Ενημερωτικά Δελτία

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Ν.14  -Φλεβάρης 2010

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ Α.ΤΡΙΤΣΗΣ

Επειδή το πάρκο  θα έχει ουσιαστικά τους ίδιους διαχειριστές που είχε τα τελευταία 20 χρόνια ………και τα ίδια προβλήματα

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

Το πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθησίας να αποδοθεί στους κατοίκους:  

με δημόσια

 

καθαρό,

ενιαία και

 

       λειτουργικό,

ανεμπόδιστη χρήση

 

       για να το χαιρόμαστε όλες και όλοι

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ επίσης  :

 • Μελέτες προσανατολισμένες στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση πολιτών και παιδιών και όχι στις «μελέτες βιωσιμότητας- αυτοδιαχείρισης » του Α.Σ.Δ.Α , και  των «μη κυβερνητικών οργανώσεων»  που στοχεύουν στην οικονομική αυτοτέλεια του πάρκου με σαφής εμπορικού – αισθητηριακού τύπου χώρους και δράσεις από υδατοψυκτικές ( δηλ.νεροτσουρλήθρες), έως συνεστιάσεων – γάμων – ταχυφαγείων – ξενοδοχείων και ελαιοτριβείων και κλειστές - «θεματικές» παιδικές χαρές (με εισιτήριο )
 •  Να σταθούν οι τρεις δήμαρχοι και ο φορέας διαχείρισης του πάρκου υπεύθυνα και ουσιαστικά απέναντι στα προβλήματα που με ευθύνες και αμέλειές τους έχουν προκύψει τόσο  για την πληρωμή των εργαζόμενων του Πάρκου όσο και για την  ομαλή και ΑΣΦΑΛΗ  λειτουργία του χώρου
 • Να απομακρυνθούν άμεσα  οι ήδη υπάρχουσες  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  που κερδοσκοπούν  και να αποδοθούν τα νόμιμα  παραστατικά καταβολής και είσπραξης -  όλων των ποσών από τις χρήσεις που ήδη έχουν γίνει έως σήμερα          
 • Να έχει αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση
 • Να προσληφθεί μόνιμο και έκτακτο προσωπικό για τη φροντίδα και συντήρηση του πάρκου και να δημοσιοποιηθούν και κοινοποιηθούν τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν το πάρκο.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Να πέσουν τα συρματοπλέγματα από όλους τους καταπατημένους χώρους του πάρκου.
 • Να τηρηθεί η νομοθεσία και να γίνονται οι παραχωρήσεις χώρων του πάρκου , οι  εργολαβίες συντήρησης και ανακαίνισης με βάση την ισχύουσα νομοθεσία .

ΚΑΛΟΥΜΕ :

Τους δήμους & τα κόμματα ,να πάρουν ξεκάθαρη θέση με δημόσιες ανακοινώσεις τους για τις προθέσεις και τις κατευθύνσεις τους σε σχέση με

 • Την εμπορευματοποίηση του Πάρκου
 • Τις καταπατήσεις 
 • Την οικονομική διαχείριση /κατάσταση που υπάρχει .

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ Α.ΤΡΙΤΣΗΣ

To πάρκο μπορεί και πρέπει να σωθεί!!!!!!!!

 

e-mail www.parkosos.tκ,   Τηλέφωνα: Μανώλης 6942557820, Χρυσούλα 6974878783, Γιάννης 6972 789 224


Untitled Post

αναρτήθηκε στις 19 Μαρ 2011, 8:14 π.μ. από το χρήστη Giannis Nikolopoulos   [ ενημερώθηκε 19 Μαρ 2011, 8:20 π.μ. ]

Δελτίο Ενημέρωσης Νο 11

αναρτήθηκε στις 28 Μαΐ 2009, 11:35 π.μ. από το χρήστη Giannis Nikolopoulos   [ ενημερώθηκε 6 Ιαν 2012, 3:14 π.μ. ]

Δελτίο Ενημέρωσης Νο 11

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ Α.ΤΡΙΤΣΗΣ


Επειδή το 1.400.000 που ήδη εκταμιεύτηκε , θα έχει τους ίδιους διαχειριστές που είχε τα τελευταία 20 χρόνια ………

Επειδή ξέρουμε ιστορία ………….

επειδή δεν έχουμε αμνησία ………………… και επειδή δεν έχουμε άλλα να πληρώσουμε ,


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

Το πάρκο περιββαλλοντικής εαυαισθησίας να αποδοθεί στους κατοίκους

 • με δημόσια

 • ενιαία και

 • ανεμπόδιστη χρήση


Να μην επιτραπούν εμπορικές χρήσεις στον χώρο του Πάρκου

 • Να απομακρυνθούν άμεσα οι ήδη υπάρχουσες εμπορικές χρήσεις και να αποδοθούν τα νόμιμα παραστατικά καταβολής και είσπραξης - όλων των ποσών από τις χρήσεις που ήδη έχουν γίνει έως σήμερα

 • Να σεβαστούν οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης που έχουν την ευθύνη λειτουργίας του πάρκου ,το ευαίσθητο οικοσύστημα που έχει διαμορφωθεί στο δάσος .


Να έχει αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση


Να προσληφθεί μόνιμο και έκτακτο προσωπικό για την φροντίδα και συντήρηση του πάρκου .


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Να σταματήσουν οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης να χρησιμοποιούν το πάρκο για τα δικά τους μικροπολιτικά συμφέροντα.

 • Να πέσουν τα συρματοπλέγματα από όλους τους καταπατημένους χώρους του πάρκου .

 • Να παραδοθούν τα τιμολόγια για κάθε ένα ευρώ απο τα 1.400.000 από αυτά που ήδη παρέλαβαν και αρχίζουν να εκταμιεύουν οι διαχειριστές και η τοπική αυτοδιοίκηση του Πάρκου.

 • Να τηρηθεί η νομοθεσία και να γίνονται οι εργολαβίες συντήρησης και ανακαίνισης με βάση την ισχύουσα νομοθεσία .

ΚΑΛΟΥΜΕ :

Τους δήμους :

να πάρουν ξεκάθαρη θέση με δημόσιες ανακοινώσεις τους για τις προθέσεις και τις κατευθύνσεις τους σε σχέση με

 • Την εμπορευματοποίηση του Πάρκου

 • Τις καταπατήσεις

 • Την οικονομική διαχείριση

Τους κατοίκους :

 • Στην συμμετοχή ΣΤΙΣ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 • Στις δράσεις και τις κινητοποιήσεις της επιτροπής στον χώρο του Πάρκου

 • Στην υποστήριξη του αγώνα με συγκέντρωση υπογραφών και ενημέρωση κατοίκωνΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ Α.ΤΡΙΤΣΗΣ


 • Σχεδόν ξεχάσαμε πιά , ότι το Πάρκο μας ,ξεκινούσε πίσω από τον λόφο Π.Ηλία και έφτανε έως κάτω από τις γραμμές των Αναργύρων και όλα αυτά ανήκαν στο Δημόσιο κτήμα των 1.836 στρεμμάτων (έτος :1836).

