Δράσεις
2η Δράση των Oropedistas

¨Ποδηλατικός γύρος Οροπεδίου

και προσκύνημα στον Αι Γιάννη τον μεσοκαμπίτη¨


Οι OROPEDISTAS, τη Κυριακή 28 Αυγούστου, θα πραγματοποιήσουν τον 2ο ποδηλατικό γύρο του Οροπεδίου! Συνδυάζοντας τον την μεγάλη γιορτή του Αγ. Γιάννη του μεσοκαμπίτη.


Η εκκίνηση του ποδηλατικού γύρου θα γίνει από το χωρίο Αγ. Γεώργιος και ο τερματισμός θα είναι η εκκλησία του Αγ. Ιωάννη στην μέση του κάμπου όπου και οι Oropedistas θα μοιράσουν φυλλάδια στον κόσμο που θα παραβρεθεί στον εορτασμό του μεσοκαμπίτη!1η Δράση των Oropedistas

"Ποδηλατικός γύρος Οροπεδίου" 

Πρωτομαγιά στο Οροπέδιο Λασιθίου!

Με μεγάλη μας χαρά, βλέπουμε τα μέλη του Οροπεδίστας συνεχώς αυξάνονται!

Έτσι μετά από συζήτηση με τα μέλη της ομάδας μας αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε την πρώτη μας συνάντηση την Πρωτομαγιά στο Οροπέδιο!

Η ιδέα για την πρώτη μας συνάντηση – δράση, είναι η αναβίωση της σχέσης του οροπεδίου με το ποδήλατο, ένα στοιχείο, μετά τους μύλους, της ιστορικής και πολιτισμικής ταυτότητας του οροπεδίου, που χάθηκε μοιραία τα τελευταία 30 χρόνια με την εγκατάλειψη του οροπεδίου αλλά και την άνοδο στη χρήση του αυτοκινήτου.

Η έναρξη του ποδηλατικού γύρου θα γίνει απ’ την εκκλησία της Κρουσταλλένιας στον Αγ. Κωνσταντίνο την Κυριακή 1η Μαΐου στις 11 το πρωί! Θα κάνουμε μια στάση στο Ψυχρό ή μέσα στον κάμπο για να μαζέψουμε τον Μάη, και θα καταλήξουμε στο Τζερμιάδο όπου θα καθίσουμε να πιούμε μια ρακή και να συζητήσουμε θέματα και δράσεις!