Tervetuloa seurakunnan sivuille!

ELOKUU 2015


Monet meistä tekevät lähetystyötä. Ainakin Nurmeksen naistenpiiri kerää vuosittain lähetyslounaalla merkittävän summan lähetystyölle, ja toiset taas laittavat aina silloin tällöin roposen Filantropian paastokeräyslippaaseen. Mutta mikä on Filantropia? Filantropia on se instanssi joka muun muassa koordinoi ja toteuttaa Suomen ortodoksisen kirkon lähetystyön toimintoja. Lähetystyö puolestaan on Kristuksen ilosanoman julistamista koko maailmalle, nuorten ortodoksisten paikalliskirkkojen tukemista ja kirkkojen yhteyden vahvistamista. (Lähde filantropia.fi)

Filantropialla on jatkuvasti useita eri avustus- ja yhteistyökohteita. Yksi niistä on Kenian ortodoksinen kirkko jonka kanssa yheistyö alkoi jo 1970-luvulla. Elokuussa meillä on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua siihen mihin tuota Filantropialle laittamaamme rahaa käytetään kun saamme vieraita Afrikasta. Kenialainen isä Evangelos Thiani saapuu Suomeen Filantropian vieraaksi, ja sitä kautta yhdessä ivalolaisen isä Rauno Pietarisen kanssa Nurmekseen pitämään lähetysiltaa ja kertomaan kuulumisia. Toivotan kaikki teidät hyvät lukijat lämpimästi tervetulleiksi Nurmekseen ke 26.8. jolloin toimitamme klo 17.30 kirkossa ehtoopalveluksen, ja siirrymme sen jälkeen seurakuntasalille viettämään lähetysiltaa.

Maria Verikov

P.S. Filantropian säännölliseksi tukijaksi liittymistäkin kannattaa harkita. Tähänkin ohjeet löytyy osoitteesta filantropia.fi