Visitatio Sepulchri

Fecha de publicación: Apr 20, 2011 12:56:23 PM

L'Orfeó Borja amb la col·laboració en la part instrumental dels "Ministrils de la ciutat de Gandia", tots dirigits per Isidro Alemañ, representaran la Visitatio Sepulchri de Sant Francesc de Borja amb la reconstrucció feta per José María Vives, acte ja fonamental de la Setmana Santa de Gandia.

La 1a jornada serà el divendres sant 22 d'abril a les 17:30 hores.

La 2a jornada serà el diumenge sant 24 d'abril a les 9:30 hores.

Les dues jornades començaran amb una processó amb eixida de la Seu Col·legiata per acabar en el Palau Ducal, on s'efectuarà la resta de la representació.

En 1550, el IV duc de Gandia, Francesc de Borja, va institucionalitzar, a Gandia, la representació anual del drama sacrolíric Visitatio Sepulchri, una interpretació coral dels episodis del soterrament i la resurrecció de Crist, actes que se celebraven el Divendres Sant i el Diumenge de Pasqua. La Visitatio va deixar de representar-se en 1865. Gràcies al treball de la Junta Major de Germandats de la Setmana Santa de Gandia, es va recuperar en 1998, interpretada per l’Orfeó Borja, amb textos i música original atribuïts a Francesc de Borja i reconstruïts pel catedràtic de música José María Vives. Enguany, com a novetat, es presentarà a Gandia el nou vestuari dels personatges que es va confeccionar amb motiu de la representació a Roma el passat octubre dins dels actes del V Centenari.