Curriculum

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
  
   
1951
 
   
 
 
 
1976 Titol d'arquitecte per l'Escola Superior d'Arquitectura de Barcelona
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Equip

L’equip està format pels arquitectes Cristian Cortès i Ramon Calonge, que s'han anat incorporant a l'estudi creat per Jordi Parcerisas a traves de la seva coneixença a l'Escola d'Arquitectura del Vallès.
 
Som, per tant, un grup d'amics que compartim des de fa mes de 20 anys una mateixa idea de l'ofici i que, segons la magnitud dels projectes, podem treballar en col·laboració o per separat. Formen dons, cada vegada, l'equip amb els recursos mes adients pel tipus de projecte

La filosofia de l'estudi ha estat la de intentar una arquitectura i un interiorisme basat en les exigències mes objectives possible, allunyant-nos de les modes o de la novetat com una virtut per ella mateixa.

Ens basem en la construcció i en que aquesta sigui adequada als medis i mitjans del que es pot disposar en cada cas, adaptant-nos a l'escala del encàrrec, però sense renunciar a les millores que es produeixen en al camp de la construcció.

En aquest sentit es rellevant la cerca de solucions sostenibles i que col·laborin a l'estalvi energètic.

Busquem un volum de feina que ens permeti abastar personalment els encàrrecs i poder-los discutir entre nosaltres a fi de tenir la visió mes amplia possible. Per les parts de projecte especialitzades recorrem a persones que col·laboren habitualment amb nosaltres des de els seus respectius camps.

Col·laboradors habituals:

Gemma Farré, Laia Llucià, arquitectes; Nuria Fontanilles, interiorista; Santiago Loperena i Jenè, Xavier Badia, aparelladors; Josep Maria Masanés, Ignasi Ribas, Jordi Velazquez/mva, Bibiana Fernadez/Dolmen, càlcul estructures; Salvador Garcia/Crisol, Albert Alentorn, AIA, instal·lacions, Jordi Puig, grafista.

Mitjans

L'estudi està gestionat a través de la societat Trespol S.C.P i ocupa una superfície de 180 m2 al casc antic de Barcelona i disposem de 8 llocs de treball equipats i connectats en xarxa amb línia ADSL a Internet.

Hardware:
8 ordinadors Core Quad, plotter HP 500 24+HPgl2, impresores HP laserjet 2550L, HP Oficejet proH 850, Brother MFC
 
Software:
Dibuix 3D: Allplan FT de Nemetscheck, Intellicad v.4., Sketchup v.8.0.
Dibuix 2D: Allplan FT de Nemetscheck, Intellicad v.4., Autocad LT de Autodesk.
Microstation de Bentley per importar dibuixos d'aquest format.
Animació i render: Allplan FT de Nemetscheck, Cinema 4D de Maxon, Blender
Amidaments i pressupostos: TCQ2000 Itec, Arquímides de CYPE, Premetti
Ofimatica: OpenOficce.org v1.0 de Sun Microsystems