PRAKTISCHE INFO ORIGINAL MARKET DELFT

TIJDSCHEMA
08.30 uitladen, parkeren en inrichten stands 
10.00 – 17.00 markt 
17.00 start inpakken 
17.30 auto's kunnen de Markt weer op: inladen
18.30 alle stands dienen leeg te zijn, alle auto's van het terrein 

KRAAMINDELING PLATTEGROND
Uiterlijk 1 dag voor de markt staat de plattegrond met de kraamindeling online, deze kun je dan hieronder vinden.
> plattegrond kraamindeling Delft

LOCATIE & LADEN / LOSSEN

Met de auto navigeren naar 'Markt 85, Delft', dan kom je via de makkelijkste route aanrijden.
De binnenstad van Delft is een voetgangersgebied en dus autoluw. Voorheen werd dit beheerst door pollers, maar vanaf 1 juni 2016 wordt hier gewerkt met kentekentoegang. Een camera met kentekenherkenning maakt een foto van alle motorvoertuigen die het autoluwe gebied in rijden. Deze foto wordt vergeleken met de database van ontheffinghouders. Om toegang te krijgen tot de markt voor laden / lossen heb je een dagontheffing voor de binnenstad Delft nodig. Deze is gratis en gemakkelijk aan te vragen via de gemeentelijke website
LET OP: tussen 11.00 en 17.00 uur is er sowieso geen toegang voor auto's in dit gebied.
Meer informatie hierover vind je hier op de website van de Gemeente Delft.

https://www.google.nl/maps/place/Marktgarage/@52.0108214,4.3576198,16z/data=!4m5!1m2!2m1!1sparkeren+in+delft!3m1!1s0x47c5b5e8860e0bcf:0x7b521b8b0fa30a35

PARKEREN*

Het is helaas niet mogelijk om gratis in de Delftse binnenstad te parkeren. 
Parkeren in een garage is het voordeligst:
- Marktgarage (6 min lopen - dagkaart 15 euro) 
Phoenixgarage (6 min lopen - dagkaart 18 euro)
Zuidpoortgarage (8 min lopen - dagkaart 15 euro).
Straatparkeren is voorbehouden aan vergunninghouders, er zijn wel enkele parkeerterreinen maar parkeren is hier duurder. Zie voor actuele prijzen en meer info Parkeren in de Delftse Binnenstad >
Wie echt gratis wil parkeren en bereid is langer te lopen (ong. 15 min), kan het beste buiten vergunninggebied E parkeren (voorbij grens Van Miereveltlaan / Van Lodensteynstraat.
Zie hier de plattegrond >


PRAKTISCHE REGELS TIJDENS DE MARKT
-   Je mag tot max. 50 cm voor de stand spullen uitstallen en ook spullen aan de bovenkant in de 
    kraam bevestigen. Als je ruimte hebt naast je kraam mag je hier ook -in overleg met buren-           spullen plaatsen als een kledingrek etc. 
-   Het is niet toegestaan om van kraam te ruilen of je kraam te verplaatsen. 
-   Het is niet toegestaan om de luifel van je kraam te verwijderen. 
-   Het is niet toegestaan om muziek te draaien bij je stand, tenzij vooraf besproken met de 
    organisatie. 
-   Vanaf 17.00 uur en niet eerder mag je beginnen met inpakken / opruimen van je stand, tenzij 
    anders aangegeven door de organisatie (bijv. vanwege weersomstandigheden). 


OVERIGE INFO

afval 
Verzamel je eigen afval en neem het mee naar huis, let hierbij ook dat je niets aan de kraam en op de grond achter laat! Op hand van de gemeente kan een boete volgen wanneer de locatie niet schoon wordt achtergelaten, wij berekenen deze dan door.

catering 
Midden op de markt is een foodcourtje waar eten & drinken verkrijgbaar is, daarnaast zijn we omgeven door vaste horeca op de Markt. 

pinnen 
​De dichtstbijzijnde pin zit aan de Markt, zuidzijde richting de winkelstraat Jacob Gerritstraat.​

elektra 
Voor wie stroom bij z'n kraam heeft geboekt is 1 aansluitpunt beschikbaar, deze kan wel tot 20 meter buiten je kraam liggen. Neem dus zelf een haspel of verlengsnoer mee, sowieso als je meerdere apparaten wilt aansluiten. De stroom wordt tussen 9.00 en 10.00 uur aangesloten en na 17.00 uur weer afgekoppeld.

kraam 
Zie hier voor exacte kraamafmetingen. We proberen iedereen die dat wil ook ruimte naast de kraam te geven, de meeste kramen zullen daarom 2-aan-2 geschakeld worden geplaatst. Eventueel kun je de planken er uit halen en achter de kraam neerzetten.

reservering annuleren
Tot 14 dagen voor de markt kun je je reservering per e-mail kosteloos annuleren. Eventuele overgemaakte deelnamekosten worden teruggestort. Na die termijn blijven deelnamekosten verschuldigd.

stoelen 
Vergeet niet een (klap-)stoel mee te nemen tegen vermoeide benen. 

slecht weer 
Wordt er regen voorspeld, neem dan zelf zeilen mee om je waren te beschermen. Zorg wel dat je een luchtgat openhoudt voor eventuele wind, dus niet zowel de zij- als achterkant helemaal dichtmaken, want dan kan de wind onder je kraam komen en wordt het een vlieger.

toiletten
Er zijn geen toiletten op de ORIGINAL market aanwezig, rondom zit veel horeca en bij de visbanken op de Hippolytusbuurt om de hoek zit een openbaar toilet voor 50 cent.​

te laat
Als je 30 minuten voor aanvang van de markt zonder bericht nog niet aanwezig bent, kunnen wij als organisatie beslissen om je kraam aan een ander te geven, dus zorg dat je op tijd bent!