZA UČENIKE OD 1. DO 8. RAZREDA Učenici osnovnih škola Grada Karlovca odazvali su se u velikom broju na sve termine koje je Planinarsko društvo Dubovac ponudilo. Tako je 18., 19. i 21. travnja 2017. godine Penjački centar pohodilo oko 80 učenika iz OŠ Dubovac, OŠ Grabrik, OŠ Dragojle Jarnević, OŠ Švarča, OŠ Banija, nekoliko učenika iz OŠ Vladimir Nazor Duga Resa te nekoliko učenika iz drugih županija. Penjanje su isprobala i djeca predškolskog uzrasta kojih je bilo oko 15-ak.
Penjački centar bio je premali prostor da primi sve roditelje i djecu koja su željela isprobati penjanje. Značajan broj djece pokazao je veliki interes za penjanje i dolazili su sva tri dana uz upit kada mogu ponovno doći na stijenu.

Stoga, mladi penjači očekujemo vas jer „penjati se mora“.

Vuzmenka 2017.


Unatoč kišnom vremenu zadnjih dana, vrijedne ruke članova našeg Društva pobrinule su se da paljenje sedme po redu uskršnje Vuzemenke na kući Zvonimir Plevnik-Kalvarija ne dođe u pitanje. 
Okupilo nas se dvadesetak u subotu u 19 sati, a svatko je doprinjeo u iću i piću, te dobrom raspoloženju. Vuzmenka je vužgana u 19:30 sati, a ove godine ta čast je pripala predsjedniku Gospodarske komisije i predsjedniku Društva. 
Zadržali smo se do 22 sata, poželjeli blagoslovljen Uskrs i otpravili, tko svojoj kući, tko već tradicionalno na Vuzmenku kod etno-kuće KUD-a Sv. Ana Vučjak, gdje su neki od nas boje našeg Društva  branili do ranih jutarnjih sati.

Robert Boić
26. OPĆA PLANINARSKA ŠKOLA


 

25. PLANINARSKA ŠKOLA I
 MALA PLANINARSKA ŠKOLA