Az oldal célja a MAGYAR nyelvű anyagok rendszerezése  és a tájékozódás megkönnyítése.
###
Szívesen fogadunk bármilyen hasznos  javaslatot.
otthonoktatok(kukac)gmail.comLegújabb bejegyzésA világ iskoláztatása (1 órás film, sok tanulságos oktatáskritikai gondolattal)


Infográf: Az otthontanulók és a közoktatásban tanulók összehasonlítása (amerikai adatok)
      www.tanuljhatekonyan.hu

      Tanulási tippek, tanácsok


"Szűkebbre szabnák a magántanulóvá nyilvánított diákok körét is, mivel a kormány szerint az otthon tanuló gyerekeket nem érik el a korszerű pedagógiai módszerek, és közösség híján a szociális készségeik sem fejlődnek kellőképpen. Annak érdekében, hogy tényleg csak azok maradjanak otthon, akiknek ez a legjobb megoldás, némileg megbonyolították az eljárást: mostantól minden kérelmezés esetén kötelező lesz kikérni a gyermekjóléti szolgálat, a gyámhatóság és – a gyermekvédelmi szakellátásban lévő gyermek esetében – a gyermekvédelmi gyám szakvéleményét is. Ismeretes, ilyen procedúrára eddig csak akkor volt szükség, ha az iskola igazgatója úgy ítélte meg, hogy hátrányos lenne a tanulóra a magántanulóvá válás."


Könyvajánló:
Roy F. Baumeister— John Tierney: AKARATERŐ
A gyermekek rendszerességre, biztonságra vágynak, valakire, aki azt mondja nekik: én vagyok a felelős érted. Minden rendben lesz. Sokkal nehezebb a szülőket rávenni arra, hogy kitartsanak. Meg kell tanulniuk önmagukat kontrollálni ahhoz, hogy kontrollálni tudják a gyermekeiket." Részlet a fegyelmezésről