Blog Orfeó Borja

Este blog és un espai on mantindre´s al dia de les activitats relacionades amb l'Orfeó Borja. Esperem que us siga útil.

Estrena de la sarsuela "La leyenda del beso"

26 de jul. 2018, 1:54 publicada per Orfeó Borja de Gandia   [ actualitzat el 26 de jul. 2018, 1:57 ]

El proper dissabte 28 de juliol a la Plaça de l'Església de Torrent, a les 22:30, l'Orfeó Borja estrenarà la nova producció de la sarsuela "La leyenda del beso", dels compositors Soutullo i Vert.

cartel la leyenda del beso

Es tracta d'una representació completa, amb solistes vocals, actors, representació de les parts teatrals, grup de danses, decorats, vestuari i acompanyament musical. Actuarem junt al Grup de danses Mahisa i l'Associació Musical del Grau de Gandia, dirigida per Josep Joan Martí.

Com aperitiu podeu veure en el següent vídeo un extracte d'un dels fragments, en versió de concert:


VII Festival d'Havaneres "Port de Gandia"

5 de jul. 2018, 23:15 publicada per Orfeó Borja de Gandia

L'Orfeó Borja i la Coral Veles e Vents partiticiparan en la setena edició del Festival d'Havaneres "Port de Gandia", organitzat per l'Orfeó Borja de Gandia, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Gandia i de l'Autoritat Portuària de València.

L'acte es celebrarà el diumenge 8 de juliol a les 21:00 hores en l'Església de Sant Nicolau del Grao de Gandia.


XII Encontre Nacional de Cors Valldigna

5 de jul. 2018, 23:04 publicada per Orfeó Borja de Gandia

L'Orfeó Borja participarà en el XII Encontre Nacional de Cors Valldigna junt al Cor de Cambra 15 de Març i el Cor d'Alcañiz. L'acte tindrà lloc en l'Església del Reial Monestir de Santa Maria de la Valldigna el dissabte 7 de Juliol a les 20:00 hores.


Missa major de Corpus

30 de maig 2018, 2:14 publicada per Orfeó Borja de Gandia

L'Orfeó Borja cantarà en la Missa Major de Corpus, que s'oficiarà el proper diumenge 3 de juny a les 12:30 hores en l'església de la Seu Col·legiata de Gandia.


Missa major a la Mare de Déu dels Desamparats

10 de maig 2018, 22:59 publicada per Orfeó Borja de Gandia

L'Orfeó Borja cantarà en la Missa Major a la Mare de Déu dels Desamparats, que s'oficiarà el proper diumenge 13 de maig a les 12:30 hores en l'església de la Seu Col·legiata de Gandia.

colegiata

Visitatio Sepulchri 2018

28 de març 2018, 23:25 publicada per Orfeó Borja de Gandia   [ actualitzat el 28 de març 2018, 23:27 ]

L'Orfeó Borja amb acompanyament instrumental, tots dirigits per Jesús Cantos Plaza, representaran la Visitatio Sepulchri de Sant Francesc de Borja amb la reconstrucció feta per José María Vives, acte ja fonamental de la Setmana Santa de Gandia.

L'acte començarà amb una processó amb eixida de la Seu Col·legiata per acabar en el Palau Ducal, on s'efectuarà la resta de la representació.

La representació de les dues jornades -la mort i la ressurreció de Crist- es farà el mateix dia, el dissabte sant 31 de març a les 12:30 hores.


En 1550, el IV duc de Gandia, Francesc de Borja, va institucionalitzar, a Gandia, la representació anual del drama sacrolíric Visitatio Sepulchri, una interpretació coral dels episodis del soterrament i la resurrecció de Crist, actes que se celebraven el Divendres Sant i el Diumenge de Pasqua. La Visitatio va deixar de representar-se en 1865. Gràcies al treball de la Junta Major de Germandats de la Setmana Santa de Gandia, es va recuperar en 1998, interpretada per l’Orfeó Borja, amb textos i música original atribuïts a Francesc de Borja i reconstruïts pel catedràtic de música José María Vives.

La particularitat més destacada de la Visitatio Sepulchri, a banda dels seus valors musicals i dramàtics, és que es tracta d’un esdeveniment d’aquestes característiques únic a tota la Comunitat Valenciana, atès que no hi ha notícies de que la Visitatio s’haja representat en cap altra ciutat. No debades, és un dels elements patrimonials més valuosos de Gandia.


Representació extraordinària de la Visitatio Sepulchri

19 de febr. 2018, 1:41 publicada per Orfeó Borja de Gandia   [ actualitzat el 19 de febr. 2018, 1:44 ]

L'Orfeó Borja va oferir una representació extraordinària de la Visitatio Sepuchri de Sant Francesc de Borja el diumenge 18 de febrer a les 10 hores, amb motiu de ser seu Gandia de la XLIII Trobada Diocesana de Germandats de Setmana Santa.


Sarsuela: Fragments de Katiuska i La del Soto del Parral en Xeresa

31 de gen. 2018, 22:58 publicada per Orfeó Borja de Gandia   [ actualitzat el 1 de febr. 2018, 23:24 ]

El proper diumenge 4 de febrer a les 18:00 hores a la Casa de la Cultura de Xeresa l'Orfeó Borja actuarà en una representació de les parts més populars de les sarsueles "Katiuska" de Pablo Sorozábal i "La del Soto del Parral" de Soutullo i Vert.


El repartiment complet és el següent:

    Soprà: Remei Fluixà
    Baríton: Camilo Gregori
    Tenor: Vicent Clar
    Grup de danses Mahisa
    Orfeó Borja, director: Jesús Cantos
    Associació Musical del Grau de Gandia, director: Josep Joan Martí


Concert Benèfic Nadal

28 de des. 2017, 1:00 publicada per Orfeó Borja de Gandia

L'Orfeó Borja tanca el cicle de concerts nadalencs amb un concert a benefici de Càritas Gandia, en el qual cantarà junt a la Coral Veles e Vents i la Coral Veus de la Safor.

El concert tindrà lloc el divendres 29 de desembre a les 20:30h en l'Església de les Esclaves de Benirredrà.Aprofitem per a desitjar-vos unes bones festes i tot el millor per al nou any.


Concert de Nadal: Cantem davant d'un bressol

20 de des. 2017, 1:55 publicada per Orfeó Borja de Gandia   [ actualitzat el 20 de des. 2017, 23:10 ]

L'Orfeó Borja de Gandia, dirigit per Jesús Cantos Plaza, ofereix el seu concert nadalenc titulat Cantem davant d'un bressol. El concert, encara que és una selecció de les nadales de diferents parts del món, recull tantmateix aquelles més populars i valorades tant de la Comunitat Valenciana com de la resta de comunitats autònomes. Un concert per a tots els públics, dividit en dues parts, interpretat en el més pur sentiment nadalenc per l'agrupació coral més antiga i guardonada de Gandia.

El concert s'interpretarà el divendres 22 de desembre a les 20:30h. en l'Església del Beat Andrés Hibernón de Gandia; i el dissabte 23 de desembre a les 19h. en la Casa de la Cultura de Daimús.1-10 of 72