Buitenbezigactiviteiten-creativiteitscentrum

Op deze pagina vindt u buitenbezig activiteiten voor uw personeelactiviteit, familieuitstapjes, familiedag, vrienden,vereniging, vrijgezellenmiddag, teambuilding, heuvellandvergadering, activiteitendag en nog veel meer met een Paradijsvogelsgevoel. Niet alleen buiten , maar ook binnen als dat nodig is.

Prijzen buitenbezigactiviteiten ( andere website)
   Voor zeer uitvoerige en alle informatie:
Ga naar de link
:
Meer info, alle activiteiten, prijzen en reserveren, en Foto's
Desgewenst verzorgen we vervoer op maat voor groepen van of naar uw woonplaats per huifkar.


Verkorte informatie, onze thema's:

Sportieve en fun activiteiten - Bergboerengolf, heuvellandgames, powergames, boogschieten, schapendrijven, dropping, GPS routes in verschillende vormen ( hike, gps, wandeling, Zuid Limburg schattentocht), nordic walking. Meer info.
Creatief  Mergelcarving,  pimp m'n klomp, woodburning, schilderen, vlaaienbakken, spellencircuit (binnen alleen bij slecht weer)elfjes maken ( zelf korte gedichten maken), afrikaanse percussie, beeldhouwen, versier een steen, werken met wol, theater maken met Margriet, kinderfeestjes ( woensdag), vriendschapsverhalen, mythen en sagen, klankworkshop, dichten en verhalen maken in de natuur. Meer info.
Teambuilding, cursussen en trainingen, Teambuildingsgames, heuvellandgames, powergames,  leemworkshop, afrikaanse jembe percussie, maak theater met Margriet, werken in het groen, teamuitjes met een boodschap, huttenhike, schapendrijven, werken in  het groen, in bedrijf - uit bedrijf, klankworkshop. Eén of meerdaagse trainingen/cursussen met uw eigen trainers of onze begeleiding.  Meer info.
Teambuilding in t groen
, In bedrijf , uit bedrijf ( natuurwerkzaamheden), primitieve technieken met Rimboe Rob, teamuitjes met een boodschap, leemworkshop. Meer info.
Te voet verder, creatief wandelen. Vele themawandelingen ( landschap, natuur, geologisch, cultureel, algemeen, kruiden), Gps ( diverse vormen), dichten in de natuur, lantaarntocht, nordic walking, hiking, elfjes maken.
Meer info.
Speciale activiteiten Rimboe Rob, primitieve technieken, vuur maken etc, stoomkuiloven koken, valkeniershow, leemworkshop, met "theater meer mans" met Margriet, schapendrijven en valkeniersshow, woodcarving. Meer info.
Culinair. Vlaaien bakken, smaken en proeven, stroopproeverij, jam, chutney, gelei maken, bierproeverij, wijnproeverij, brouwerijbezoek, bbq , limburgse vlaaien, ontbijt, lunch, buffetten, stoomkuiloven ( onder de grond) koken, kruidenworkshop. Meer info.
Educatief Geuldalontdekset. (natuur op het spoor voor kinderen bassisschool), thema wandelingen met gespecialiseerde landschapsgidsen, landschapstocht landschap lezen, schapendrijven, beeldpresentaties ( jacht, geologisch, landschappelijk, cultureel, planten, dieren, kruiden), vlaaienbakken, kruidenworkshop. Meer info.
Spiritueel getinte activiteiten Tay chi, dichten in de natuur, elfjes maken (korte gedichten), stiltewandelingen, zang- klankworkshop. Meer info.
 

Uiteraard kunnen deze activiteiten gecombineerd worden tot een dag- of middagdurend programma. Informeer naar de mogelijkheden, reserveer  of stuur een bericht met uw vraag.


In het kort de meest populaire activiteiten:

Bergboerengolf
Op de mooiste, in een boomgaard,  gelegen en meest heuvelachtige baan van Nederland speelt u  een 10 holes baan ( 2 uur). Genieten en sportief in een. De afwisselende baan biedt u veel onverwachte wendingen. Veel ruimte en veel plezier in een natuurlijke setting. Voor 4 - 99 jaar.
 
 
 
 

Teamgerichte actieve activiteiten.  Afhankelijk van doel,  en fysieke inspanning keuze uit fun-spelen, heuvellandgames, teambuildingsspelen, powergames en braingames.  U speelt in teams van 5 - 10 personen in een min of meer competitieve sfeer. Een afwisseling van ca. 7-8 activiteiten die samen ongeveer  2 uur duren. Sportieve kleding aanbevolen. Ook schapendrijven kan een leuke teamactiviteit zijn, zie hieronder voor meer hierover.

