Blog Orfeó Borja

Este blog és un espai on mantindre´s al dia de les activitats relacionades amb l'Orfeó Borja. Esperem que us siga útil.

Concert a la Setmana de la Dona de Daimús

7 de març 2017, 7:21 publicada per Orfeó Borja de Gandia

L’Orfeó Borja actuarà el Diumenge 12 de Març a les 18:30 horas en l’Auditori de la Casa de la Cultura de Daimús. Este concert s’emmarca dins dels actes organitzats en la Setmana de la Dona de Daimús, que es celebra des del 5 fins al 12 de març.

El concert, comptarà amb un programa dividit en dues parts: en la primera, s’interpretarà una selecció de les parts corals de dos sarsueles emblemàtiques, com ara La del soto del parral i Katiuska; la segona part estarà composta per un repertori de polifonies del segle XX.

L’Orfeó Borja vol aprofitar aquest concert per a donar a conéixer el període d’admissió de nous membres interessats a formar part de l’agrupació coral.

Daimús

Concerts de Nadal 2016 - Cantem davant d’un bressol

13 de des. 2016, 12:51 publicada per Orfeó Borja de Gandia

L'Orfeó Borja de Gandia té programats els següents concerts per a aquesta campanya de Nadal:


Dissabte 17 de desembre a les 20:45 hores en l'Església del Palau Ducal de Gandia:

L’Orfeó Borja de Gandia ofereix el seu concert nadalenc amb el títol de Cantem davant d’un bressolen col·laboració amb l'Ajuntament de Gandia i el "Círculo de Amigos de San Francisco de Borja".

Sota la direcció de Jesús Cantos, l’agrupació coral més antiga de la ciutat interpretarà aquest recital, dividit en dues parts: la primera, amb les nadales més populars del repertori renaixentista espanyol; la segona part, amb nadales espanyoles i valencianes; i altres cançons nadalenques de diversos llocs del món.

17-12-2016 Concert


Diumenge 18 de desembre:

Participació en les jornades de "Nadal al carrer" organitzades per la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana en la ciutat de València:

  18:00 Actuació de l'Orfeó Borja en la Porta dels Apòstols de la Catedral.
  19:00 Concentració de tots els cors participants en la Plaça de la Mare de Déu, enfront de la Basílica de Ntra. Sra. dels Desemparats. Interpretació del cant comú.Divendres 23 de desembre a las 20:30 hores en l'Església del Beato de Gandia:

Concert a benefici de "Caritas".


També es va cantar el diumenge 11 de desembre, en un assaig "informal" en el Centre Comercial La Vital de Gandia.

Per altra banda, el dimecres 28 de desembre a les 17:45 hores cantarem unes nadales en la Residència Maria Immaculada del barri de Corea, en Gandia.

Saluda

Us esperem! Bon Nadal i feliç any nou!


Concert a la Casa de la Marquesa

11 d’oct. 2016, 2:05 publicada per Orfeó Borja de Gandia

L’Orfeó Borja de Gandia celebra un concert el diumenge 16 d'Octubre a les 19:00 hores, amb un programa dividit en dues parts: en la primera, s’interpretarà una selecció de les parts corals de dos sarsueles emblemàtiques, com ara La del soto del parral i Katiuska; la segona part estarà composta per un repertori d’havaneres i polifonies del segle XX. 

L’Orfeó Borja vol aprofitar aquest concert per a donar a conéixer el període d’admissió de nous membres interessats a formar part de l’agrupació coral.

El concert estarà dirigit per Jesús Cantos Plaza, amb l’acompanyament al piano de Víctor Centella.

concert marquesa

Fira de les associacions

28 de set. 2016, 1:32 publicada per Orfeó Borja de Gandia   [ actualitzat el 30 de set. 2016, 2:13 ]

L'Orfeó Borja participarà enguany en la Fira d'Associacions de Gandia dins de la programació de Fira i Festes 2016.

La realització de la Fira serà el dissabte 1 d'octubre en el Passeig de les Germanies, en el tram situat entre C/ Ferrocarril d'Alcoi i C/ Sant Rafael.

Estarem allí per a donar a conéixer la nostra tasca i convidar a qui vullga a unir-se a nosaltres.

Conclourem amb una xicoteta actuació a les 19:00 hores.

Bona fira i bones festes!
cartel
foto orfeó actuació

V Festival d'havaneres Port de Gandia

5 de jul. 2016, 1:51 publicada per Orfeó Borja de Gandia   [ actualitzat el 5 de jul. 2016, 2:01 ]

El proper dissabte 9 de juliol, a les 21:00 hores, en l'Església del Grao de Gandia tindrà lloc la 5ª edició del Festival d'havaneres Port de Gandia.

L'Orfeó Borja de Gandia cantarà com amfitrió i, per a aquesta ocasió, contem amb la col·laboració de l'Agrupació Coral Clarialba i de la Coral Sant Jaume de Vila-Real.

Una excel·lent ocasió de gaudir de la màgia de les havaneres i de la música coral junt al mar.

V Festival de Habaneras Puerto de Gandia

XXIII Concert Corpus Christi

19 de maig 2016, 2:03 publicada per Orfeó Borja de Gandia   [ actualitzat el 19 de maig 2016, 2:10 ]

L'Orfeó Borja de Gandia té el plaer d'haver sigut el triat per la Junta de Germandats de la Setmanta Santa de Gandia per a interpretar el XXIII Concert de Corpus Christi.

L'acte es realizarà en l'Insigne Colegiata de Gandia, el dijous 26 de Maig a las 21:15 horas.