 • Σχεδόν ξεχάσαμε ότι το Ελληνικό δημόσιο μετά από δραματικές διαπραγματεύσεις με τους κληρονόμους του Όθωνα , ήρθε σε συμφωνία το και τους κατέβαλε το ποσό τν 4.500.000 δρχ (σε δόσεις ), ως αποζημίωση για τις «επενδύσεις σε κτίρια και εγκαταστάσεις» που είχαν κάνει και για να μην εγείρουν αξιώσεις κυριότητας (έτος 1868).

 • Σχεδόν ξεχάσαμε ότι με διάφορα τρυκ ,ήδη το κτήμα άρχισε να μεταπωλείται και να μεταβιβάζεται από τους βασιλικούς κληρονόμους , χωρίς το Ελλ.δημόσιο να διεκδικεί την κυριότητα που μέχρι τότε του ανήκε , (έτος 1870).

 • Σχεδόν ξεχάσαμε ότι το 1946 η Αν.Εταιρεία :Πύργος Βασιλίσσης πουλά και παραδίδει πλήρη κυριότητα κτήμα 1.226 στρεμμάτων .

 • Σχεδόν ξεχάσαμε ότι το κτήμα αυτό αγοράστηκε (ξανά)απο το Υπ.Πρόνοιας το 1948 500.000 δρχ. και παραχώρησε την χρήση του για 99χρόνια στο τότε Βασιλικό Ιδρυμα. Σχεδόν ξεχάσαμε ότι η συγκεκριμένη ιδιοκτησία μεταβιβάστηκε στην Κτηματική Υπηρεσία Δημοσίου και κτίστηκαν σχολές μαθητείας , η εθνική εστία κ.τ.λ.

 • Σχεδόν ξεχάσαμε ότι το 1993 η Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου παραχωρεί στον Οργανισμό Αθήνας το κτήμα για δημιουργία Πάρκου και εκείνος τα 913 στρέμματα στον Ο.Ρ.Σ.Α. για την αποκλειστική δημιουργία του ΠΑΡΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ – ενός χώρου ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΟΥ πόλου πρασίνου .Και τέλος παραχωρείται η χρήση του στον Ασδα .

 • Σχεδόν ξεχάσαμε ότι 1998 το Γνωμοδοτικό συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων κατά πλειοψηφία ,έκρινε ότι το κτήμα που διεκδικούσαν οι κληρονόμοι του τ.Βασιλιά & Σερπιέρηδων , έχει περιέλθει στην κυριότητα ιδιωτών λόγω έκτακτης χρησικτησίας.

 • Σχεδόν ξεχάσαμε ότι έχει δημιουργηθεί πλέον χώρος υψηλού πρασίνου που η δημόσια χρήση και πρόσβασή του του παρεμποδίζεται σε πολλά σημεία απο παράνομες περιφράξεις – καταπατήσεις των δήμων και άλλων

 • Σχεδόν ξεχάσαμε ότι από την σύσταση του Πάρκου Αστρίτες την διαχείριση έχουν αναλάβει οι τρείς δήμοι , ο ΑΣΔΑ (ο οποίος έχει την χρήση) , και εκπρόσωποι ΥΠΕΧΩΔΕ και τοπικής αυτοδιοίκησης (έτος 1993), και χρηματοδοτήθηκε με 6.867.000 ευρώ έως το 1999.Απο τότε έχει λάβει ο φορέας διαχείρισης :

 1. 2004: 475.000 ευρώ

 2. 2005 : 542.000ευρώ

 3. 2006: 407.000ευρώ

 4. 2007: 289.000ευρώ

 5. 2008: 198.200ευρώ

 • Δεν ξεχνάμε ότι το κτήμα που έχει απομείνει στο Δημόσιο έχει έκταση 1.226

 • Δεν ξεχνάμε ότι το δημόσιο , (δηλαδή εμείς ),έχει πληρώσει ήδη με αρκετά χρήματα αυτά τα 1.226 στρέμματα από το 1868 έως σήμερα .

 • Δεν ξεχνάμε τις «μελέτες βιωσιμότητας- αυτοδιαχείρισης » του Α.Σ.Δ.Α , που στοχεύουν στην οικονομική αυτοτέλεια του πάρκου με σαφής εμπορικού – αισθητηριακού τύπου χώρους και δράσεις από υδατοψυκτικές ( δηλ.νεροτσουρλήθρες) , έως συνεστιάσεων – γάμων – ταχυφαγείων – ξενοδοχείων και ελαιοτριβείων

 • Δεν ξεχνάμε ότι στο Πάρκο δεν δικαιολογούνται χωματερές , εγκαταστάσεις προσκόπων – πάρκινγκ - φυτώρια – χώροι αποθήκευσης κάδων κ.τ.λ. και κάθε παράνομη περίφραξη που εμποδίζει την πρόσβαση στον χώρο του εσωτερικά ή εξωτερικά .

ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ«ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΩΘΕΙ!!!

e-mail: parkosos@yahoo.gr, www.parkosos.tκ, Τηλέφωνα: Μανώλης 6942557820, Γιάννης 6972 789 224


ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Νο10

αναρτήθηκε στις 20 Μαρ 2009, 1:05 μ.μ. από το χρήστη dora kozoumi   [ ενημερώθηκε 20 Μαρ 2009, 1:06 μ.μ.από Giannis Nikolopoulos ]

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Νο10 

To Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» εκπέμπει SOS   Ώρα μηδέν !!!!! 

ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ                                           Αθήνα, 12 Μαρτίου 2009 

Μετά τη συνάντηση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά με τους τρεις Δημάρχους και τον ΑΣΔΑ για το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΥΠΕΧΩΔΕ: εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

ΥΠΕΧΩΔΕ: Έργα προϋπολογισμού €1,4 εκατ. για το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της ΤΕΔΚΝΑ Δήμαρχο Αιγάλεω κ. Δ. Καλογερόπουλο, τον πρόεδρο του ΑΣΔΑ (Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας) Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας κ. Λ. Μίχο, και με τους Δημάρχους Αγ. Αναργύρων κ. Ν. Σαράντη, Ιλίου κ. Ν. Ζενέτο, και Καματερού κ. Ν. Καμαρινόπουλο.

Ο κ. Γ. Σουφλιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εικόνα του Πάρκου καταδεικνύει σοβαρότατα προβλήματα στη συντήρηση και εν γένει στην ικανοποιητική λειτουργία του. Παράλληλα διαπιστώνεται ότι δεν ήταν αποτελεσματικές οι οποιεσδήποτε προσπάθειες για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων, που θα εξασφάλιζαν, όπως προβλεπόταν από την αρχή, την αυτοχρηματοδότηση της συντήρησης και της καλής λειτουργίας του. Κατά συνέπεια, βασικό πρόβλημα για τη συντήρηση και την ικανοποιητική λειτουργία του Πάρκου είναι το θέμα της χρηματοδότησης και τεχνικής υποστήριξής του.

