ПОЧЕТНА

Наградни конкурс поводом  Дана школе: 


ПОСЕТА МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА МЛАДЕНА ШАРЧЕВИЋА

Посета министра Младена ШарчевићаСветосавска приредба 2018. 


Прва награда на окружном такмичењу из прве помоћи.


БЕСПЛАТНИ УЏБЕНИЦИ - ОБАВЕШТЕЊЕ

Dopis - besplatni udzbenici.pdf 


ДАН ЗДРАВЉА    

07. 04. 2016.

Ученици Ђачког парламента дана 07.04.2016. године организовали су квиз поводом Дана здравља  за ученике школе од 5. до 8. разреда у просторији школе са почетком у 12:45 часова. Из сваког одељења пријавило се по 2 ученика. Они су имали задатак да израде тест који је био састављен од 20 питања везана за здравље и хигијену. Ученици су решавали тест индивидуално, али су се бодови два ученика из истог разреда сабирали и на тај начин добили смо резултат који разред поседује највеће знање. Нејуспешније су биле ученице  7.А одељења, Зорана Беслаћ и Лидија Шушић, оне су освојиле прво место. На другом месту нашле су се Ања Загорац и Клаудиа Тот из 7.Б одељења, док је треће место освојио 8.Б разред, Љубомир Јовановић и Чедомир Димић.

У организовању квиза учествовали су ученици Ђачког парламента, наставница биологије Наталија Вукајловић Пеце и координатор Парламента  Ева Козма.

Ученице наше школе ( Мерњак Рамона 7.ц, Ковач Катона Лила и Жига Река 6.д ) освојиле су прво место на Републичком екипном такмичењу из стоног тениса. Поносни смо на Вас и желимо вам даље успехе!


- ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ХЕМИЈЕ:
ТОМИЋ ТЕОДОР - 1. МЕСТО
БАЧИЋ ТАМАРА 2. МЕСТО
МОЧЕВИЋ МАША 3. МЕСТО

- ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ИСТОРИЈЕ:
ДУШАН ПЕРИЋ 8.А РАЗРЕД ЈЕ ОСВОЈИО 3. МЕСТО

ЗОНСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА:
ПРОКЕЦ ПЕТРА 4.Ц 1. МЕСТО 
(пласман на Покрајинско такмичење)

Награђени математичариПРОЈЕКАТ
АНТОЛОГИЈА СРПСКЕ КЊИЖЕВНОСТИ

ројекат дигитализације значајних дела српске књижевности Антологија српске књижевности направљен је са циљем да се заинтересованим читаоцима широм света учине лако доступним капитална дела српске књижевности. Ова дигитализована библиотека бесплатно је доступна свим грађанима у Републици Србији и иностранству, и у функцији је промоције књижевних и културних добара у међународним оквирима, као и подизања књижевне, опште и дигиталне писмености грађана Републике Србије. Jer, књижевност је, по много чему, средишњи део српске културе: oна, у складу са својом природом, чува језичко, културно и цивилизацијско памћење нашег народа.

Погледајте прилог о уџбеницима из наше школе!


Светосавска приредба 27.01.2016.


Ђаци и наставници наше школе сакупили су хуманитарну помоћ за Ђурђевић Лену у износу од 48.250,00 динара и уплатили на жиро рачун: 355-000320046170560 у Војвођанској банци.
Помозите и ви, наше мало може некоме бити много.

Пријаве за Петницу  за 2016. годину су у току, трају до 20.11.2015.  http://www.petnica.rs./

Збирка садржи 127 дигиталних копија књига из српске књижевности за децу. Национални уређивачки одбор, састављен од професора књижевности за децу и библиотекара, одабрао је књиге за децу узраста од 3 до 13 година које по свом садржају, уметничким, историјским и књижевним вредностима представљају сам врх српске књижевности за децу. Пројекат је реализован у НБС 2004. године. Издавачи из Србије су, као сарадници НБС у овом значајном националном пројекту, уступили Библиотеци ауторска права за постављање целокупних књига у пуном тексту. Пројекат је проистекао иоду од из ширег међународног пројекта Међународна дечја дигитална библиотека (ICDL - International Children’s Digital Library - www. icdlbooks. org), чији је циљ да у периоду од 2002. до 2007. године изгради дигиталну збирку од 10. 000 књига за децу на 100 језика света.

Још један од веома занимљивих сајтова http://www.mudrosti.org
Драги наши математичари, предлажемо вам да вежбате математику користећи овај сјајан сајт : http://ucislobodno.comДраги ученици, поштовани родитељи и драги пријатељи! Срдачно Вас поздрављамо у име ОШ "Никола Тесла". 
Путем ове интернет странице желимо Вам омогућити:
  • бољу информисаност
  • сарадњу
  • комуникацију између наставника, родитеља и ученика
  • као и праћење активности наше школе

Слободно нам се обратите за додатне информације.