Schapendrijven. Een demonstratie met bordercollies, de herder neemt u mee in de trainingswijze van de Bordercollies  en het spel in de natuur tussen tussen roofdier en prooidier. Naast  allerlei demonstratieoefeningen zoals de outrun, drijven, splitsen en de verschillende  commando's die daarbij horen, kunt u aan het einde van de demonstratie (ca 1 uur) ook zelf met een groep schapendrijven. Een van u als herder en de anderen in de rol van wolf ( hond).

Schapendrijven met bordercollies en zelf -film 5 min.  

Boogschieten. Teamgericht of individueel handboogschieten, duur 1-2 uur Afhankelijk van de grootte van de groep 2 of 4 banen. Een gezellig en ontspannende binnenactiviteit.

Huifkartocht. Mogelijkheid voor een huifkartocht tot 32 personen op een wagen. Bij meer personen kunnen meerdere karren rijden. De trekker trekt u door de mooiste vakwerkgehuchten rondom Cottessen, Vijlenerbos en Geuldal, de mooiste uitzichten. Duur 1 uur, desgewenst langer. De tocht vertrekt bij Hoeve ten Bosch in Cottessen , maar u kunt ook opgehaald worden of teruggebracht naar een andere locatie.

 
  
Afrikaanse percussie Paradijsvogels

Bierproeven: proeven van een vijftiental historische, streek- en abdijbieren op onze locatie.

Bezoek bierbrouwerij. Combinatie arrangement met bezoek aan aan een kleine ambachtelijke brouwerij in Belgie. Kleine ambachtelijke brouwerij met bierproeven. ( met eigen vervoer of huifkar). Ook mogelijk is een bezoek aan de Gulpener bierbrouwerij met videopresentatie, rondleiding door de brouwerij en afsluitend 2 bieren proeven ( icm. een huifkartocht of eigen vervoer en evt boerengolf.)

Vlaaienbakken, Bij het vlaaienbakken leert u de grondbeginselen van het bakken van een echte limburgse vlaai. In een gemoedelijke setting maakt u de bodem klaar en de vulling en bakt u een klein vlaatje wat eventueel ter plaatse opgegeten kan worden. De duur is ca 1,5 uur , maar dan moeten de vlaatjes nog uit de oven komen en kunnen evt. nog warm opgegeten worden. Meer info

Leemworkshop: Het maken van een vakwerkmuur in de praktijk. Zelf vlechten van de witsen en de vitsen en het in de leem zetten van het vakwerk. Compleet met vlechten, stro hakken, leem mengen en met blote voeten de leem kneden en opbrengen. Een modderige activiteit waarbij u zelf ten dele het tenue champetre moet uitrekken. Tussen door voor het stevige werk koffie en vlaai en een stevige versnapering. Het complete programma is buiten in de boomgaard in Cottessen - Hoeve ten Bosch. Voor koukleumen minder geschikt in de winter. Een echte teambuildingsactiviteit, maar wel voor stevige aanpakkers die echt met de aarde verbinding willen maken. Duur 3,5 uur ca . Met koffie en vlaai en ook een drupke na afloop. Meer info 06-46432582 .

Stroopproeverij: Stroop heeft een lange traditie in het fruitrijke Zuid Limburg. Niet weg te denken voor een limburger op een snee stevig donker brood. Proeverij van verschillende stropen op donker brood met verschillende kazen ( o.a. limburgse rommedoe) of met ham of worst.

Geuldalontdekset (ontdek de natuur voor gezinnen met kinderen 8-12 jaar in het Geuldal. een boekje met opdrachten en materialen erbij, zoals sporen zoeken, planten, bladeren, waterdieren, paddestoelen etc. (ontwikkeld door IVN.).

Dropping voor groepen vanaf 20 personen. De huifkar brengt u naar de dropplek en dan weer terug, eventuele stop onderweg met een versnapering. Ondersteuning met kaart, kompas of GPS mogelijk. Na afloop gezellig bij elkaar ( haardvuur?) een versnapering of bbq.

Pimp m'n klomp of schilderen: Vrije impressies op een klomp in verschillende maten of onder leiding van een ervaren schilder(es) aquarelleren of met acryl. Div technieken, houtskool, landschappen, stilleven, portret, elk thema.

