Louhen-Tytöissä järjestetään viikottaista toimintaa neljässä eri ikäkaudessa 7-17 vuotiaille tytöille. Toiminnan mahdollistavat yli 15 vuotiaat johtajat. Viikoittain kokoonnutaan koloille kokouksiin oppimaan uutta, saamaan uusia ystäviä ja pitämään hauskaa. Välillä kokoukset pidetään kolon ulkopuolella esimerkiksi metsässä tai tutustuen johonkin muuhun partiolaisille tärkeään kohteeseen. 

Retket ja leirit

Louhen-Tytöt järjestävät joka syksy ja kevät viikonlopun yli kestävän yöretken, jossa sudenpennut yöpyvät yhden yön ja muut ikäkaudet kaksi yötä. Yöretket järjestetään Lounais-Suomen alueella. Ryhmät järjestävät satunnaisesti keväisin ja syksyisin myös omia retkiä ja vaelluksia tai osallistuvat partiopiirin ikäkaudelle järjestämiin tapahtumiin.   Kesäisin lippukuntamme osallistuu Lounais-Suomen partiopiirin tai Suomen partiolaisten järjestämille suurleireille tai järjestää oman kesäleirin yksin tai yhdessä muiden lippukuntien kanssa. 

Perinnetapahtumat 

Louhen-Tytöt järjestävät joka vuosi perinteenä olevia tapahtumia. Näitä ovat muun muassa helmi-maaliskuussa Emäntämaljat, jossa seikkailija ja tarpoja ikäiset mittelöivät emännäntaidoista sekä kerran keväällä ja kerran syksyllä järjestettävä teemailta. Keväisin teemailta on laskiais -tai ystävänpäivärieha ja syksyllä aina vaihtuva tapahtuma. Yöretket ja kesäleirit ovat osa Louhen-Tyttöjen pitkiä perinteitä kuten myös syksyn toimintakauden päättävä tunnelmallinen joulujuhla Hennalan seurakuntakodissa Satavassa.