ΑΝ ΧΑΡΗΚΑΤΕ, διαβάστε και τα «ψιλά» της ανακοίνωσης:

Α. Ο προϋπολογισμός των ανωτέρω υπολογίζεται σε 1.400.000 €, τα οποία θα διατεθούν, κατά το ήμισυ από το ΥΠΕΧΩΔΕ (ΕΤΕΡΠΣ) και κατά το ήμισυ από το Κοινωφελές Ίδρυμα ΙΩΑΝΝΗ ΛΑΤΣΗ (σας αρέσει το Μall; Έρχεται δίπλα μας!)

Β. Για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος του Πάρκου:

Έχει ήδη συνταχθεί από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, (πού είναι; Τι αναφέρει; Πότε θα μας ενημερώσουν; Αφού κοπούν τα δέντρα όπως στο γνωστό παρκάκι στην Πατησίων). Δρομολογείται η υλοποίηση των αποτελεσμάτων του, για να είναι το αγρόκτημα παραγωγικό και οικονομικά ανεξάρτητο (γιατί δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τους φόρους μας;)

… Προτείνεται η σύναψη σύμβασης με έμπειρο βιοκαλλιεργητή (;;;;;;;;;).

Εκτιμάται ότι μετά την αρχική αποκατάσταση του χώρου, το αγρόκτημα θα μπορεί πέραν της αυτοσυντήρησής του να αποδώσει και οικονομικά οφέλη για το υπόλοιπο Πάρκο... ( όπως η καφετέρια και οι εγκαταστάσεις που ήδη υπάρχουν;)

Και επί της ουσίας δηλαδή φτάσαμε στον στόχο μας, συνεχίζει η ανακοίνωση τύπου:

Γ. Για τη διαχείριση του Πάρκου είναι απαραίτητο:

1. Να εκπονηθεί Σχέδιο Βιωσιμότητας του Πάρκου στην κατεύθυνση:

Ανάπτυξης δραστηριοτήτων στο πλαίσιο των σκοπών του Οργανισμού προκειμένου να εξασφαλίζονται έσοδα για την συντήρηση και λειτουργία του Πάρκου. (Μήπως ο σκοπός θα έπρεπε να ήταν στην κατεύθυνση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και αναψυχής των κατοίκων;;;;;;;).

… Η χρηματοδότηση πρέπει να εξασφαλίζεται και … από την ανάπτυξη δραστηριοτήτων όπως η αξιοποίηση του αγροκτήματος και των κτισμάτων του Πάρκου και άλλων (!!!!!;;;) ….... (Μπορούμε να μάθουμε σας παρακαλούμε και εμείς ποια είναι αυτά τα άλλα, αν δεν ενοχλούμε …..!!!!!;;;;;;;)

    Θα κάνουμε κάτι ή θα εγκρίνουμε με την σιωπή μας την «διακριτική» ιδιωτικοποίηση;

    Γιατί να μην χρηματοδοτείται ο μεγαλύτερος ελεύθερος χώρος πρασίνου της Αττικής (και μάλιστα της Δυτικής που βλέπουμε την υποβάθμιση όλοι καθημερινά ), από το κράτος;

    Άλλωστε από τους φόρους και τα τέλη, ήδη έχουμε πληρώσει για τα πάρκα τις πλατείες και την υποδομή της πόλης μας.

    Γιατί να μην γίνει το πάρκο μας ένας χώρος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και αναψυχής  χωρίς επιχειρήσεις, ιδιωτικές συμβάσεις και εισιτήρια; Και για όσους αναρωτιούνται τι να πρωτοπληρώσει το κράτος, (την τελευταία 15ετία και βάλε), θα αναφέρουμε ότι για την Δυτική Αθήνα, απ’ ότι φαίνεται από την καθημερινότητά μας, δεν έχει πληρώσει – δώσει και πολλά, ούτε για τις βασικές υποδομές … Γιατί να ασχοληθούμε όταν θα δούμε τις μπουλντόζες μέσα στα πεύκα που δυστυχώς τότε θα είναι αργά …

    Ίσως λοιπόν να μας χρωστάει κάτι το κράτος, έναν μεγάλο ελεύθερο κήπο για να τρέχουμε, να κάνουμε ποδήλατο, να παίζουμε μπάλα, να παίζουν τα παιδιά μας στην ανοιχτή παιδική χαρά και όχι να οδηγούμε (όσοι το αντέχουν οικονομικά), τα παιδιά σε πλαστικούς – κλειστούς παιδότοπους.

    Αν πάντως νομίζουμε ότι  …μόνο «Αυτοί» έχουν δύναμη, ας κοιτάξουμε το χέρι μας όταν τους δείχνουμε. Το ένα δάχτυλο δείχνει «Αυτούς» και τα τέσσερα εμάς. Η σιωπή μας είναι ή δύναμη τους, η φωνή μας ό εφιάλτης τους.

     Ας γίνουμε περισσότεροι για να τους ξεκουφάνουμε κυριολεκτικά και μεταφορικά. … Ας σταματήσουμε να λέμε: «Δεν είναι η πρώτη φορά» ή «τα ξέρουμε – πάντα έτσι κάνουν – τα τρώνε μεταξύ τους» … ή «μπράβο παιδάκι μου που ασχολείστε, έχετε χρόνο εσείς γι’ αυτά…». Ας μην περιμένουμε άλλο να μας παίξουν στο παιχνίδι τους, ας πάμε εμείς να διεκδικήσουμε την θέση μας σε αυτό.

    2.500 υπογραφές διαμαρτυρίας και 4 επερωτήσεις στην βουλή, απ’ ότι φαίνεται τελικά είναι λίγες δεν φτάνουν… ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ … ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ, ΤΟ ΠΑΡΚΟ χρειάζεται και άλλη βοήθεια… 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ στις ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ

κάθε Κυριακή και ώρα 11:00 στο σιντριβάνι του Πάρκου  

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ! 

Στο πλαίσιο αυτό προχωράμε σε:

 • Δυναμικές παρεμβάσεις της Επιτροπής.
 • Συνέχιση συλλογής υπογραφών στήριξης της Επιτροπής.
 • Παρουσίαση ενημερωτικού υλικού.
 

ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

«ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΩΘΕΙ!!! 

Επιτροπή Αγώνα για τη Σωτηρία του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

e-mail: parkosos@yahoo.gr,

www.parkosos.tk

Τηλέφωνα: Μανώλης 6942.557820

ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ!

αναρτήθηκε στις 20 Μαρ 2009, 12:59 μ.μ. από το χρήστη dora kozoumi   [ ενημερώθηκε 20 Μαρ 2009, 1:02 μ.μ.από Giannis Nikolopoulos ]

ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ!

