Osztálynapló

Ajánlom szeretettel a gyerekeknek és a szülőknek.  Juhos Mária t. n. 

Vidám társaság a negyedik osztályban

Felső sor balról jobbra: Csánó Gábor, Nagy Ede, Sárkány Róbert, Sárkány Norbert, Kohel József, Demjan Benjamin

Alsó sor balról jobbra: Juhász Tímea, Katona Anna, Papp, Nikoletta, Morvai Patrícia, t. n., Kovács Anikó, Nagy Nikoletta, Zsoldos Anita

Így táncoltunk az esztrádműsoron

Az osztályunk:

A hátsó faliújságunk


A kis faliújságunk


Zenesarok

Házakat is építettünk dobozokból


Természetiskolán:

2007 júniusában természetiskolán vettünk részt Vöröskőn. A kirándulás öt napig tartott. Elmondhatjuk, hogy nagyon jól éreztük magunkat a festőien szép környezetben. Az UNIŠKOLA jóvoltából gazdag programban részesültünk. Az ott töltött idő hasznos eltöltéséhez négy csoportvezető is hozzájárult. Aktívan bekapcsolódtunk az egyes foglalkozásokba: drótékszerek készítése, műveltségi vetélkedő, tájékozódás az erdőben, mézeskalácsok díszítése, ügyességi versenyek, új táncok tanulása, túrázás és séta, lovaglás a póni hátán, sólyombemutató, Vöröskő várának meglátogatása...

Megtudtuk, hogy Vöröskő várát 1240 előtt Permysl Ottokár felesége, III. Béla magyar király lánya, Konstancia építtette. A vár egyike volt annak a középkori várrendszernek, amely Dévénytől Trencsénig védte Magyarország határát. A királyi várat többízben birtokolta a magyar főnemesség. A király így jutalmazta meg a neki segítséget nyújtók hűségét. Aránylag rövid időn belül, a 13. századtól a 16. századig gyakran cserélt gazdát a vár. Például Csák Máté, a Szapolyiak, a Thurzók vagy a Fuggerek voltak a vár urai. 1588-tól egészen 1945-ig pedig a Pálffy család birtokaihoz tartozott. A vár több különlegessége közül meg lehet említeni Közép-Európa legnagyobb várpince rendszerét.

Szálláshelyünk a Hydrostav nevű hotelben volt. Az ellátással meg voltunk elégedve, a koszt ízletes és finom volt. A csoportvezetők örültek, hogy ilyen ügyes és tettrekész gyerekekkel dolgozhattak. A gyerekek képeslappal is megörvendeztették szüleiket. Természetesen ajándéktárgyak és finomságok vásárlására is sor került. Gazdag élményekkel tértünk haza.

A kirándulás célját sikerült elérni: a gyerekek szép környezetben, tiszta és egészséges levegőn szórakozva tanultak és játszottak.


Résztvevők: IV.A és IV.B


Vöröskő vára és szállásunk környéke


A szállásunk erkélyén


Sokat táncoltunk és nevettünk


Mindenkinek tetszett a póni


Szobatársak


Sólyombemutató


Játék a szabadban


Mézeskalácsokat is díszítettünk


Nagyon jól éreztük magunkat.

Hazaérkezésünk után kiértékeltük a kirándulást, melyről videofelvétel is készült. A kisfilmet közösen megtekintettük, majd minden résztvevő tanuló DVD-n is megkapta.