Nyheter og utstillingsplaner i Oslo Prosjektrom
”TIME MACHINE”

                                                     _

GURO BERGER

29. september – 16. oktober 2016

Åpning torsdag 29. september klokken 18.00Guro Berger, Time Machine, 2004


Velkommen til Guro Bergers ”Time Machine”, der kunstneren viser en gruppe kvinneskulpturer som stirrer tomt ut i luften men i hver sin retning. Forholdet mellom den repetitive, robuste utformingen av figurene og at de ser i hver sin retning skaper en dynamikk som er med på å gi arbeidet tolkningsrom.

Selv om skulpturene fungere som en installasjon i denne utstillingen, er de i utgangspunktet modellert på klassisk vis etter modell. Det keramiske materialet fremhever det plastiske i kroppene og skaper assossiasjoner til blant annet kinesisk keramikkskulptur. Fordi figurene er presset ut av samme støpeform skapes et repetitivt uttrykk som står i kontrast til de individuelle forskjellene frembrakt av ulike materialer og brenningstemperaturer.

Refleksjoner:

Hva er tid og hvordan påvirker den hvem vi er og hvordan vi forholder oss til oss selv og andre. Jeg kan bringe fram opplevelser fra erindringen som flyter sammen og blir til en helhet. Men den jeg var i går vil aldri være helt den samme som den jeg er i dag eller i morgen.

Guro Berger (f. 1976, Akershus) bor og arbeider i Oslo, er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole (avd. skulptur/ keramikk) og i Kulturledelse ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Hun har blant annet deltatt på gruppeutstillinger ved Internasjonalt Kultursenter og Museum (Oslo), Kunstindustrimuseet (Oslo) og Nittedal Grendehus (Nittedal).


Adresse: Platous gate 18 (mellom Grønlandsleiret og Schweigaards gate)


Kontaktinformasjon Oslo Prosjektrom:

Eva Fagerli Sæthren,  tlf 99322597
 
osloprosjektrom@osloprosjektrom.no

www.osloprosjektrom.no 
 
Adr:  Platous gate 18 (tverrgate mellom Grønlandsleiret og Schweigaards gate) 

SelectionFile type iconFile nameDescriptionSizeRevisionTimeUser
Comments