OVER ONS

OVER DE ORIGINAL MARKET

De ORIGINAL market begon op 30 juni 2013 als een try-out in Oegstgeest en is inmiddels uitgegroeid tot een lifestylemarkt variërend van 40 tot 90 kramen, afhankelijk per locatie.
Voor ORIGINAL is het verhaal achter het product het belangrijkste aspect aan de beleving van de markt. Daarin leunen wij op onze standhouders die met veel liefde en aandacht hun producten hebben gemaakt, bij elkaar gezocht, ingekocht of ontworpen.

ORIGINAL onderscheidt zich door intensief samen te werken met de locaties en heeft specifieke aandacht voor lokaal ondernemerschap. Daarnaast vinden we persoonlijke aandacht voor zowel standhouders als bezoekers heel belangrijk.
Jaarlijks vinden er 6 grote en meerdere kleinere markten plaats.TEAM ORIGINAL MARKET:ANDREA RIETVELD-MANUS
Naast chef van de ORIGINAL market is Andrea freelance grafisch vormgever en communicatie-adviseur. Ze heeft een achtergrond in marketing-communicatie en evenementen in de culturele sector.

Andrea komt uit een ondernemersfamilie. De markt kent ze via haar vader, die al heel haar leven op de Delftse antiekmarkt staat. Ze is gek op jaren 50 en 60 vintage, zou het liefst in Ierland wonen en is de grootste fan van haar zoontjes Owen en Sean.NIKKI CUSTERS
Nikki liep in 2017 stage bij ORIGINAL en Wereldse Markten en is daarna lekker blijven plakken. Zij doet de MBO-opleiding Internationale Marketing, Communicatie & Evenementen.

Nikki werkt 's nachts in het casino, houdt erg van buiten zijn en van de zomer. Ondanks haar angst voor vliegen, vindt ze op vakantie gaan naar andere landen ook heerlijk. Begin 2018 studeerde ze zelfs een paar maanden in Madrid! Nu studeert ze bij ons af en wat ze daarna gaat doen...


LOTTE VAN RHIJN
Tijdens haar stage bij Museum Volkenkunde heeft Lotte kennis gemaakt met ORIGINAL market en Wereldse Markten. Na haar stage is zij gevraagd om deel te worden van het team en heeft ze tevens Andrea vervangen tijdens haar zwangerschapsverlof. Naast Lotte's betrokkenheid bij de markten is zij nu aan het afstuderen van de HBO-opleiding Facilitair Management en werkt ze bij een van de leukste koffiezaakjes van Leiden.CARMEN STEINMETZ
Tijdens haar stage in 2010 voor de Leidse Museumnacht zijn Carmen en Andrea bevriend geraakt. Sinds de oprichting van ORIGINAL ondersteunt zij onder de naam Steinmetz Cultural Events. In 2016 heeft Carmen haar diploma CMV behaald.

Carmen woonde voor haar studie een half jaar in Londen, draagt nooit rokjes en heeft net haar liefde voor cappuccino ontdekt.
JEANINE VAN DUIVENBODE
Na een bezoekje aan ORIGINAL in december 2013 deed Jeanine haar afstudeeronderzoek Leisure Management voor ORIGINAL market. Na haar stage is zij vanuit Fly Like A Dove betrokken gebleven bij ORIGINAL.

Jeanine verzamelt sneakers, is een crazy cat lady, een wandelende jukebox en stapel verliefd op Berlijn.ANNE TERLOUW
Via Jeanine is Anne een keer komen helpen bij de productie van ORIGINAL en hierna gebleven. Inmiddels is zij onze huisfotograaf en zorgt voor de mooie sfeerverslagen en PR-foto's van de markt.

Artistieke Anne woont in het creatieve Haagse Zeeheldenkwartier, houdt naast fotograferen erg van tekenen, is opgeleid tot yoga-teacher in India en gaat graag longboarden op Scheveningen.