Tervetuloa Nurmeksen ortodoksisen kappeliseurakunnan kotisivuille. Tule mukaan jumalanpalveluksiin ja muuhun toimintaan!Verkkosivuja päivitetään, kun sivujen ylläpitäjä on saanut tiedon uusista tapahtumista tai muutoksista tapahtumiin. Sivujen sisällön tuottavat seurakunnan työntekijät

Nopein tiedotuskanava on Facebook, josta seurakunnan sivut ovat luettavissa ja mm. verkkoon lähetettävät palvelukset ovat katsottavissa myös ilman Facebook-käyttäjätiliä.

Youtube-kanavakin päivittyy, kannattaa käydä tutustumassa.

Tammikuu 2021

Nurmeksen ja Taipaleen seurakunnat yhdistyivät 1.1.2021 alkaen. Nurmeksen ortodoksinen kappeliseurakunta kuuluu siis vuoden alusta Taipaleen ortodoksiseen seurakuntaan. Käytännön muutoksia ei juurikaan palveluksissa ja toiminnassa tapahdu, muutama huomio kuitenkin:

- VIRASTOPÄIVÄ vaihtuu käytännön syistä keskiviikosta TORSTAIHIN. Virasto on siis auki ensimmäisen kerran joulun jälkeen to 7.1. klo 10.30-14.

- Seurakunnan tilinumerot ja y-tunnus eivät ole enää voimassa 1.1.2021 alkaen. Laskutus hoidetaan pääsääntöisesti sähköisesti Kuopiosta, taloustoimistosta. Hautauslaskut ja tilivuokrat hoidetaan kuitenkin entiseen tapaan Nurmeksessa/Juuassa. Kaikki muu posti voidaan toimittaa Nurmekseen.

Koronarajoitukset ovat tiukentuneet joulun alla ja palveluksiin voi kokoontua kerrallaan 20 henkilöä. Tämä tarkoittaa, että papiston, kanttorin, kuorolaisten ja isännöitsijän lisäksi paikalla voi olla enintään 12-14 henkeä. Joulun palveluksiin otimme käyttöön ilmoittautumisen. Koska seurakunnan alueella ei viikonlopun palveluksissa korona-aikana ole useinkaan ollut paikalla enempää kuin 20 henkeä, ei jatkossa tarvitse palveluksiin ilmoittautua erikseen. Palveluksia kuitenkin striimataan taas aiempaa enemmän, joten myös sunnuntain palvelusten seuraaminen Facebookin välityksellä on mahdollista. Kunkin liturgian jälkeen on mahdollista osallistua ehtoollisen noin klo 11.30 myös ilman erillistä ilmoittautumista.
Suosittelemme käyttämään palveluksissa maskia.

- Kristinoppikoululaisten ilmoittautuminen kesän 2021 leirille Sikrevaaraan käynnissä, ilmoittautumiset 26.1. mennessä kirjeen ohjeita noudattaen. Lisätietoja papilta tai kanttorilta.