*Passen wij bij elkaar ???
Astrologie

Maan in de dierenriemtekens

Maan in Ram

Maan in Stier

Maan in Tweelingen

Maan in Kreeft

Maan in Leeuw

Maan in Maagd

Maan in weegschaal

Maan in Schorpioen

Maan in Boogschutter

Maan in Steenbok

Maan in Waterman

Maan in Vissen

AARDE/ Aardetekenmanen

LUCHT/ Luchtekenmanen

VUUR/ Vuurtekenmanen

WATER/ Watertekenmanen

De Maan in de tekens (welke moeder heb je)

De Geboortemaan (je eigen Maan teken)

GeboorteMaan Ram

GeboorteMaan Stier

GeboorteMaan Tweelingen

GeboorteMaan Kreeft

GeboorteMaan Leeuw

GeboorteMaan Maagd

GeboorteMaan Weegschaal

GeboorteMaan Schorpioen

GeboorteMaan Boogschutter

GeboorteMaan Steenbok

GeboorteMaan Waterman

GeboorteMaan Vissen

Mijn Maan in Waterman

Zwarte Maan I

Zwarte Maan II

Maan Void of Course

Dierenriemgroepen begrijpen

De Astrologie van de reïncarnatie (deel 1)

De zuidelijke maansknopen (deel 2)

De zuidelijke maansknoop - je achillespees (deel 3)

De noordelijke maansknoop ( deel 4)

Mijn Persoonlijke Maansknopen

Het Gelukspunt

Mijn Persoonlijk Gelukspunt

Venus in de tekens

Astrologie en Karma

 
In een relatie moet je constant zoeken naar een broos evenwicht. In onze dagelijkse omgeving zien we heel wat relaties waarin de vonken er af springen en die toch blijven bestaan. Andere schijnbaar harmonieuze relaties blijken niet bestand te zijn tegen de tands des tijds. Het mysterie van relatievorming is moeilijk op te helderen en in de loop van de geschiedenis hebben heel wat geleerden zich over deze vraag gebogen. Door middel van de astrologie kunnen we een deel van het wonder van de samenhang tussen twee personen ophelderen. In welke maten voelen personen elkaar aan en er zijn genoeg overeenkomsten om de relatie in leven te houden?
De Zon is de centrale planeet (ster) in onze horoscoop. Ze symboliseert wat diep in ons binnenste komt en wat we echt willen. Ze duidt ook sterk aan hoe we voor de buitenwereld overkomen, maar ook hoe we liefde zien en deze willen beleven. Op deze wijze kunnen we alle mensen opdelen in vier groepen, namelijk volgens de klassieke elementen, deze van het vuur, de aarde, de lucht en het water. We kunnen al een groot deel van het karakter van mensen bepalen en herkennen volgens deze indeling.
 
Welk element heb jij?
 
Vuur
Zonnetekens:
Ram, Leeuw, Boogschutter
 
Je wordt op deze wereld vooral voortgedreven door je vuur, je passie, je idealisme. In het leven wil je jezelf doorzetten en je doet dit op een eigenwijzen ietwat egocentristische, maar in ieder geval een enthousiaste wijze. Je hebt een enorm geloof in jezelf, hoewel je nu en dan het noorden kwijt bent. Maar je vuur helpt er je weer bovenop. In veel gevallen ben je erg roekeloos en ben je met jezelf bezig, hoewel je dit niet zal toegeven aan jezelf en nog minder aan de buitenwereld.
 
Aarde
Zonnetekens:
Stier, Maagd, Steenbok
 
Indien je en aardeteken bent, dan reageer je op de wereld zoals je die ziet en voelt met je zintuigen. Je bent erg praktisch en voor een relatie zal je je vooral laten leiden door de zoektocht naar zekerheid en stabiliteit. In veel gevallen zal je jezelf geduldig en gediciplineerd openstellen met een groot verantwoordelijksgevoel tegenover de dagelijkse plichten. Je minder goede kenmerken zijn dat je vaak te terughoudend bent en geen veranderingen kan aanvaarden en ietwat achterdochtig bent.
 
Lucht
Zonnetekens:
Tweelingen, Weegschaal, Waterman
 
Je benadert de wereld met je geest en je praat graag over alles en nog wat. Sociaal contact en het wisselen van ideeën is voor jou levensnoodzakelijk. In je relatie mag er passie ontbreken als dit hiaat maar opgevuld wordt door een goede verstandhouding en interessante gesprekken. Je minder goede kanten zijn dat je vaak ter plaatse blijft met onpraktische ideeën en dat je denkt en redeneert zonder doel.
 
Water
Zonnetekens:
Kreeft, Schorpioen, Vissen
 
Je treedt in interactie met de wereld door je gevoelend, want je bent erg zorgzaam en je zal je met volle overgave storten op het welzijn van geliefden en kinderen. Je goede kenmerken zijn dat je sterk meeleeft met een ander en dat je een sterke aanvoeleing hebt voor de problemen van anderen. Je hebt als het ware een instictieve voeling met je omgeving. Je minder goede kanten zijn dat je overmatig emotioneel reageert, en dat je in je problemen blijft zitten, wat je weerhoudt om verdere stappen te zetten.