 

 
Μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Με την απλή αυτή φράση που όλοι γνωρίζουμε μπορεί να περιγραφεί η τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» με τις ευθύνες να βαραίνουν αποκλειστικά τη κυβέρνηση και τους δημάρχους Ιλίου-Αγίων Αναργύρων-Καματερού (που μέλη τους αποτελούν και τον οργανισμό διαχείρισης του πάρκου από το 2002). Η κατάσταση στο πάρκο σήμερα μπορεί να καταγραφεί συνοπτικά ως εξής:
·     Ανύπαρκτη συντήρηση σε όλους τους τομείς
 
·     Εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις χωρίς καμία φροντίδα
 
· Λίμνες που έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης και βάλτους
 
·   Ανύπαρκτη πυροπροστασία και ουσιαστική περιφρούρηση του πάρκου
 
·    Απλήρωτοι και συμβασιούχοι εργαζόμενοι που δεν αρκούν ούτε για το ελάχιστο για τη κάλυψη των αναγκών του πάρκου
 
·    Πράσινο που ποτίζεται μόνο όταν βρέχει
 
·    Εισβολή των επιχειρήσεων για τη μετατροπή του πάρκου σε κερδοφόρα πηγή για αυτές και επιπρόσθετη δαπάνη για το λαό που το επισκέπτεται
 

Έτσι αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και οι δημοτικές αρχές των δήμων Ιλίου – Αγίων Αναργύρων & Καματερού την προστασία του περιβάλλοντος και των τελευταίων πνευμόνων πρασίνου στη δυτική Αττική τη στιγμή μάλιστα που οι πυρκαγιές στην Πάρνηθα και σε μία σειρά από άλλες περιοχές συν τη χωματερή έχει πνίξει την ανάσα μας.

Να πάρουμε τη κατάσταση στα χέρια μας!

Το πάρκο θα σωθεί μόνο εάν διασφαλιστεί ο ενιαίος χαρακτήρας του και η αποκλειστική κατά 100% χρηματοδότησή του από την πολιτεία που συνεπάγεται την πρόσληψη του απαραίτητου επιστημονικό-τεχνικού και εργατο-υπαλληλικού προσωπικού για τη σωστή συντήρηση και ανάπλαση του πάρκου, σταθερή χρηματοδότηση για τη λειτουργία του και την απομάκρυνση όλων των ιδιωτών και ιδιαίτερα των μεγάλων επιχειρήσεων που επιδιώκουν μέσα από την εγκατάλειψη του πάρκου να το αγοράσουν κοψοχρονιά για να μας βάλουν εισιτήριο να μπαίνουμε μέσα.

Αυτό το κείμενο αποτελεί το ψήφισμα της επιτροπής αγώνα μέσα από την διεξαγωγή πλατιάς συνέλευσης  που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10/07/08 στο χώρο του Πάρκου Τρίτση όλων των ανθρώπων και συλλογικοτήτων που ενδιαφέρονται για τη σωτηρία του πάρκου. Να αγωνιστούμε για την υπεράσπιση του δημόσιου και ενιαίου χαρακτήρα του πάρκου, που θα είναι ανοιχτό για όλους μας.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

Ανακοινωση 10/07/08

αναρτήθηκε στις 8 Μαρ 2009, 4:57 π.μ. από το χρήστη Dimitris Kaklamanis   [ ενημερώθηκε 8 Μαρ 2009, 4:58 π.μ.από Giannis Nikolopoulos ]

ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

«ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ!

Μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Με την απλή αυτή φράση που όλοι γνωρίζουμε μπορεί να περιγραφεί η τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» με τις ευθύνες να βαραίνουν αποκλειστικά τη κυβέρνηση και τους δημάρχους Ιλίου-Αγίων Αναργύρων-Καματερού (που μέλη τους αποτελούν και τον οργανισμό διαχείρισης του πάρκου από το 2002).

Η κατάσταση στο πάρκο σήμερα μπορεί να καταγραφεί συνοπτικά ως εξής:

·         Ανύπαρκτη συντήρηση σε όλους τους τομείς

·         Εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις χωρίς καμία φροντίδα

·         Λίμνες που έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης και βάλτους

·         Ανύπαρκτη πυροπροστασία και ουσιαστική περιφρούρηση του πάρκου

·         Απλήρωτοι και συμβασιούχοι εργαζόμενοι που δεν αρκούν ούτε για το ελάχιστο για τη κάλυψη των αναγκών του πάρκου

·         Πράσινο που ποτίζεται μόνο όταν βρέχει

·         Εισβολή των επιχειρήσεων για τη μετατροπή του πάρκου σε κερδοφόρα πηγή για αυτές και επιπρόσθετη δαπάνη για το λαό που το επισκέπτεται

Έτσι αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και οι δημοτικές αρχές των δήμων Ιλίου – Αγίων Αναργύρων & Καματερού την προστασία του περιβάλλοντος και των τελευταίων πνευμόνων πρασίνου στη δυτική Αττική τη στιγμή μάλιστα που οι πυρκαγιές στην Πάρνηθα και σε μία σειρά από άλλες περιοχές συν τη χωματερή έχει πνίξει την ανάσα μας.

Να πάρουμε τη κατάσταση στα χέρια μας!

Το πάρκο θα σωθεί μόνο εάν διασφαλιστεί ο ενιαίος χαρακτήρας του και η αποκλειστική κατά 100% χρηματοδότησή του από την πολιτεία που συνεπάγεται την πρόσληψη του απαραίτητου επιστημονικό-τεχνικού και εργατο-υπαλληλικού προσωπικού για τη σωστή συντήρηση και ανάπλαση του πάρκου, σταθερή χρηματοδότηση για τη λειτουργία του και την απομάκρυνση όλων των ιδιωτών και ιδιαίτερα των μεγάλων επιχειρήσεων που επιδιώκουν μέσα από την εγκατάλειψη του πάρκου να το αγοράσουν κοψοχρονιά για να μας βάλουν εισιτήριο να μπαίνουμε μέσα.

Αυτό το κείμενο αποτελεί το ψήφισμα της επιτροπής αγώνα μέσα από την διεξαγωγή πλατιάς συνέλευσης  που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10/07/08 στο χώρο του Πάρκου Τρίτση όλων των ανθρώπων και συλλογικοτήτων που ενδιαφέρονται για τη σωτηρία του πάρκου. Να αγωνιστούμε για την υπεράσπιση του δημόσιου και ενιαίου χαρακτήρα του πάρκου, που θα είναι ανοιχτό για όλους μας.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

Ανακοινωση 14/09/08

αναρτήθηκε στις 8 Μαρ 2009, 4:53 π.μ. από το χρήστη Dimitris Kaklamanis   [ ενημερώθηκε 8 Μαρ 2009, 4:54 π.μ.από Giannis Nikolopoulos ]

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

 

ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

«ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ!

Μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Με την απλή αυτή φράση που όλοι γνωρίζουμε μπορεί να περιγραφεί η τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» με τις ευθύνες να βαραίνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση και τους δημάρχους Ιλίου – Αγίων Αναργύρων – Καματερού (που μέλη τους αποτελούν και τον οργανισμό διαχείρισης του πάρκου από το 2002).

Η κατάσταση στο πάρκο σήμερα μπορεί να καταγραφεί συνοπτικά ως εξής:

·        Ανύπαρκτη συντήρηση σε όλους τους τομείς.

·        Εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις χωρίς καμία φροντίδα.

·        Λίμνες που έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης και βάλτους.

·        Ανύπαρκτη πυροπροστασία και ουσιαστική περιφρούρηση του πάρκου.

·        Απλήρωτοι και συμβασιούχοι εργαζόμενοι που δεν αρκούν ούτε για το ελάχιστο για την κάλυψη των αναγκών του πάρκου.

·        Πράσινο που ποτίζεται μόνο όταν βρέχει.

·        Εισβολή των επιχειρήσεων για τη μετατροπή του πάρκου σε κερδοφόρα πηγή γι’ αυτές και επιπρόσθετη δαπάνη για το λαό που το επισκέπτεται.

Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Το πάρκο θα σωθεί μόνο εάν διασφαλιστεί ο ενιαίος χαρακτήρας του και η αποκλειστική κατά 100% χρηματοδότησή του από την πολιτεία που συνεπάγεται την πρόσληψη του απαραίτητου επιστημονικο-τεχνικού και εργατο-υπαλληλικού προσωπικού για τη σωστή συντήρηση και ανάπλαση του πάρκου, σταθερή χρηματοδότηση για τη λειτουργία του και την απομάκρυνση όλων των ιδιωτών και ιδιαίτερα των μεγάλων επιχειρήσεων που επιδιώκουν μέσα από την εγκατάλειψη του πάρκου να το αγοράσουν κοψοχρονιά για να μας βάλουν εισιτήριο να μπαίνουμε μέσα.

Αυτό το κείμενο αποτελεί το ψήφισμα της επιτροπής αγώνα μέσα από τη διεξαγωγή πλατιάς συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14/09/08 στο χώρο του Πάρκου Τρίτση όλων των ανθρώπων και συλλογικοτήτων που ενδιαφέρονται για τη σωτηρία του πάρκου.

Πρόγραμμα κινητοποιήσεων: Η παρουσία μας διασφαλίζει την επιτυχία του αγώνα μας!

 • Πέμπτη 18/9/2008, 18:30, συγκέντρωση στην πλατεία του Ιλίου και μαζική παράσταση στο Δημαρχείο του Ιλίου για την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων μας (μη ανανέωση των συμβολαίων των ιδιωτών, άμεση πρόσληψη υπαλλήλων και εργατών για τη συντήρηση του Πάρκου, δέσμευση για το δημόσιο χαρακτήρα του Πάρκου).
 • Πέμπτη 25/9/2008, 18:30, συγκέντρωση στην πλατεία των Αγίων Αναργύρων και μαζική παράσταση στο Δημαρχείο Αγίων Αναργύρων με τα αντίστοιχα αιτήματα.
 • Πέμπτη 02/10/2008, 18:30, συγκέντρωση στο Δημαρχείο Καματερού με τα αντίστοιχα αιτήματα.

Ανακοινωση 10/07/08

αναρτήθηκε στις 8 Μαρ 2009, 4:50 π.μ. από το χρήστη Dimitris Kaklamanis   [ ενημερώθηκε 8 Μαρ 2009, 4:52 π.μ.από Giannis Nikolopoulos ]

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ

ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

 

ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

 

 

Την Πέμπτη 10/07 πραγματοποιήθηκε στο πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» ανοιχτή λαϊκή συνέλευση από κατοίκους της περιοχής και φίλους του πάρκου. Όσοι συμμετείχαμε στη συνέλευση αυτή αποφασίσαμε τη δημιουργία ανοιχτής επιτροπής αγώνα για τη διαφύλαξη και διάσωση του πάρκου.


Ο λόγος που μας οδήγησε στην κίνηση αυτή είναι η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει το πάρκο και οι βάσιμοι φόβοι μας πως οι «υπεύθυνοι» του πάρκου σχεδιάζουν τα χειρότερα για τον τελευταίο πνεύμονα της Δυτικής Αθήνας.


Τόσο η κυβέρνηση όσο και η τοπική αυτοδιοίκηση μέσω του ΑΣΔΑ και των δήμων Ιλίου-Καματερού και Αγίων Αναργύρων έχουν κατασπαταλήσει τα εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν από την Ε.Ε. για την αναμόρφωσή του σε χώρο πρασίνου και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης χωρίς ποτέ να ολοκληρωθεί το έργο.


Τώρα ρίχνουν ο ένας τις ευθύνες στον άλλο και διεκδικούν για λογαριασμό του ο καθένας τη διοίκηση του πάρκου και φυσικά νέα κονδύλια. Κατά καιρούς εκπρόσωποι των φορέων αυτών έχουν δηλώσει πως μόνη λύση για να συντηρηθεί το πάρκο είναι να περάσει με κάποιο τρόπο στα χέρια ιδιωτών.


Σε αυτό το πνεύμα όλοι αυτοί έχουν φέρει το πάρκο στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.


 • Οι επιχειρήσεις έχουν ήδη εισβάλει στο χώρο (καφετέρια, λούνα παρκ, τσίρκο φιδιών, παιδότοπος). Δραστηριότητες που αλλοιώνουν τον ενιαίο και δημόσιο χαρακτήρα του πάρκου, ηχορυπαίνουν, βρωμίζουν το χώρο και επιβαρύνουν τον λαό με επιπρόσθετη δαπάνη. Η πρόσφατη εγκατάσταση στο χώρο της «Κτηματολόγιο Α.Ε.» και η υπό δημιουργία εγκαταστάσεις για χώρο δεξιώσεων μας δείχνουν πως σχεδιάζουν τον παραπέρα κατακερματισμό του πάρκου, βορά στο κεφάλαιο.

 • Την ίδια στιγμή οι άνεργοι παλιννοστούντες που είχαν δημιουργήσει τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων (βάση του προγράμματος Equal) διώχνονται από τον οργανισμό διαχείρισης του πάρκου.

 • Η συντήρηση του πάρκου είναι ανύπαρκτη. Οι δήμοι έχουν αποσύρει τα μηχανήματα συντήρησης και καθαρισμού και τους εργάτες. Έτσι οι ελάχιστοι απλήρωτοι συμβασιούχοι απλά δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πάρκο δεν θα φωτιζόταν χωρίς την εθελοντική εργασία του κ. Γιώργου.