Mergelcarving of beeldhouwen in serpentijnsteen: Deze workshop is vooral doen. Laat u inspireren door de vorm van de steen of blok mergel en maak een mooi kunstwerkje of gebruiksvoorwerp. Duur bij het bewerken van mergel ca 1,5 uur bij serpentijn als materiaal een dagdeel.
Versier een kei Maak een designsteen uit een stuk vuursteen of andere steen afkomstig uit het Geuldal of Maasvalei. Naar uw wens kan eventueel een thema gekozen worden als basis voor de te maken werken of als teambuilding. In principe onbeperkt aantal. Duur ca 1,5 uur. Mogelijkheid de herkomst en ouderdom van de steen te traceren,

Werken met wol: een rustgevende cursus waar u wol vervilt en het ontstane halfproduct verder vormt tot een gebruiks- of kunstvoorwerp ( een dagdeel)

Afrikaanse percussie: Het samen doen in de groep staat centraal  U bouwt samen met de begeleider vanuit de basisritmes een muziekgesprek op in de groep. De tjembees klinken op de afrikaanse wijze. Prima  voor een samenhorigheid gevoel.

Zang en klankbeleving: Een unieke ervaring voor groepen die er helemaal voor willen gaan en hun lichaam willen voelen. Een oer ervaring . Speciaal aanbevolen voor bedrijfsgroepen.Een 1,5 uur durende ervaring met medewerking van een ervaren zang en klankspecialist.

Op pad met een schrijfster. Laat uw inspiratie uit de diepte opborrelen en schrijf een verhaal of gedicht in de natuur bij een mooie wandeling door een 5 sterren landschap met de mooiste uitzichten. Begeleiding door een schrijfster. ( elfjes maken)

Kinderfeestjes Diverse mogelijkheden en combinatieprogramma's alleen op woensdag. Meer.

Woodburning  met een soort soldeerstaaf bewerkt u en "graveert" u een stuk hout of klomp tot een leuk eigen ontwerp. Duur ca 1,5 uur. Voor kinderen is het maken en woodburning van een vogelhuisje mogelijk.

Alternatieve binnenspelen. Als de weersomstandigheden buiten toch echt te wensen overlaten is er een mogelijkheid in de boerenschuur een vervangend programma te hebben bestaande uit een competitie boogschieten, tafelvoetbal, poker, kaarten, darten, ganzenbord, schaken, dammen en yatsee. Verder een vijftal vergrote versies van gezelschapsspelen die u in kleinere groepjes van 4-6 personen kunt spelen. Bij geringe drukte kunnen de heuvellandgames en fungames ( aangepaste versie) ook binnen plaatsvinden.

Vriendschapsverhalen voor kinderen en.... wie wil luisteren door Alwin den Biesen van de Appelflap Wahlwiller, 043-4512120 ook bij ons in combinatie met een activiteit.

 
 
Paradijsvogels Hoeve ten Bosch Cottessen.

Lantaarntocht in het donker met spannende verhalen onderweg naar het donkere bos.

Valkeniersshow of workshop roofvogels. Demonstratie en samen op de foto met de dieren. Diverse soorten roofvogels en uilen. De show zelf duurt ruim een uur. Er wordt gevlogen met meerdere soorten vogels en u doet zelf mee. Ook op de foto met een roofvogel is mogelijk. Ook is mogelijk voor een groep in een half dagdeel een workshop roofvogels te doen met nog meer uitleg over deze intrigerende bezigheid.

Catering:

Ontbijt, (boeren)-lunches, soep met broodjes, bierproeverij, wijnproeverij, koffie en vla, barbecues, buffetten, etc.  Prijzen en meer

Capaciteit en mogelijkheden:

We kunnen tenminste 4 groepen gescheiden van elkaar een buiten of  binnen/overdekte accommodatie bieden tot een capaciteit van ca. 200 pers. 3 panorama terrassen, een schuur, schuurzolder, een vakwerkblokhut en groepsaccommodatie. Omliggende weilanden en voldoende  parkeerplaatsen staan tot uw beschikking. Ook overnachten behoort tot de mogelijkheden op locatie Hoeve ten Bosch en Creativiteitscentrum Buitenbezig.
Luchtopname van de Paradijsvogels en Hoeve ten Bosch ( 3 min)
.

Combinaties:

Uiteraard kunnen deze activiteiten gecombineerd worden tot een dag of middagdurend programma met alle catering of zelf overnachten. Informeer naar de mogelijkheden. Of mail ons voor een reservering of voor informatie. U ontvangt altijd een offerteaanbod. Prijzen buitenbezigactiviteiten.

Nog meer informatie en ( film) beelden:

Dit is nog niet alles, ga naar Paradijsvogels Buitenbezigactiviteiten & creativiteitscentrum Hoev ten Bosch (dit is een andere website) voor alles en nog uitgebreidere  uitleg, m filmbeelden en prijzen. Of mail uw informatie of reserveringsvraag.


 
 
Landschapsterras

Hoeve ten Bosch in de winter filmimpressie- 1,5 min