Qui som?‎ > ‎

Història

ORFEÓ BORJA DE GANDIA


L'Orfeó Borja de Gandia és una agrupació coral mixta amateur amb seu en la ciudat de Gandia (València). Esta agrupació musical es funda al novembre de 1996, constituint-se en associació el 30 de gener de 1997.

Durant estos anys ha collit un extens palmars de premis que la situen dins de les més prestigioses coral i agrupacions musicals de tota la Comunidat Valenciana.

L'Orfeó es va organitzar el 7 d'abril de 1996 per a representar el drama sacre-líric Visitatio Sepulchri de Gandia composta en 1550 atribuït Sant Francesc de Borja i recuperat pel catedràtic José María Vives.

El primer director que ha tingut va ser Jesús Cantos, seguit de Vicent Cogollos, José Grau, Isidro Alemañ i Nadia Stoyanova. Des d'Octubre de 2015 el seu director ha tornat a ser Jesús Cantos. Compta com a director d'honor amb D. Eduardo Cifre.

Des de llavors l'Orfeó ha actuat en concerts i certámens en numbroses localitats de la Comunidat Valenciana i de la resta d'España.

Ha comptat amb la col·laboració de músics tan importants com a Ángeles López Artiga, Enrique García Asensio, Ricardo Lafuente Aguado, José Mª Vives Ramiro, Carles Santos, Daniel Gascó, Michael Philip Mossman i Eduardo Cifre Gallego.

Comments