Det fjene Østen

SÅ ENDELIG TIL DET FJERNE ØSTEN !
Sverre Bjørneby, var kaptein, Helge (hans bror) var annenflyver, Remo Ravndal navigatør , “Bob” var telegrafist og Johnny Lundgren var flight engineer. Gunnar Bergan var purser. Et veldig hyggelig crew ! 

Vi kom til Amsterdam, Schiphol ved middagstid. Der bestilte jeg som vanlig maten til neste dag. Det beste vi kunne få der, var “Petit Fure”, små kaker med marsipanbelegg, som jeg alltid serverte til kaffe etter lunchen på flyet, de var farlig gode!. 

På Schiphol gikk det alltid rundt en stor, korpulent helsedoktor med en stor cigar i munnen. Han ble etterhvert vårt kjennemerke på flyplassen. 

Hadde en del episoder med ham og mine passasjerer. Bl.a. var det en dame, jøde, som fikk vite at hun ikke kunne få dra videre til Cuba . Da hun fikk beskjeden begynte hun å hyle hysterisk, høye ulvehyl. Jeg gav henne en klask på kinnet, som jeg har lært en skal gjøre i slike tilfeller. Hun ble helt stille, og legen kom meg til unnsetning, og gav henne noe beroligende Han smilte til meg, som sto der med litt dårlig samvittighet, og sa: “You did the right thing.” 
 

!Neste dag dro vi herfra med bare 11 paxer, så det ble god tid til å se ut da vi fløy over Alpene. Mont .Blanc lå der helt klar og fin, med glitrende hvit sne på toppen. 

I Geneve var vi bare ca. 1 time. Det var bare flight engineeren og jeg ombord . Jeg skulle passe på at det ble gjort rent og at det ikke ble stjålet noe. Johnny passet på bensinfylling etc. 


Bjørn Braathen (senior) åpner flyrute til India. Her er Ba oomtalt som to forskjellige fllyvertinner.

Comments