Lippukunta


Karimo - Asennetta vuodesta 1931

Raumalainen Karimo ry tarjoaa monipuolista partiotoimintaa kaiken ikäisille lapsille, nuorille ja aikuisille.

Päämääränämme on kasvattaa lapsista rehtejä tyyppejä, tarjota monipuolisia elämyksiä,                        itse tekemisen iloa ja vastuuseen kasvamista.

Karimoilla on mutkaton suhde luontoon, retkeilemme niin metsässä kuin merelläkin ja kannamme huolta ympäristöstä. Karimoiden satapäisessä joukossa viihtyvät kaikki ikäkaudet: sudenpennut, seikkailijat, tarpojat, samoajat ja vaeltajat. Toiminnan mahdollistavat ja siitä pääsevät itsekin nauttimaan aikuiset, joiden tukea tarvitaan nuorisojärjestössäkin.


Partio on vastavoima “Miks mun pitäis?” ja “Ei kuulu mulle!”-asenteille. 

"Partio on maailman suurin nuorisoliike, jonka tavoitteena on tukea lasten ja nuorten kasvua heidän yksilölliset ominaispiirteensä huomioiden. Päämääränä on persoonallisuudeltaan ja elämäntavoiltaan tasapainoinen, vastuuntuntoinen, aktiivinen sekä itsenäisesti ajatteleva paikallisen, kansallisen ja kansainvälisen yhteisön jäsen.

Partion tavoitteet ja päämäärät pyritään saavuttamaan monipuolisen tekemisen kautta. Kaiken ytimessä on yhdessä tekeminen. Partiota monipuolisempaa harrastusta saa hakea."

Suomen partiolaiset

Partiossa välitetään ja muutetaan välittäminen käytännön teoiksi. Partiossa toimitaan ryhmissä, jotka noudattavat partio-ohjelmaa. Ohjelmassa on tärkeää, että pääsee itse tekemään ja saa myös olla osana ryhmää.                 Vastuun antaminen nuorille on partion perusidea.

Partioon kuuluu seikkailua ja elämyksiä, jotka kasvattavat tervettä luottamusta omiin kykyihin. Ryhmässä oppii toisaalta myös, että kaikkien ei tarvitse osata kaikkea eikä ole olemassa parasta partiolaista.

Yhdessä ollaan enemmän!


Mitä meidän lippukunnassamme tehdään?

Meillä opitaan käden ja mielen taitoja: Liikutaan luonnossa kävellen, purjehtien, suunnistaen. Osataan ensiapua ja autetaan ystäviä. Tunnetaan maamerkit ja yövytään tulilla. Tutustutaan lähiympäristöön ja partiolaisiin kaukaisista maista. Retkillä laitetaan yhdessä ruokaa retkikeittimillä tai nuotiolla, leikitään ja harjoitellaan erätaitoja.

Koska kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, voit seikkailujamme myös lippukuntamme:Liity jäseneksi

Etsitkö uutta harrastusta, uusia kokemuksia, uusia kavereita? Oletko aina halunnut kokea, mitä se partio on käytännössä? Meitä on moneen lähtöön, sillä joka viides suomalainen on tai on joskus ollut partiossa ja myös Karimoissa on kaiken ikäistä, näköistä ja oloista väkeä.

Nyt on paras aika liittyä partioon. Partiotoiminta alkaa elo–syyskuun vaihteessa mutta mukaan pääsee ympäri vuoden, jos ryhmiin mahtuu. Aikuiset ovat aina tervetulleita.

Voit osallistua partiotoimintaan aikuisena oman kiinnostuksesi, osaamisesi ja aikasi mukaan.


Lisätietoja toiminnasta antavat:

Lippukunnanjohtaja Iida Vartila: 040 756 5856, iida.vartila@hotmail.com

Lippukunnan sihteeri Suvi Routasalo: Suvi Routasalo 050 530 2736, suvi.routasalo@gmail.com