Tervetuloa seurakunnan sivuille!

KESÄKUU 2015


Sinä toit minut tähän elämään kuin ihastuttavaan paratiisiin. Olemme nähneet sinisen taivaan, joka soi lintujen laulusta, olemme kuunnelleet metsän rauhoittavaa huminaa ja vesien suloista solinaa, olemme maistaneet makeita, tuoksuvia hedelmiä ja täyteläistä hunajaa. Kuinka hyvä on olla luonasi maan päällä, ilo olla vieraanasi.

Kunnia sinulle elämän juhlasta; Kunnia sinulle kielojen ja ruusujen tuoksusta; Kunnia sinulle jokaisen hedelmän ja marjan mausta; Kunnia sinulle lempeästä tuulen vireestä; Kunnia sinulle nousevan auringon säteistä; Kunnia sinulle aamukasteen kimalluksesta; Kunnia sinulle onnelliseen heräämiseen kuuluvasta hymystä; Kunnia sinulle tästä elämästä joka on enteenä tulevasta; Kunnia olkoon sinulle, Jumala, iankaikkisesti.

Tämä on 2. iikossi Lintulan luostarin 2011 julkaisemasta Kiitosakatistoksesta. Tuo käsittämättömän kaunis ja puhutteleva akatistos laulettiin Juuan tiistaiseuran kauden päättäjäisissä Paalasmaassa toukokuussa, ja kesäkuussa sitä on mahdollista tulla veisaamaan ja näin rukoilemaan Juuan Tuopanjoelle.

Toki kesä on täynnä muitakin jumalanpalveluksia joten tervetuloa kirkkoon ja praasniekoille, siellä tavataan!

Maria Verikov