Régi parketta átrakása Budapest

Régi parketta átrakása Budapest

Megfizethető parketta átrakás Budapesten, ezen kívül parkettacsiszolás, parketta felújítás Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Budapesten garanciavállalással, korrekt parketta felújítás árral.

Miért érdemes bennünket hívni parketta csiszolással Budapest régiójában?

 • Korrektek vagyunk (az adott szó fontos nekünk)
 • Elérhető összegű parketta lerakást, parketta lakkozást garantálunk
 • Akár azonnali parketta felújítást, parketta lakkozást nyújtunk (Budapest övezetében)
 • Gyakorlatilag folyamatosan hívhat bennünket
 • A legjobb eszközparkkal rendelkezünk
 • 30 éve működik a vállalkozásunk
 • 100%-os ügyfélelégedettségi garanciával dolgozunk
 • Pontosság a vállalt feladatok intézésében
 • Többszöri megrendelés esetén kedvezmény
A mi cégérünk az elégedett ügyfél, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért szükséges hosszú idő múltán a parketta átrakása?

A parketta átrakása a legjobb technológia lehet a régi parketta felújítására.
 • A sok évvel ezelőtt lerakott parketta ragasztása meglazult idővel a lakásban kialakuló páraképződés miatt.
 • A parketta kiterjedt felületen sérült meg, így szükségessé válhat bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor okos megoldás lehet a többi parkettafa átrakással való megerősítése.
 • A sok éve lerakott parketta elemei hosszabb idő múltán felpúposodtak, és hatalmas hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
 • A parkettát támasztó párnafa elmozdult, emiatt már nem tesz eleget a megszilárdító feladat betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése időnként elegendő lehet, akár több évre is megfelelő beavatkozás lehet, de a leghatékonyabb eljárás a parketta átrakása.
 • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a felbontással és visszarakással küszöbölhetők ki.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is javasolt, mert az évek során a parketta színe módosul, és már nem tudunk éppen ugyanolyat szerezni, így a régi parketta elemek újbóli felhasználásával színazonos lesz a burkolatunk.
felpúposodott parketta javítása Budapest

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.
Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legpraktikusabb megoldás lehet a felpúposodott parketta javítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettacsiszolási kínálatunk 100%-os elégedettségi garanciavállalással vállaljuk az alábbi munkákat:
 1. Helyszíni felmérés (Budapest vonzáskörzetében)
 2. Anyagbeszerzés
 3. Parketta felújítás, gyors parketta átrakás Budapesten
 4. Parketta lakkozás
 5. Parketta ragasztás
 6. Parketta javítása
 7. Parketta lerakása
 8. Parketta nyikorgás megszüntetése
 9. Parketta szegőléc felrakása
 10. Szeretnek minket a tiszta munkavégzésünk miatt
  parketta olajozás Budapest Különböző jellegű parkettával kapunk megrendeléseket, pl.:
 • Hagyományos parketta
 • Készparketta
 • Intarzia parketta
 • Hajópadló
Ha a parketta nincs stabilan a helyén a csiszolást csak fixálás után lehet kivitelezni.  

Parketta csiszolás utáni felületkezelés:


Természetes olajozás
Ez az eljárás hangsúlyosabbá teszi a fa mintázatát. Akár házilag is szinten tartható, de egy kicsit több utólagos törődést kíván, mint a lakkozott felületű szalagparketták, ugyanis esetenként kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Azt a benyomást kelti, mintha a szalagparkettát nyers alapanyagból készítették volna, megnyugtató a talpnak, hiszen bársonyos tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező parketták hosszabb élettartamúak és jól kezelhetők.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal felületkezelt szalagparketták megtoldják a fa karakterét azzal, hogy kiemelik a parketta alapanyagának természetes struktúráját, és barátságos árnyalatot kölcsönöz annak színtónusához. Emiatt még ellenállóbb és simán tisztítható felületet érünk el, hangsúlyozza a fa erezetét.

Pácolt felület
Pácolt bevonatú szalagparketta: az átlátszó színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok további kiemelésére alkalmazható.

LÉNYEGES INFORMÁCIÓK A PARKETTÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN

 1. Amennyiben valamilyen szokatlan dolgot tapasztal a parkettában (pl. repedezés), forduljon hozzánk a teendőkkel kapcsolatban, ne hagyja, hogy egy esetleges kisebb bosszúságból nehezen elhárítható gond legyen, tudniillik többnyire a javítás bekerülési költsége sokkal több lehet az idejekorán elvégzett beavatkozásnak!
 2. Parketta padlófűtésre csupán abban az esetben használható, ha kis rétegvastagságú parkettát fektetünk, ellenkező esetben a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
 3. A költségeket rendszerint helyszíni felmérés alapján számítjuk ki, ahhoz viszont tartjuk magunkat. A helyszíni felmérésért Budapest környékén nem kell külön fizetni.
 4. Tanácsadást az Ön igényeit meghallgatva végzünk, és a felújításra 100%-os elégedettségi jótállást adunk!
 5. Az ablakok mérete a parketta árnyalatának eldöntésekor szintén kardinális tényező lehet. A sötét padló túl sötétnek bizonyulhat a lakáshoz. Másfelől egy sötét parketta meleg atmoszférát nyújthat tekintélyes méretű helyiségekben.
 6. Ha strapabíró parkettát kíván lerakatni, akkor melegen ajánljuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parkettafajta. Teljes keresztmetszetében kemény fából készült. Jellemző vastagsága 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet oldószeres ragasztót alkalmazni. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legtartósabb parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt körültekintően kell kiválasztani az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell felvinni, mert más-más szempontoknak kell megfelelniük. Emiatt a legokosabb döntés, ha nem kőművessel végezteti, hanem meghagyja nekünk ezt a műveletet, ugyanis csupán így kerülünk abba a helyzetbe, hogy feltétel nélküli garanciát adjunk!
 8. Ha festetni is szeretne a felújítás részeként, akkor a tiszta ügy a parkettázás előtt megcsináltatni, mert különben a parketta repedéseibe bejuthat apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon sem tesz jót.
Facebook oldalunkon bizonyos időközönként megjelentetünk az aktuális információkat. Ajánlásaink a pácolt parketta ép állapotának megóvására
 • Ne lépjen rá az újonnan pácolt felületre a biztonság kedvéért másfél napig!
 • A pác első takarítása 2-3 napon belül végezhető el.
 • 1 hétig ne pakoljon rá nehéz tárgyakat, a berendezési tárgyakat csak ezt követően pakolja eredeti helyükre.
 • A burkolat rendes használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap után kerülhet sor, ilyenkor évekig lelheti örömét a szép állapotában.

Budapest régiójában az alábbi helyeken vállalok parkettacsiszolást:

 • Különálló lakóházak parketta lakkozása
 • Lakótelepek lakásainak felújítása
 • Közintézmények (pl. óvoda) parketta felújítása

 

parketta javítás Budapest

A parketta felújítás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüpontjában olvashat, csiszolásainkról készült fényképeket pedig a Referenciamunkákra kattintva talál.
Kedvező árú parketta csiszolás Budapest vonzáskörzetében, ezen kívül parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Budapest régiójában jótállással az elvégzett munkára, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta csiszolás árakkal.
Aloldalak (23): Az összes megtekintése