Tervetuloa seurakunnan sivuille!

LOKAKUU 2015


Paha elää ja vaikuttaa tässä maailmassa monella tavoin. Yksi niistä tavoista on kylvää mieleemme epäilyksen siemeniä. Tällä hetkellä paha tuntuu vaikuttavan erityisen voimakkaasti. Se heittää mieleemme koko ajan uusia syitä siitä, miksi meidän ei tulisi auttaa hädässä olevia lähimmäisiämme, Eurooppaan saapuvia pakolaisia. Sosiaalinen media ja lehtien tekstiviestipalstat pullistelevat näitä selityksiä: ”Meidän ei tule auttaa pakolaisia, koska Suomessa on omiakin autettavia. Tulijat ovat hyväkuntoisia nuoria miehiä, joiden olisi pitänyt jäädä kotimaahansa sotimaan. Ulkomaalaiset tulevat ja vievät meiltä työpaikat, eivät kunnioita tapojamme, häpäisevät tyttäremme ja vaimomme.” Mutta ei. Hädässä olevaa tulee auttaa aina. Toistan, aina. Meidän tehtävämme ei ole keksiä syitä miksi emme voi auttaa, vaan tarttua toimeen ja auttaa.

Alussa Jumala loi maailman, maan ja vedet, kasvit ja eläimet. Jumala loi myös ihmisen, ihmisen josta tuli Jumalan kuva ja kaltaisuus. Tuo Jumalan kuva ja kaltaisuus on joka ikisessä ihmisessä, riippumatta hänen äidinkielestään, uskonnostaan, ihonväristään tai synnyinmaastaan.

Kun Jeesus Kristus kaksituhatta vuotta sitten eli ja opetti maan päällä, hänen suurin opetuksensa oli rakkaus. Hän ei opettanut, että meidän tulee rakastaa vain omiamme, huolehtia vain samaa kieltä puhuvista ja samassa maassa syntyneistä vaan kaikkia tulee rakastaa. Jeesus opetti rakastamaan lähimmäistä ja vihamiestä. Jeesus opetti että myös vierasheimoisia tulee rakastaa, langenneita naisia ei saa kivittää ja että anteeksi tulee antaa loputtomasti.

Nyt elämme aikaa, jolloin apuamme tarvitaan. Lähimmäisenrakkauden ei tule olla vain lämmin tunne sydämessämme, vaan sen tulee muuttua konkreettisiksi teoiksi. Ensimmäisenä konkreettisena projektina seurakuntamme aloittaa kenkien keräämisen. Kerätyt kengät tullaan postittamaan Kosin saarelle, johon saapuu sankoin joukoin pakolaisia, osa ilman kenkiä.

Tästä projektista tullaan jakamaan lisätietoa piakkoin, pysykää siis kuulolla. Ja pitäkää sydämenne avoinna rakkaudelle, älkää vihalle.

Maria Verikov