L'Orfeó interpretarà obres de temàtica religiosa de diferents èpoques i reconeguts compositors, incloent Sant Francesc de Borja.

Adjuntem l'enllaç a l'event en Facebook: https://www.facebook.com/events/245593609129666/

Visitatio Sepulchri 2016

21 de març 2016, 2:29 publicada per Orfeó Borja de Gandia   [ actualitzat el 21 de març 2016, 2:36 ]

L'Orfeó Borja amb acompanyament instrumental, tots dirigits per Jesús Cantos Plaza, representaran la Visitatio Sepulchri de Sant Francesc de Borja amb la reconstrucció feta per José María Vives, acte ja fonamental de la Setmana Santa de Gandia.

L'acte començarà amb una processó amb eixida de la Seu Col·legiata per acabar en el Palau Ducal, on s'efectuarà la resta de la representació.

La representació de les dues jornades -la mort i la ressurreció de Crist- es farà el mateix dia, el dissabte sant 26 de març a les 18:00 hores.

Visitatio Sepulchri 2016

En 1550, el IV duc de Gandia, Francesc de Borja, va institucionalitzar, a Gandia, la representació anual del drama sacrolíric Visitatio Sepulchri, una interpretació coral dels episodis del soterrament i la resurrecció de Crist, actes que se celebraven el Divendres Sant i el Diumenge de Pasqua. La Visitatio va deixar de representar-se en 1865. Gràcies al treball de la Junta Major de Germandats de la Setmana Santa de Gandia, es va recuperar en 1998, interpretada per l’Orfeó Borja, amb textos i música original atribuïts a Francesc de Borja i reconstruïts pel catedràtic de música José María Vives.

La particularitat més destacada de la Visitatio Sepulchri, a banda dels seus valors musicals i dramàtics, és que es tracta d’un esdeveniment d’aquestes característiques únic a tota la Comunitat Valenciana, atès que no hi ha notícies de que la visitatio s’haja representat en cap altra ciutat. No debades, és un dels elements patrimonials més valuosos de Gandia.

Visitatio Sepulchri

Article del Levante de l'any passat on es descriu amb alguns vídeos i exemples de la seua música:

Concerts de Nadal 2015

14 de des. 2015, 5:41 publicada per Orfeó Borja de Gandia

L'Orfeó Borja de Gandia té programats els següents concerts per a aquesta campanya de Nadal:


Dissabte 19 de desembre a les 20:45 hores en l'Església del Palau Ducal de Gandia:

L’Orfeó Borja de Gandia presenta el seu tradicional concert de Nadal, en col·laboració amb el "Círculo de Amigos de San Francisco de Borja". L’acte servirà per a presentar el nou director, Jesús Cantos Plaza.

Concierto 19/12/2015
Diumenge 20 de desembre: Participació en les jornades de "Nadal al carrer" organitzades per la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana en la ciutat de València:

  17:45 Actuació de l'Orfeó Borja en la Porta dels Apòstols de la Catedral.
  19:00 Concentració de tots els cors participants en la Plaça de la Mare de Déu, enfront de la Basílica de Ntra. Sra. dels Desemparats. Interpretació del cant comú.Dissabte 26 de desembre a las 20:30 horas en l'Església de Sant Josep-Raval de Gandia:

Concert a benefici de l'"Associació Espanyola contra el Càncer".


Per altra banda, també se va cantar el dissabte 12 de desembre un mini concert en el Monestir de Sant Jeroni de Cotalba en Alfauir, i el diumenge 13 de desembre vam organitzar un assaig "informal" en el Centre Comercial La Vital de Gandia.

En el Monestir de Sant Jeroni de Cotalba
En el Monestir de Sant Jeroni de CotalbaEn el Centre Comercial La Vital
En el Centre Comercial La Vital

Us esperem! Bon Nadal i feliç any nou!

Concert de Nadal 2014

4 de des. 2014, 10:56 publicada per Orfeó Borja de Gandia   [ actualitzat el 11 de des. 2014, 1:59 ]

El proper 20 de desembre a les 20:45 hores en l'Església del Palau dels Borja tindrà lloc el nostre tradicional Concert de Nadal.

Us esperem!


Concerts de Nadal 2013

14 de des. 2013, 2:01 publicada per Orfeó Borja de Gandia   [ actualitzat el 14 de des. 2013, 2:04 ]

L'Orfeó Borja de Gandia té programats els següents concerts per a aquesta campanya de Nadal:


Divendres 20 de Desembre a les 20:30 hores en l'Església de l'Escola Pia de Gandia: Oratoris Barrocs. Concert de Nadal

L'Orfeó Borja de Gandia, dirigit per Nadia Stoyanova ha preparat, per al seu tradicional concert de Nadal, una actuació especial, en la qual interpretaran una selecció de les peces més emblemàtiques d'alguns dels oratoris corals més famosos: Mesies, de G.F. Haendel, Gloria d'A. Vivladi i Oratori de Nadal, de J.S. Bach.Diumenge 15 de Desembre: Participació en les jornades de "Nadal al carrer" organitzades per la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana en la ciutat de València (espais públics de vianants del centre històric, preferentment contornada de la Catedral, Corts Valencianes, Palau de la Generalitat, etc.)

  17:30 Concentració de cada cor en el lloc assignat per a la seua actuació.

  17:45 Inici de les actuacions individuals.

  18:45 Finalització de les actuacions individuals.

  19:00 Concentració de tots els cors participants en la Plaça de la Mare de Déu, enfront de la Basílica de Ntra. Sra. dels Desemparats. Interpretació del cant comú.Us esperem! Bon Nadal i feliç any nou!


1-10 of 53