Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για το πάρκο "Τρίτσης"

αναρτήθηκε στις 19 Δεκ 2012, 12:28 μ.μ. από το χρήστη Giannis Nikolopoulos
Την Κυριακή που μας πέρασε (16/12), πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Αριστερού Σχήματος Ιλίου και της Αλληλεγγύης Αγ. Αναργύρων Καματερού για το πάρκο "Τρίτσης". Η αίθουσα των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου του Μητροπολιτικού Φορέα γέμισε και υπήρξαν και πολλοί/ες που παρακολουθούσαν όρθιοι.

Όσον αφορά σε αυτά που ειπώθηκαν, οι ομιλήτριες αναφέρθηκαν στην ιστορία του πάρκου και τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στη φανερή πλέον προσπάθεια του δήμου Ιλίου να αναλάβει διοικητικό ρόλο εντός του πάρκου. Έπειτα ακολούθησαν ερωτήσεις με ενδιάμεσες κουβέντες. Φάνηκε να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέορν από τον κόσμο που επισκέπτεται και αγαπά αυτόν το δημόσιο χώρο να πληροφορηθεί τι συμβαίνει και αν τελικά μπορεί και ο ίδιος να κάνει κάτι για να βελτιώσει την κατάστασή του. Οι ερωτήσεις που τέθηκαν αφορούσαν ερωτήματα όπως από που χρηματοδοτείται ο Μητροπολιτικός Φορέας, τι συμβαίνει με το φωτισμό του πάρκου, ποιος είναι ο ρόλος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας, ποιος ο ρόλος των ΜΚΟ στο πάρκο, αν διαφυλάσσεται ο χαρακτήρας του πάρκου υπό τη σκέπη του ΥΠΕΚΑ, καθώς αυτό έχει ήδη αρχίσει να κάνει σημαντικές εκπτώσεις στην περιβαλλοντική νομοθεσία, αν υπάρχει αντίθεση στις Συμπράξεις Δημόσιο και Ιδιωτικού Τομέα (σε ότι αφορά στο πάρκο), αν η μελέτη βιωσιμότητας που ετοιμάζεται θα σημάνει και την ιδιωτικοποίηση του πάρκου κα.
Ένα πολύ σημαντικό θέμα που τέθηκε ήταν ότι δεν πρέπει να λησμονάμε ότι ο αρχικός σκοπός του πάρκου ήταν η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών. Ελάχιστα βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση έχου πραγματοποιηθεί έως σήμερα από τις διοικήσεις του φορέα που επόπτευε το πάρκο.      

Οι συνομιλίες και οι ερωτοαπαντήσεις διεξήχθησαν σε ήρεμο κλίμα. Υπάρχει επιθυμία να φιαχτεί και πάλι ένα συλλογικό κίνημα για τη διάσωση αυτού του τεράστιου θεματικού πάρκου και συνάμα δημόσιας έκτασης. Θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες και όσο μπορούμε θα βάζουμε και εμείς ένα λιθαράκι στην προσπάθεια αυτή, είτε μέσω της ενημέρωσής μας, είτε με την ιδια τη συμμετοχή μας σε αγώνες.

19/12/12
Επιτροπή Κατοίκων για τη Σωτηρία του Πάρκου "Αντ. Τρίτσης" 
Comments