Сваляне на килограми

Универсална диета при нужда от сваляне на килограми
Една седмица само плодове и салати (неограничено количество) + една кофичка кисело мляко, мед, чай, хранителни добавки, витамин С.
Да не се надвишават 800-1000 калории дневен прием.
Първата една седмица е с цел прочистване на организма и свиване на стомаха – приемат се само плодове и зеленчуци, както и кисело мляко (може и салата със зехтин)не се стряскайте! Ще издържите и не само това-ще се чувствате по-добре и без главоболие!:)

8 ден
Продължава се със зеленчуците и салатите, но към кисело мляко да се включат ядки (орехи, бадеми, лешници, тиквено семе – не повече от една шепа), на вечеря изяжте една крем-супа или каквато и да е друг вид супа.
Това е периодът на същинската диета, нека уточним, че не става дума за гладуване.
Гладуването във всички случаи води до йо-йо ефект! Трябва да преосмислиш режима си на хранене така, че това да стане твой начин на живот, а не една вечна верига от диети, след която ти отново си – да си го кажем направо – дебела!
9 ден
За закуска се сваряват едно/две яйца (не яжте жълтъците!!)плодове.
През останалото време на деня се продължава с пресни зеленчуци, на вечеря може да си позволите малко месо (но без свинско) или риба.
Месото е важна част от хранителния режим на човека. Не забравям обаче и вегетарианците, които са намерили свой начин за компенсация на месото – вместо месо, добавете повече зеленчуци или продукти от соя.
10 ден
Целият ден само на супа.
Направете я по-рядка и пийте от бульона повечко – това е ден на повече течности Направете любимата си супа, като не слагате олио, а зехтин. Не добавяйте също и картофи или фиде!
Използвайте зеленчуци от всякакъв вид и накрая може да я застроите с кисело мляко и яйце. Не пийте прясно мляко – то не е полезно за никого, особено по време на диета!
Малките животни сучат мляко от майка си, за да наедреят – същото се случва и с хората, които консумират прясно мляко.
11 ден
Отново наблегнете на зеленчуци и плодове. Позволете си и скара – но умерено! 
Приятен апетит!
12 ден
Към основните зелени продукти добави ориз – не повече от 50 гр. сухо вещество. Добър е Basmatti и черен китайски ориз за твоята диета.
През останалото време – зелено, зелено, зелено!
Оризът е важна съставка, която дава на организма много полезни вещества.
Скъсай с белия хляб завинаги. Само след месец той вече няма да ти липсва. Него замени с ориз и оризови продукти и черен хляб – но внимавай! Не всеки хляб, на който пише “ръжен”, наистина е такъв. Макар и по-скъп, купи си от вносните: ще “олекнеш” с някой друг лев, но ще забогатееш здравословно.
13 ден
Чай, вода, фрешове
Тринадесетият ден от диетата, както и 13-тото число, е така да се каже преломен. След него кръгът се затваря и диетата започва отначало, като се редуват хранителните режими на дните 8,9,10,11,12. изберете си един ден от седмицата и в този ден прочистете организма си като приемате само течности.
Хапвай си и месо, и кисело мляко, и ориз, и яйца – но ги редувай в дните. Ако днес ти е “оризен” ден, например, свари си ориз още сутринта или от предишната вечер и хапвай по малко всеки път щом усетиш глад. Така направи и с другите дни.


Ето как изглежда хранителният режим по-нататък:
- Ден на “ориз” 
- Ден на “месо + яйца” 
- Ден на “кисело мляко и ядки” 
- Плодове 
- Зеленчуци 
- Зехтин 
- Чайове 
- Фрешове 
- Хранителни добавки 
- Спорт
След един месец (или 20 дни) повторете “зеленчуковата” седмица от началото на диетата Редувайте дните като може да правите 2х2 (два оризени, следват два месни и т.н.). не забравяйте основно да се храните със “зелении” и природни продукти.
Не надвишавайте 1000 калории на ден.
Спортувайте редовно – всеки ден по 30 минути или 1 час или през ден по час и половина.
Не забравяй прочистващия ден всяка седмица.
Вода! Вода! И пак вода! Тя е пътят към дълголетието – по 3 литра всеки ден, НО не пий течности по време на хранене (1 час преди или 1 час след това).
назад ...

Вегетарианската диета лекува диабет
Преминаването към вегетарианска диета може да излекува диабета, твърди ново проучване.
Милиони хора, които се борят с болестта-убиец, биха могли да подобрят нивата на кръвната си захар като елиминират месото от своя хранителен режим. Учените смятат, че премахването на животински мазнини може да помогне да се излекува състоянието. Те казаха, че промени в диетата могат да се използват като алтернативно лечение на диабет тип 2.
Анализ на предишни изследвания разкри, че премахването на животински мазнини от диетата помага за подобряване на инсулиновата чувствителност.
прочети повече ...

Диетата „пещерен човек” намалява риска от рак на дебелото черво
Това е един модерен начин да се свалят килограми. Но диетата на пещерния човек диета може да има друго, още по-важно предимство. Изследователите казват, че тя може да намали риска от рак на дебелото черво наполовина.
Последователи на диетата се отказват от преработени храни – бързи закуски, пакетирани стоки, хляб и тестени изделия. Вместо това, те само ядат храни, които са били на разположение на нашите предци, като плодове, зеленчуци, ядки и месо.