Motorhistoriker trivs vid Prästbäcken
 
NYKROPPA: Träffas och pratar – och planerar för Hyttsvängen 
I onsdags var det åter dags för en av Östra Värmlands Motorhistorikers regelbundna träffar vid Prästbäcksrasta. Förutom att spegla sig i krom och prata motorer, diskuterade föreningsmedlemmarna den stundande Hyttsvängen.
Solens strålar får otaliga kilon rullande krom att glänsa på Prästbäcksrastas parkeringen, där bilar samsas med motorcyklar och en och annan moped. Varje onsdag ojämna veckor träffas medlemmar från Östra Värmlands Motorhistoriker, vid nyss nämnda serveringsställe, för några timmars samkväm. 
De här träffarna börjar under tidig vår och avslutas under sen höst och sommarträffarna här har vi haft i fyra, fem år, säger föreningens ordförande Åke Svensson och tar en klunk kaffe innan han fortsätter:
– Föreningen har ingen egen klubblokal och eftersom vi är omkring 250 medlemmar och det är lagom avstånd hit så har vi fortsatt att ha träffarna här.
I snitt brukar mellan 30 och 40 motorcyklar och mellan 20 och 25 bilar finnas på plats vid träffarna. Denna afton luftar exempelvis Benny Andersson sin kromtyngda Cadillac.
– Det är en Coupe de Ville från 1958 och jag har haft den i åtta år. Jag brukar åka i den när det är fint väder, förklarar han medan han tuggar i sig en glasstrut.
 Då vädret tillåter brukar Benny Andersson glassa runt i sin Cadillac Coupe de Ville från 1958.
 Foto: Karl Enn Henricsson 
Tommy Sundström är stolt ägare till en Norton ES2 av årsmodell 1953.
Foto: Karl Enn Henricsson
Östra Värmlands Motorhistorikers ordförande Åke Svensson, anlände i en PV 544 Sport från 1962.
Foto: Karl Enn Henricsson
Ett stort antal hjulburna fanns på plats under onsdagens träff vid Prästbäcksrasta.
Foto: Karl Enn Henricsson
 
Källa NWT 2010-08-07

Finbesök Prästbäcksrasta 2016-07-13