 • Η περιβαλλοντική υποστήριξη και μέριμνα φαίνεται με την πρώτη ματιά. Οι λίμνες έχουν μετατραπεί σε βούρκους. Το πράσινο παραμένει απότιστο για μήνες, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη πυροπροστασίας, τα σκουπίδια κατακλύζουν κάθε γωνιά του πάρκου.

 • Μέρος του πάρκου λειτουργεί σαν χωματερή όπου συγκεντρώνονται και μεταφορτώνονται σκουπίδια από λαϊκές αγορές.

Έτσι αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση, ο ΑΣΔΑ και οι δημοτικές αρχές των δήμων Ιλίου, Καματερού και Αγίων Αναργύρων την προστασία του περιβάλλοντος και των τελευταίων πνευμόνων πρασίνου στη δυτική Αθήνα τη στιγμή μάλιστα που οι πυρκαγιές στην Πάρνηθα και σε μια σειρά από άλλες περιοχές μαζί με τη χωματερή έχουν πνίξει την ανάσα μας. Οι πόλεις γεμίζουν μπετό και οι ελεύθεροι χώροι εξαφανίζονται.


Σχεδιάζουν ένα χώρο κατακερματισμένο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ιδιωτικού κεφαλαίου.


Ονειρευόμαστε ένα πάρκο που να ανήκει στο λαό. Να είναι κατάφυτο, καθαρό, περιποιημένο.

Να μπορούμε να το χαιρόμαστε εμείς και τα παιδιά, να αποτελεί πνεύμονα οξυγόνου, μια πράσινη όαση μέσα στην τσιμεντούπολη που ζούμε. 

Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε τον λαό της περιοχής και όσους αγαπούν και νοιώθουν την ανάγκη να υπερασπιστούν αυτό το χώρο να το κάνουμε από κοινού.

Με την ισότιμη συμμετοχή στην επιτροπή που συγκροτήσαμε και που είναι ανοικτή σε όλους όσους θέλουν να υπερασπιστούν το δικαίωμά μας σε μια πιο ανθρώπινη πόλη.


ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ.

Διεκδικούμε:


·        Τον ενιαίο και δημόσιο χαρακτήρα του πάρκου.

·        Να φύγουν όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που λυμαίνονται το χώρο και να σταματήσουν όλα τα έργα προς αυτή την κατεύθυνση.

·        Να χρηματοδοτείται το πάρκο αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.

·        Να απομακρυνθούν οι χωματερές και όλες οι δραστηριότητες που βρωμίζουν και αλλοιώνουν το χαρακτήρα του πάρκου.

·        Να υπάρξει το απαραίτητο προσωπικό και οι απαιτούμενες υποδομές για τη συντήρηση, καθαρισμό και διαμόρφωση του χώρου.

 

Στο χώρο του πάρκου θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη απόγευμα το κιόσκι της επιτροπής σαν χώρος συνεύρεσης και οργάνωσης των εξορμήσεών μας.

 

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

 

Ανακοινωση 14/09/08

αναρτήθηκε στις 8 Μαρ 2009, 4:48 π.μ. από το χρήστη Dimitris Kaklamanis   [ ενημερώθηκε 8 Μαρ 2009, 4:50 π.μ.από Giannis Nikolopoulos ]

 

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ & ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ - ΠΟΛΟ ΕΛΞΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ!!!!

 

Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης» είναι ένας χώρος μοναδικής περιβαλλοντικής αξίας και ομορφιάς, συνολικής έκτασης 1.150 στρεμμάτων (έκταση που προσέγγιζε τα 2000 στρέμματα πριν εισβάλουν εκεί το Carrefour και το Ster Cinemas).


Το πάρκο ανήκε ιδιοκτησιακά στην Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου ( Κ.Ε.Δ) και παραχωρήθηκε στον Οργανισμό της Αθήνας το 1993. Από το 2001 η χρήση του παραχωρήθηκε στον Α.Σ.Δ.Α ενώ στα τέλη του 2002 δημιουργήθηκε ο Φορέας Διαχείρισης του Πάρκου που υπολειτουργεί μέχρι σήμερα.

 

Δυστυχώς αυτός ο τεράστιος πνεύμονας πρασίνου, αυτό το ανεκτίμητης οικολογικής αξίας, πανέμορφο Πάρκο, παρουσιάζει σήμερα εικόνα τραγικής εγκατάλειψης (με στόχο βέβαια το ξεπούλημα του στο κεφάλαιο). Ο χώρος έχει ουσιαστικά εγκαταλειφθεί στην τύχη του.


Η κατάσταση μάλιστα θα ήταν χειρότερη χωρίς τις φιλότιμες προσπάθειες των κατοίκων της περιοχής.


Η συντήρηση του πράσινου είναι σχεδόν ανύπαρκτη και πολλές από τις εγκαταστάσεις του παρουσιάζουν εικόνα έντονης φθοράς.

 

Η άνω κατάσταση μπορεί να καταγραφεί συνοπτικά ως εξής:

 

Ανύπαρκτη συντήρηση σε όλους τους τομείς

Εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις χωρίς καμιά φροντίδα

Λίμνες που έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης και βάλτους

Ανύπαρκτη πυροπροστασία και ουσιαστική περιφρούρηση του πάρκου

Απλήρωτοι και συμβασιούχοι εργαζόμενοι που δεν αρκούν ούτε στο ελάχιστο για την κάλυψη των αναγκών του πάρκου

Πράσινο που ποτίζεται μόνο όταν βρέχει

Εισβολή των επιχειρήσεων για τη μετατροπή του πάρκου σε κερδοφόρα πηγή για αυτές και επιπρόσθετη δαπάνη για το λαό που το επισκέπτεται

 

Οι ευθύνες του Υ.ΠΕ.ΧΩΔΕ είναι τεράστιες καθώς οι σχετικές με την συντήρηση του πάρκου πιστώσεις  προς τον Α.Σ.Δ.Α. και το Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου έχουν περικοπεί δραστικά τα τελευταία 3 χρόνια. Αντίστοιχα όμως και ευθύνες του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου είναι τεράστιες για το που πήγαν τα χρήματα που είχαν δοθεί καθώς και για το ότι δεν ενεργοποίησε το λαό της περιοχής την αντιμετώπιση του προβλήματος.

 

Θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

 

Λέμε ΟΧΙ στις ανταποδοτικές χρήσεις – χορηγούς! Θα ήταν καταστροφικό να χωροθετηθούν χρήσεις «κράχτες» με στόχο την όσο γίνεται μεγαλύτερη προσέλκυση κόσμου, γιατί με βεβαιότητα όλοι γνωρίζουμε ότι θα επικρατήσουν οι ανάγκες και τα συμφέροντα ιδιωτικών συμφερόντων, εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και του περιβάλλοντος.

