https://sites.google.com/site/paidikipinakothikielladas/chronologio

Η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο την προώθηση και ενθάρρυνση της παιδικής τέχνης και της καλλιτεχνικής δημιουργίας στη νέα γενιά της χώρας μας. Ενάντια στη σκιερή πραγματικότητα, διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας, σκορπίζοντας χρώμα και φως στα όνειρα τους. Με τη διοργάνωση ποικίλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, θεματικών διαγωνισμών, εκθέσεων ζωγραφικής και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, απελευθερώνουμε την έκφραση των παιδιών μέσα από τη μητρική τους γλώσσα, την τέχνη.


Η ΠΠΕ εξουσιοδοτεί τα παιδιά να διαμορφώσουν το μέλλον και να αλλάξουν τον κόσμο. Μέσω της τέχνης, εμπνέει τη δημιουργικότητα, δίνει ελπίδα, ενδυναμώνει τα άτομα, φέρνει νέες προοπτικές, και προσφέρει αποτελέσματα που ενθαρρύνουν την καινοτομία, και την βελτίωση της ποιότητας ζωής. Καλλιεργείται η εφευρετικότητα στα παιδιά όταν ενθαρρύνονται να εκφράσουν την άποψη τους μέσα από την τέχνη τους. Αναπτύσσεται η πολιτισμική συνείδηση. 

Η δημιουργικότητα ως μια συνεχής διαδικασία, μια εκκολαπτόμενη έκρηξη των ιδεών και της φαντασίας σε ένα ταξίδι δημιουργίας και καινοτομίας. Το πρόγραμμα αναπτύσσει την ενσυναίσθηση μέσα από την τέχνη και προσδίδει ηγετικές ικανότητες, ώστε τα παιδιά μπορούν να συν-δημιουργήσουν ένα ειρηνικό μέλλον για τις κοινότητές τους. H δημιουργικότητα και η συν-δημιουργία γίνονται δομικά στοιχεία για την συνεργατική καινοτομία και θετική κοινωνική αλλαγή. 

Η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας δημιουργεί μια πλήρη συλλογή παιδικών ζωγραφικών έργων, η οποία αποτελείται από χιλιάδες αριστουργήματα φιλοτεχνημένα από παιδιά! H «ΑΡΧΕΙΑΚΉ ΣΥΛΛΟΓΉ ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΠΑΙΔΙΚΉΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΉΣ» αποτελεί τον πυρήνα γύρω από τον οποίο έχουν αναπτυχθεί τα προγράμματα και οι δράσεις της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας, με την συγκέντρωση αυθεντικών έργων παιδικής τέχνης και την δημιουργία μιας μοναδικής συλλογής καλλιτεχνικής παιδικής δημιουργίας που ολοένα και αναπτύσσεται!


Ε Ν Ε Ρ Γ Α  Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Α

(20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 - 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019)

(22 Απριλίου έως 30 Ιουνίου 2019) 

AEGEAN KIDS BIENNALE 2019 (Έναρξη: 25 Mαρτίου 2019)
 
 
(Έτος έναρξης: 2018)

(25.12.2018 έως 30.06.2019)
(11.01 έως 30.11.2019)

(Έτος έναρξης: 2019)
(ΛΗΞΗ: 8 Ιουνίου 2019) 
https://en.unesco.org/interculturaldialogue/blog/476

Συνεργάτης της Πλατφόρμας της 
UNESCO για τον Διαπολιτιστικό Διάλογο με την "Διαπολιτισμική Συλλογή Παιδικής Τέχνης ICCA 
   


 
Εγγεγραμμένο μέλος της 
Πύλης Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού
(Αριθ.πρωτ: ΥΠΠΟΑ/ΓΔΣΠ/ΔΕΑΦΜΣΠ/172695/3224/284)
http://www.act4sdgs.org/partner/childrenartgallerygr
Μέλος τ
ου 
Δικτύο
υ Δράσης 
των 
ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ 
 

https://sites.google.com/site/ppekosmos/elate-stin-parea-tis-ppe

Για την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας τα παιδιά δεν είναι μαθητές, αλλά δημιουργοί και αρχιτέκτονες του μέλλοντος. Οι δημιουργικές εκφράσεις τους εμπεριέχουν την εκκολαπτόμενη φαντασία που θα διαμορφώσει το μέλλον. Η φαντασία των παιδιών είναι το κοινωνικό κεφάλαιο και οι δημιουργίες τους πρέπει να ενθαρρύνονται και να γίνονται σεβαστές ως αριστουργήματα. Με δημιουργικές εμπειρίες, τα παιδιά μπορούν να αποκτήσουν τις δεξιότητες για να προηγηθούνε αποτελεσματικά σε ένα σύνθετο κόσμο και να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις για την ευημερία, την πρόοδο και την ειρήνη.


Η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας εδραιώνει τον θεσμό: «Ολυμπιάδα Παιδικής Ζωγραφικής» σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και προσκαλεί τους μικρούς καλλιτέχνες ανά την υφήλιο να φιλοτεχνήσουν έργα που αγκαλιάζουν την ιστορία της χώρας μας, που διδάσκονται από τα ηρωικά επιτεύγματα της, ώστε το μέλλον να δημιουργήσει φωτεινές προοπτικές και ελπιδοφόρες προσδοκίες. 

Η πρόσκληση της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας είναι ανοικτή προς γονείς και εκπαιδευτικούς για να διδάξουν στα παιδιά το πολυσήμαντο γεγονός ότι η χώρα μας υπήρξε ο αρχιτέκτονας όχι μόνο των κλασσικών, αλλά και των σύγχρονων ολυμπιακών αγώνων, ως λίκνο και κοιτίδα πολιτισμού ανά τους αιώνες, έχοντας γαλουχήσει τον Ευρωπαϊκό και όλον εν γένει τον δυτικό πολιτισμό με τα ύψιστα ιδεώδη και τις πανανθρώπινες αξίες της. 

Στην Τελετή Έναρξης της 1ης Ολυμπιάδας Παιδικής Ζωγραφικής που φιλοξενήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο στις 20 Οκτωβρίου 2018, στεφανωμένοι με τον Oλυμπιακό κότινο οι διακεκριμένοι μικροί καλλιτέχνες εγκαινίασαν την Έκθεση Έργων της Ολυμπιάδας. Η Ολυμπιάδα Παιδικής Ζωγραφικής 2018-2019 θα κορυφωθεί με μια λαμπερή τελετή βράβευσης την 1η Δεκεμβρίου 2019 στο Μουσείο Ακρόπολης.