PRAKTISCHE INFO ORIGINAL MARKET LEIDEN

TIJDSCHEMA 

08.00 terrein open: uitladen, parkeren en inrichten stands
09.00 auto's via 1e Binnenvestgracht van het terrein af i.v.m. start programma Yoga Festival
10.00 auto's via Steenstraat van het voorterrein af, het museum gaat open
10.00 – 17.00 markt
17.00 start inpakken
17.30 voorterrein weer open voor auto's: inladen
19.00 alle stands dienen leeg te zijn, alle auto's van het terrein 


LOCATIE & LADEN / LOSSEN

Om e.e.a. zo soepel mogelijk te laten verlopen voor iedereen gebruiken we voor het laden / lossen
2 ingangen. Voor afbouwen geldt dezelfde indeling als opbouwen. Let goed op welke ingang je moet hebben, dit staat onder het kaartje aangegeven.

NB. Het is officieel niet (meer) toegestaan om over de brug op de Steenstraat te rijden als je vanaf de Stationsweg komt (hoewel navigatie vaak deze route wel aangeeft), dit is dus op eigen risico!STANDNUMMERS 1 t/m 20 + 30
adres: Steenstraat 1 (roze route)

Je kunt je melden bij de hoofdingang. Afhankelijk van de drukte kun je het terrein op, snel uitladen en dan eerst parkeren buiten het terrein. Daarna is er tijd om in te richten. Er is zeer weinig ruimte voor alle auto's, die ook ter plaatse moeten keren en via dezelfde weg eruit. Uit- en inladen op de stoep geschiedt op eigen risico. Probeer elkaar zo min mogelijk te hinderen / de weg te blokkeren en houd rekening met elkaar.

STANDNUMMERS 21 t/m 33
adres: 1e Binnenvestgracht 33 (oranje route)

Je kunt je melden bij het grote schuifhek aan de zijkant van het museum. Hier kan de auto tijdelijk binnen het hek worden neergezet om spullen naar de stand de vervoeren. Als je hebt: neem een (steek)karretje of bolderwagen mee! De kramen in de tuin zijn niet bereikbaar met de auto namelijk, maar je kunt hier wel rustig uitladen. Na het uitladen eerst elders parkeren en daarna pas inrichten, zo hoeft iedereen zo min mogelijk te lopen. Wij hebben evt een karretje te leen.

PARKEREN

Zie voor meer info de pagina Parkeren in Leiden.

PRAKTISCHE REGELS TIJDENS DE MARKT

-   Je mag tot max. 50 cm voor de stand spullen uitstallen en ook spullen aan de bovenkant in de 
    kraam bevestigen. Als je ruimte hebt naast je kraam mag je hier ook -in overleg met buren-           spullen plaatsen als een kledingrek etc. 
-   Het is niet toegestaan om van kraam te ruilen of je kraam te verplaatsen.
-   Het is niet toegestaan om de luifel van je kraam te verwijderen. 
-   Het is -omwille van je buren standhouders- niet toegestaan om actief te flyeren of werven van 
    voor je kraam tenzij vooraf besproken en speciale plaatsing door organisatie.
-   Het is niet toegestaan om muziek te draaien bij je stand, tenzij vooraf besproken met de 
    organisatie.
-   Vanaf 17.00 uur en niet eerder mag je beginnen met inpakken / opruimen van je stand, tenzij 
    anders aangegeven door de organisatie (bijv. vanwege weersomstandigheden). 


OVERIGE INFO

afval
We zijn te gast, dus laten we alles netjes houden. Zorg dat je alle touwen, tape en andere bevestigingen van de kraam verwijdert bij vertrek en laat geen afval achter op of onder je kraam. Verzamel je eigen afval van de dag, afgesloten zakken kun je deponeren in de containers die op de indelingsplattegrond worden aangegeven.

catering
Bij de ingang aan de Steenstraat is een rijtje foodstands aanwezig waar je biofriet, fris en lekkernijen kunt kopen. In de binnentuin kun je heerlijke koffie krijgen en op het Yogi Square aan de achterzijde is ook eten te koop. Gedurende openingstijden zijn ook het museumrestaurant en Café Abel op het terrein geopend.

contant geld / pinnen
Voor hen die geen pinautomaat meehebben: zorg voor voldoende wisselgeld! Dichtstbijzijnde pinautomaat is op de Stationsweg (voor Leiden Centraal), er kan beperkt gepind worden bij de stand van ORIGINAL aan de Steenstraatzijde.

elektra
De stroom wordt tussen 9.00 en 10.00 uur aangesloten en na 17.00 uur weer afgekoppeld. Voor wie stroom bij z'n kraam heeft geboekt is 1 aansluitpunt beschikbaar, deze kan tot 20 meter buiten je kraam liggen. Neem dus zelf een haspel of verlengsnoer mee, sowieso als je meerdere apparaten wilt aansluiten, maar let op dat je niet het vermogen van 1 groep overschrijdt en deugdelijk materiaal aansluit.

kraam 
Zie hier voor exacte kraamafmetingen van een grote 4m kraam of een kleine 2m kraam. Alle kramen worden als het weer het toelaat zo veel mogelijk los van elkaar geplaatst. Vanwege de wind kan ervoor gekozen worden de kramen met 2 of 3 aan elkaar geschakeld te zetten ivm stabiliteit. Eventueel kun je de planken er uit halen en achter de kraam neerzetten, let er wel op dat je je kraam hiermee lichter maakt en dus vatbaarder voor de wind.

parkeren
Bekijk hier de opties voor parkeren in Leiden. Bij onze medewerksters in de ORIGINAL winterbar op het foodrijtje op het voorterrein zijn uitrijkaarten met korting voor de P+R Haagweg verkrijgbaar. Deze kun je de hele dag voor 6 euro kopen en heb je pas nodig bij het uitrijden.

reservering annuleren
Tot 14 dagen voor de markt kun je je reservering per e-mail kosteloos annuleren. Een annulering is pas definitief als deze per e-mail door ons is bevestigd. Eventuele overgemaakte deelnamekosten worden teruggestort. Na die termijn blijven deelnamekosten verschuldigd.

stoelen
Vergeet niet een (klap-)stoel mee te nemen tegen vermoeide benen, deze zijn niet op de locatie te leen.

slecht weer
Wordt er regen voorspeld, neem dan zelf zeilen mee om je waren te beschermen. Zorg wel dat je een luchtgat openhoudt voor de wind, dus niet zowel de zij- als achterkant helemaal dichtmaken, want dan kan de wind onder je kraam komen en wordt het een vlieger met alle gevolgen van dien.

toiletten
Standhouders mogen gratis gebruik maken van de toiletten in het museum (open 10.00). De toiletten van Café Abel aan de Steenstraat zijn om 8.00 uur open. Na 17.00 uur is aan de overkant van het museum Cafe van der Werf nog open tot laat.

te laat
Als je 30 minuten voor aanvang van de markt zonder bericht nog niet aanwezig bent, kunnen wij als organisatie beslissen om je kraam aan een ander te geven, dus zorg dat je op tijd bent!


Ċ
Andrea Rietveld,
14 jun. 2019 07:15