Oslo Prosjektrom - Platous gate 18 0191 Oslo


OBJECTIFY ME

en installasjon av

Cecilie Lind i Oslo Prosjektrom 3.-20. januar 2019

Velkommen til vernissasje torsdag 3. januar kl 19.00


Objectify Me er et kunstprosjekt som undersøker forholdet mellom objekter, objektivisering, seksualisering og tradisjonelle kjønnsroller, sett opp mot massemedia og sosiale medier. 

Installasjonen inneholder ti skulpturer av kunstnerens selvportrett appropriert med ulike objekter, montert på vegg med tykke gullrammer. Videre vises fem skulpturer av modifiserte surrealistiske objekter og et speil. Rommet er kledd med vinrøde velur-draperinger og vinrødt teppe på gulvet. I bakgrunnen høres et sampel av sangen «m too sexy» av Right Said Fred. Atmosfæren gir assosiasjoner til Barokken, The Red Light District i Amsterdam og til Kitsch. Er det stilfullt eller glorete - vulgært eller elegant -  sexy eller billig? 

Sex selger. Praksisen med å eksponere kvinnekroppen for å selge produkter har blitt så vanlig at vi knapt legger merke til det lenger.

Annonsører sloss om oppmerksomheten vår. Vi elsker å konsumere og vi spiser med øynen først. Daglig blir vi presentert for budskap som vil at vi skal konsumere mer. De dominerer og manipulerer vår oppfattelse av virkeligheten.

Er massemedia og reklame skyld i alt fokuset på de ytre faktorer og er dette grunnen til at unge mennesker velger å objektivisere og seksualisere seg selv på sosialemedier? Eller er det et resultat av at kvinnens tradisjonelle oppgave har vært å gå i løpestreng mellom kjøkkenet og senga?

Cecilie Lind (f. 1973 Lørenskog) har en Mastergrad fra Kunsthøyskolen i Oslo og mottar Statens Kunstnerstipend. Seneste separatutstillinger inkluderer Galleri 69 (2016), BOA (2014), og Pushwagner Galleriet (2014). Hun debuterte på Høstutstillingen i 2013 og har deltatt på en rekke gruppeutstillinger, blant annet på FineArt Oslo (2018), Forum Karlin Praha (2017), The Nordic Craft Pavilion Paris ( 2015),  Billedhugger foreningen Oslo (2014) og Ceramica Multiplex Kapfenberg og Varazdin (2013).


Les mer om utstillingene og se flere bilder på Oslo Prosjektroms blogg


Åpningstider i galleriet er:   

torsdag 15-19, lørdag og søndag 12-16 eller etter avtale.

For avtale om visning, kontakt Cecilie Lind på cecilielind@hotmail.com eller mobil 92 68 68 44

For mer informasjon om kunstneren: www.cecilielind.no 


.

Oslo Prosjektrom

Platous gate 18, 0191 Oslo


Tlf +4799322597

osloprosjektrom@osloprosjektrom.no   www.osloprosjektrom.no

Comments