Concert: La música sacra del Renaixement al Barroc

Fecha de publicación: Sep 17, 2010 5:46:0 PM

El proper dissabte 25 de setembre a les 20:30 hores en l'Església de Sant Josep - Raval, de Gandia amb motiu del V Centenari del naixement de Sant Francesc de Borja, l’Orfeó Borja, interpretarà la Missa Octavi Toni, atribuïda al sant de Gandia, i que està composta de Kyrie, Gloria, Sanctus, Benedictus i Agnus Dei.

Amb aquesta obra, comença un concert que pretén reflectir l’evolució d’aquestes dues èpoques musicals. Es podrà escoltar des del Tenebrae de T.L. de Victoria, el més cèlebre compositor espanyol renaixentista de polifonia, fins a J.S. Bach, mestre indiscutible de la música coral barroca, passant per obres de Palestrina, el compositor italià renaixentista més conegut, el Miserere de G. Allegri, obra de transició del renaixement al barroc composta per a dos cors a capella, o la interpretació d’una delicada peça francesa de Jean-Phillippe Rameau, La Nuit.

Per causes alienes a l'Orfeó Borja hi ha una errada en la data del concert en el seu anunci a "El full" de l'Ajuntament de Gandia. Preguem disculpeu les molèsties.