 

Λέμε ΝΑΙ στην κρατική χρηματοδότηση, τον ενιαίο χαρακτήρα του Πάρκου και τον κοινωνικό έλεγχο!


Το πάρκο θα σωθεί μόνο αν διασφαλιστεί ο ενιαίος χαρακτήρας του και η αποκλειστική κατά 100% χρηματοδότηση του από την πολιτεία που συνεπάγεται την πρόσληψη του απαραίτητου επιστημονικό-τεχνικού και εργατο-υπαλληλικού προσωπικού για τη σωστή συντήρηση και ανάπλαση του πάρκου, σταθερή χρηματοδότηση για τη λειτουργία του και την απομάκρυνση όλων των ιδιωτών και ιδιαίτερα των μεγάλων επιχειρήσεων που επιδιώκουν μέσα από την εγκατάλειψη του πάρκου να το αγοράσουν κοψοχρονιά για να μας βάλουν εισιτήριο να μπαίνουμε μέσα.

 

Σήμερα η Επιτροπή Αγώνα ενώνει τη φωνή της με όλους τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής, με όλους όσους διεκδικούν δυναμικά να σταματήσει η υποχρηματοδότηση, να δοθούν όλες οι αναγκαίες χρηματοδοτήσεις ώστε να προχωρήσουν με γοργούς ρυθμούς τα έργα συντήρησης και παραπέρα αξιοποίησης του Περιβαλλοντικού Πάρκου.

 

Στο πλαίσιο αυτό προχωράμε σε:

 

• Καθημερινή παρέμβαση στο χώρο της επιτροπής 7μμ – 10μμ

• Συλλογή υπογραφών στήριξης της επιτροπής

• Πικετοφορία στο χώρο του πάρκου ενάντια στην παρουσία  του Κτηματολογίου Α.Ε

• Την Τετάρτη 10/9 παρέμβαση για τα προβλήματα στην συναυλία που έχει προγραμματιστεί στο χώρο του πάρκου

• Παρουσίαση ενημερωτικού υλικού στο κιόσκι της επιτροπής

• Ανοιχτή λαϊκή Συνέλευση για τον καθορισμό των κινητοποιήσεων μας την Κυριακή 14/9 στις 7μμ στο σιντριβάνι του πάρκου

 

ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ!!!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 14/09/2008 ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΟ ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

 

 

Επιτροπή Αγώνα για την Σωτηρία του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Ανακοινωση 12/10/08

αναρτήθηκε στις 8 Μαρ 2009, 4:46 π.μ. από το χρήστη Dimitris Kaklamanis   [ ενημερώθηκε 8 Μαρ 2009, 4:48 π.μ.από Giannis Nikolopoulos ]

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”

 

Την Κυριακή 12/10/2008 πραγματοποιήθηκε η «δράση» των 3 δήμων Ιλίου – Αγίων Αναργύρων – Καματερό και του ΑΣΔΑ για τη σωτηρία του πάρκου. Η Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων θεωρεί ότι μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα από την «δράση» που προαναφέραμε τα οποία συνοψίζονται στα εξής:

 

α) Από το 2007 με ανακοινώσεις του ο ΑΣΔΑ και οι δήμοι διατυμπανίζουν αυτό που μας είπε ο κ. Μίχος και την Κυριακή. Ότι θέλουν τη διοίκηση του πάρκου οι ίδιοι. Από το 2007 καταγγέλλανε την εγκατάλειψη. Όμως μόνο μετά την πίεση της Επιτροπής Αγώνα εξαναγκάστηκαν να στείλουν το απαραίτητο εργατο-υπαλληλικό προσωπικό για κάποια άμεσα και βασικά έργα που χρειάζεται το πάρκο. Πιο πριν ήταν μόνο λόγια και πελατειακές σχέσεις με τους τοπικούς συλλόγους Κρητών, Αρκάδων κ.ά. που οι συνεστιάσεις τους μόνο φιλικές προς τους ψήφους που επιδιώκουν είναι.


Απόσπασμα από παλαιότερες δηλώσεις τους:


Να περάσει η χρήση του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης» στα χέρια του Α.Σ.Δ.Α. και των Δήμων της περιοχής ζητεί με δήλωσή του ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Π. Μπιτούνης ο οποίος αναφέρεται στην εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει σήμερα το τεράστιο Πάρκο στα όρια των Δήμων Αγ. Αναργύρων, Ιλίου και Καματερού και απαιτεί να δοθούν οι απαιτούμενες για την ανάπλαση και συντήρησή του πιστώσεις από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (15-2-2007)

 

β) Οι δήμαρχοι ήταν τόσο πεπεισμένοι για το επιτυχές τους έργο που ούτε καν τόλμησαν να πάρουν το λόγο για να υποστηρίξουν τα πεπραγμένα τους εκτός και αν ντρέπονται γι’ αυτά ή απλά θέλανε χρησιμοποιώντας τον κ. Μίχο να αποφύγουν οποιαδήποτε κριτική.

 

γ) Δεν ακούσαμε τίποτα για την έξοδο των ιδιωτών από το πάρκο και δικαιολογημένα αναρωτιόμαστε πώς θα περιφρουρήσουν τον δημόσιο χαρακτήρα του πάρκου όπως λένε όταν οι ίδιοι καταπατούν εκτάσεις του πάρκου ή «κάνουν τα στραβά μάτια» στο Κτηματολόγιο, στην καφετέρια, στο κέντρο εκπαίδευσης ερπετών κ.ά.

 

δ) Δεν μας είπανε εφόσον παραιτήθηκαν από τον Φορέα ως τι θα πάνε να διεκδικήσουν στις 12 Δεκεμβρίου στο ΥΠΕΧΩΔΕ τις πιστώσεις για το πάρκο. Ως επίδοξοι νέοι καταπατητές; Ως επιτροπή που μας είπαν ότι φτιάξανε η οποία δεν μας είπανε πότε συνεδριάζει και που με τους φίλους τους τούς «Φίλους του πάρκου»;

 

ε) Δεν ενδιαφέρονται για τη μαζική συμμετοχή του κόσμου σε αγωνιστική κατεύθυνση ούτε καν αντέχουν οποιαδήποτε επαφή με τον κόσμο ακόμα και με «δικούς» τους ανθρώπους και αυτό αποδείχτηκε από το γεγονός ότι μόλις ο μέγας κύριος Μίχος ολοκλήρωσε την ομιλία του κλείσανε τα μικρόφωνα για οποιονδήποτε άλλον και βάλανε δυνατά μουσική για να μην μπορεί να ακουστεί οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση. Εάν αυτό λέγεται δημοκρατία τότε δικαιούμαστε να προβληματιστούμε για τους σκοπούς των κυρίων αυτών για το μέλλον του πάρκου.

 

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

 

Ξέρουμε ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ και ο ΑΣΔΑ τσακώνονται όχι για την ταμπακιέρα αλλά για το πάρκο ως φιλέτο ιδιωτικών ή πολιτικών συμφερόντων. 


