Kyudokurs


Nybegynnerkurs holdes vanligvis to ganger i året og består av to deler: 

 1. Introduksjonskurset går over 2 x 6 timer på én helg. 
 2. Etter det fortsetter undervisningen på nybegynnerpartiet ut semesteret (fredager kl. 20.00 søndager kl. 10.00)

Det neste introduksjonskurset er planlagt i september:

lørdag 16.9.17, kl. 11.00 - 17.00 og

søndag 17.9.17, kl. 10.00 - 16.00

Deltagerantallet er begrenset til 12. Det er nå 3 ledige plasser. 

Du kan kan registere ditt interesse for kurset via denne lenken til kampsportforbundets database. Registreringen er uforpliktende, men du får da invitasjon til kurset når vi har konkrete dato. (Ved registrering får du tilsendt en automatisk epost med autogirokontrakt for kontinget som du foreløpig kan ignorere, den blir først aktuell ved evtl. medlemskap.Kursinnhold:
 • Innføring i kyudoutstyr, skyteteknikk og historie 
 • Intensive øvelser i skyteteknikk 
 • Dojoetikette og sikkerhet 
 • Relevant kyudolitteratur
 • Demonstrasjon av formelle skyteformer
 • Alt nødvendig treningsutstyr stilles til rådighet av klubben
Klær: Vanlige komfortable klær eller treningstøy, fortrinnsvis sort bukse og hvit, kortermet overdel. Treningslokalet er ved behov oppvarmet, men gulvet kan være kaldt og varme sokker anbefales for "frossenpinner" siden vi vanligvis trener barbent eller i tabi (ingen sko!). En varm genser anbefales for pausene.


Litteratur:For hvem passer kyudo?

Tilbudet er åpent for alle fom 16 år. Kurset er rettet mot nybegynnere og forutsetter ingen forkunnskap, spesiell styrke eller kondisjon.

Den viktigste forutsetningen er viljen og evnen til å sette seg inn i en krevende, tradisjonell japansk kulturteknikk, med de krav til formell atferd dette innebærer. Som i alle skyteidrettene og kampkunstene er en viss modenhet og ansvarsfølelse nødvendig, og det kreves en grad av selvdisiplin, koordinasjon og oppmerksomhet som kanskje best kan sammenlignes med det å spille et klassisk musikkinstrument. Treningsatmosfæren vi tilstreber minner da også mer om en orkesterprøve enn en idrettsbane eller ekserserplass. Resultatene og synlige fremskritt er individuelt forskjellige og først og fremst avhengig av tålmodig kontinuerlig øvelse.

Av den grunn tar vi inn medlemmer først f.o.m. 16års-alderen - en øvre aldersgrense kan selvfølgelig ikke angis; 
godt voksne kan med fordel trene tradisjonell japansk bueskyting. I Japan er det en viktig studentidrett, men det er heller ikke uvanlig å begynne med kyudo som pensjonist eller gjenoppta treningen etter en travel yrkeskarriere. I de gjeveste nasjonale konkurransene er det regelmessig deltagere og vinnere over 80 år. 


Kursavgift

Prisen er kr 1000,— pluss kr 5,00 administrasjonsgebyr for introduksjonsdelen (2 x 6 timer) og påfølgende undervisning på nybegynnerpartiet ut semesteret (til hhv. St. Hans eller jul). Bruk av klubbens utstyr (nybegynnerbuer, piler, skytehansker) er inkludert.

Man blir klubbmedlem for hele kursets varighet, dette sikrer at kursdeltagerne omfattes av idrettsforsikringen gjennom Norges Kampsportforbund. Forbundskontingent og forsikringspremie er inkludert i prisen. Medlemskapet utgår automatisk ved slutten av semesteret hvis man ikke inngår regulær medlemskap. 


Påmelding
 1. Følg denne lenken til medlemsportalenLegg inn de nødvendige opplysningene, merket (for mindreårige dessuten foresattes navn og epostadresse for tilsending av faktura). Kryss av for "oppstartspakke" som er selve nybegynnerkurset. Når du lagrer skjemaet har du meldt din interesse, men påmeldingen er ennå ikke bindende. 
 2. For å gjøre den bindende, sender du oss samtidig en epost til post@kyudo.oslo.no, og bekrefter at du vil delta. Du inngår ingen forpliktelser utover engangsbetalingen for nybegynnerkurset. 
 3. På grunn av standardiserte prosedyrer i medlemsportalen kommer du til å motta en avtalegirokontrakt etter noen timer. Den blir først aktuell når du bestemmer deg for varig medlemskap etter kurset. 
 4. I løpet av et døgn kommer du til å motta en ytterligere epost med regningen for kursavgift. Betalt regning er forutsetning for å delta i kurset. 

Hvis du har spørsmål: 
Ta gjerne kontakt via epost til post@kyudo.oslo.no eller telefon!
web analytics