Nyheter og utstillingsplanerNeoplastisk sykdom er overdreven deling av celler som på grunn av en rekke årsaker resulterer i dannelsen av atypisk vev som kalles svulster. En svulst kan dannes nesten hvor som helst i kroppen og er ofte referert til som en tumor. Selv om ordene neoplasme eller svulst har en tendens til å bli brukt synonymt med kreft, kan svulster like ofte være godartet eller pre maligne som ondartet. Imidlertid er den nøyaktige identifikasjon av prosessen som ligger til grunn for sykdommen ofte meget vanskelig, som det å analysere arten av den neoplastiske transformasjonen av normale celler.

Maesses tegninger undersøker liv og død i en organisme angrepet av en ondartet prosess - i
sammenheng med relasjoner mellom ulike former for data, som personlig dokumentasjon og vitenskapelig forskning på diagnostisk og prediktiv onkologi. Kondensert på papir ser vi transformasjoner av vev, overlevelse, smerte, angst, elektronmikroskope bilder og 3D modeller, alt i én dramatisk eksplosjon. Hensikten er ikke å reprodusere dataene, men å utforske et fysisk og digitalt rom og å skape en metafor for den dype og skjøre erfaringen med å balansere mellom helse og sykdom.


Maess (b. 1982, Warszawa) er uteksaminert med en mastergrad fra Kunstakademiet i Warszawa. I 2005 hun fikk et stipend for å delta på Escola Superior de Artes e Design i Porto Portugal.

Ett utdrag av kunstneres utstillinger inkluderer:

Plumba Contemporary Art, Porto, Portugal (2006), Museum Santa Cecilia i Roma (2010), Wroclaw Contemporary Museum (2013), Arsenal City Gallery Poznan (2013), Drawing Senter New York (2014).

Maess tegninger har blitt publisert i FUKT Magazine for Contemporary Tegning 8/9 og hun deltok i lanseringen utstilling på Center of Contemporary Art i Warszawa.


Maess har motatt en rekke priser som nominasjon til Grand Prix FID Prisen i Paris (2012), Leipzig International Art Programme i Tyskland (2014) og Adam Mickiewicz Institute Grant (2014)

http://maess.eu

Les mer om utstillingen / in English:  

Kontaktinformasjon Oslo Prosjektrom:

SelectionFile type iconFile nameDescriptionSizeRevisionTimeUser
Comments