L'església

Durant l'esclat de la Guerra Civil al juliol de 1936, l'antiga església dedicada a Santa Maria fou assetjada per l'ocupació dels rojos. S'incendiaren els altars, les imatges sagrades i tots els objectes i ornamentacions litúrgiques. Això comportà la destrucció de l'històric altar de l'època de Sant Llorenç de Brindis i els corresponents retaules.
Al febrer de 1939 van començar les obres de construcció de la nova església, que s'inspiraren en una mescla d'estils romànic i gòtic. Aquesta nova edificació, dedicada a Nostra Senyora del Roser, s'inaugurà el juny de 1942. L'església està enganxada a la Casa de l'Amo i actualment encara s'hi ret en culte un cop a la setmana (cada dissabte a les 7 de la tarda).
L'accés a l'església es fa per un lateral i a través del campanar. Pujar al campanar és una altra història, cal travessar per la Sagristia i pujar per unes escales que travessen la cúpula eclesiàstica. No hi ha baranes (dóna vertigen) i el seu accés està restringit.
 
 
L'església consta d'un altar amb una taula de marbre i al centre de la paret hi ha un nínxol central amb la imatge de Nostra Senyora del Roser. A la part de l'Evangeli s'hi troba Sant Josep i a la part de l'Epístola s'hi troba Sant Joan Baptista.

La planta de l'església té forma de creu i en el creuer que travessa l'església s'hi troben dos altars laterals. La banda de l'Evangeli està dedicada al combregador. Així, al centre s'hi troba el Sant Crist amb la Dolorosa, emparat per la dreta per Sant Llorenç de Brindis i per l'esquerra per Santa Llúcia. La banda de l'Espístola està dedicada al Cor de Jesús, protegit per la seva dreta per Sant Antoni de Pàdua i a la seva esquerra per Sant Ramon Nonat.

Enfront de l'altar i al fons s'hi troben els confessionaris i, just al damunt, el cor. Al cor s'hi pot accedir per una porta lateral que dissimula unes escales. Fins no fa gaire, per aquestes escales s'hi trobava una porta que comunicava directament amb l'interior de la Casa de l'Amo. Ara està tapiada.

Comments