Εμείς θα τους εξαναγκάσουμε με τον αγώνα μας να ξεχάσουν όποιες βλέψεις έχουν για ξεπούλημα – διάλυση – ιδιωτικοποίηση του πάρκου και να δώσουν άμεσα χρήματα και μόνιμο προσωπικό για τη λειτουργία του πάρκου μας. Να μην ανανεώσουν καμία σύμβαση με τους ιδιώτες. Να κάνουν ασφαλιστικά μέτρα τώρα σε όσους δεν πληρώνουν.


Να αγωνιστούμε για έναν φορέα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου.

Απαιτούμε το πάρκο μας ενιαίο, σύγχρονο, δημόσιο, ανοιχτό για όλο το λαό.

 

Στο πλαίσιο αυτό προχωράμε σε:

 

• Παρέμβαση στο χώρο της επιτροπής

• Συλλογή υπογραφών στήριξης της επιτροπής

• Παρουσίαση ενημερωτικού υλικού στο κιόσκι της επιτροπής

• Ανοιχτές συνεδριάσεις στο σιντριβάνι του πάρκου

 

ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ!!!

 

 Επιτροπή Αγώνα για την Σωτηρία του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

 

Ανακοινωση 18/09/2008

αναρτήθηκε στις 8 Μαρ 2009, 4:43 π.μ. από το χρήστη Dimitris Kaklamanis   [ ενημερώθηκε 8 Μαρ 2009, 4:45 π.μ.από Giannis Nikolopoulos ]

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”

 

Την Πέμπτη 18/09/2008 στις 19:00 πραγματοποιήθηκε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείου του Ιλίου (στο χώρο συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου) για την άμεση επίλυση ζητημάτων που αφορούν την βιωσιμότητα, την λειτουργία και τον δημόσιο χαρακτήρα του Πάρκου.


Η επιτροπή συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ιλίου κ. Ζενέτο και του κατέθεσε το ψήφισμα με τις χιλιάδες των υπογραφών από κατοίκους όλων των γύρω περιοχών. Σαν επιτροπή του παραθέσαμε τις αποφάσεις των δύο συνελεύσεων που έχουν πραγματοποιηθεί και που αφορούν τα εξής:


 • Άμεση σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα το Πάρκο Τρίτση.
 • Να δεσμευτεί το δημοτικό συμβούλιο ότι δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των ιδιωτών μέσα στο Πάρκο.
 • Να δεσμευτεί η δημοτική αρχή ότι θα στείλει εργατοϋπαλληλικό προσωπικό άμεσα για τη συντήρηση του Πάρκου.
 • Να δεσμευτεί το δημοτικό συμβούλιο για τον αποκλειστικά δημόσιο χαρα­κτήρα του Πάρκου.
 • Να συμπορευτεί με την επιτροπή για την πραγματική επίλυση των ζητημάτων.

Στα παραπάνω ζητήματα ο δήμαρχος ανέφερε τα εξής:


 • Δεσμεύτηκε ότι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο στο οποίο θα παρευρί­σκεται και η επιτροπή αγώνα θα τεθεί σαν κύριο ζήτημα συζήτησης το Πάρκο Τρίτση.
 • Μας επισήμανε ότι και ο ίδιος σε συνεδριάσεις του Φορέα διαχείρισης του Πάρκου διαφωνούσε κάθετα με την παρουσία ιδιωτών (ακόμα και για τις μικρές επιχειρήσεις βιολογικών προϊόντων) αλλά λόγω της πλειοψηφίας του ΥΠΕΧΩΔΕ δεν μπορούσε να επιβάλλει τη γνώμη του (του ζητήθηκε από την επιτροπή έγγραφη αναφορά για τους άνω ισχυρισμούς του ειδάλλως δεν μπορούμε να τους αποδεχθούμε).
 • Μας ενημέρωσε ότι είχε λάβει σαφείς δεσμεύσεις από το ΥΠΕΧΩΔΕ την άνοιξη του τρέχοντος έτους για την σταθερή ετήσια χρηματοδότηση του Πάρκου οι οποίες όμως έχουν μείνει στα λόγια (εδώ ακριβώς του επισημάναμε ότι στην κινητοποίηση των κατοίκων στο ΥΠΕΧΩΔΕ εάν ισχύουν τα όσα ανέφερε θα πρέπει το δημοτικό συμβούλιο να είναι σύσσωμο εκεί πλάι στους αγωνιζόμενους κατοίκους).
 • Μας ενημέρωσε ότι με απόφαση και των τριών δήμων που είναι στον Οργανισμό Διαχείρισης θα αποσύρουν όλους τους αντιπροσώπους τους από την διοίκηση του οργανισμού του Πάρκου για να δημιουργήσουν κρίση ώστε να λυθεί το ζήτημα.
 • Όσον αφορά το να στείλει άμεσα προσωπικό για τη συντήρηση του Πάρκου, ουσιαστικά μας είπε ότι όταν αναλάβουν οι δήμοι το Πάρκο θα στείλουν και το απαραίτητο προσωπικό για την συντήρησή του (θα αγωνιστούμε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την άμεση παρουσία προσωπικού στο Πάρκο χωρίς να δεχόμαστε τις άνω εξαγγελίες του δημάρχου οι οποίες στο σήμερα δεν προσφέρουν τίποτα για την άμεση αποκατάσταση του Πάρκου).

 

Η επιτροπή αγώνα μετά την λήξη της συζήτησης διεμήνυσε στον δήμαρχο Ιλίου ότι αντίστοιχες παραστάσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν και στους άλλους δύο δήμους Αγίων Αναργύρων και Καματερού.


Θεωρούμε με βάση την πρώτη μας εκτός του Πάρκου κινητοποίηση ότι η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Πάρκο είναι ευθύνη μικρή ή μεγάλη όλων όσων εμπλέκονται στη διαχείρισή του και ότι μόνο μέσα από την επιτροπή αγώνα και την ακόμα μεγαλύτερη μαζικοποίησή της μπορούμε να έχουμε άμεσα υλικά αποτελέσματα αλλά και συνολικές νίκες όπως η διασφάλιση χρηματοδότησης για το Πάρκο και ο αποκλειστικά ενιαίος και δημόσιος χαρακτήρας του.


Η επιτροπή καλεί όλους τους κατοίκους στις επόμενες δύο κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν:

 

 •  Πέμπτη 25/9/2008, 18:30, συγκέντρωση στην πλατεία των Αγίων Αναργύρων και μαζική παράσταση στο Δημαρχείο Αγίων Αναργύρων με τα αντίστοιχα αιτήματα.
 • Πέμπτη 02/10/2008, 18:30, συγκέντρωση στο Δημαρχείο Καματερού με τα αντίστοιχα αιτήματα.

ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ

1-10 of 14