Blog Orfeó Borja

Este blog és un espai on mantindre´s al dia de les activitats relacionades amb l'Orfeó Borja. Esperem que us siga útil.

Salve marinera en la processó marítima del Grau

15 de jul. 2019, 23:52 publicada per Orfeó Borja de Gandia   [ actualitzat el 15 de jul. 2019, 23:53 ]

L'Orfeó Borja juntament amb la Banda de l'Associació Musical del Grau interpretaran la "Salve marinera" en honor a la Verge del Carme i a la Mare de Déu Blanqueta en finalitzar la processó marítima que se celebra en les festes del Grau de Gandia.

L'acte serà el dimarts 16 de Juliol, aproximadament a les 21.30 hores, als jardins de l'Església de Sant Nicolau del Grau de Gandia.

processo del carme

VIII Festival d'Havaneres "Port de Gandia"

4 de jul. 2019, 23:34 publicada per Orfeó Borja de Gandia

L'Orfeó Borja i l'Agrupació Vocal Clarialba de Montaverner partiticiparan en la huitena edició del Festival d'Havaneres "Port de Gandia", organitzat per l'Orfeó Borja de Gandia, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Gandia i de l'Autoritat Portuària de València.

L'acte es celebrarà el dissabte 9 de juliol a les 21:00 hores en l'Església de Sant Nicolau del Grao de Gandia.

habaneras

Banda Sonora Curt "Cielo e infierno" de Diego Lodeiros

18 de juny 2019, 1:59 publicada per Orfeó Borja de Gandia

Recentement hem tingut el plaer de col·laborar en la gravació de part de la banda sonora del curt "Cielo e infierno" de Diego Lodeiros (http://www.diegolodeiros.com/). En concret l'Orfeó Borja va gravar una peça composta expressament per Natalia Castillo i Juan Francisco Monreal.

gravacio curt

gravacio curt

Sarsuela "La leyenda del beso" en Tavernes de la Valldigna

17 de maig 2019, 1:46 publicada per Orfeó Borja de Gandia   [ actualitzat el 17 de maig 2019, 1:46 ]

El proper diumenge 19 de maig a la Casa de la Cultura de Tavernes de la Valldigna a les 19:30, l'Orfeó Borja representarà la sarsuela "La leyenda del beso", dels compositors Soutullo i Vert. junt amb la Banda de l'Associació Musical del Grau de Gandia dirigida per Josep Martí, contant també amb la participació del Grup de Dansa Maisha i l'Associació Amics de la Lírica.

leyenda del beso


Concert amb la Coral Polifònica Cadenza

17 de maig 2019, 1:36 publicada per Orfeó Borja de Gandia   [ actualitzat el 17 de maig 2019, 1:41 ]

Dissabte que ve 18 de Maig a les 20.00 a la Casa de la Cultura Marqués González de Quirós tindrà lloc un concert amb l'Orfeó Borja i la Coral Polifònica Cadenza de Dénia, dins de la campanya d'intercanvis 2019, patrocinada per l'Institut Valencià de Cultura i la Generalitat Valenciana.

intercanvis


Sarsuela "La leyenda del beso" en Beniarjó

3 de maig 2019, 2:17 publicada per Orfeó Borja de Gandia   [ actualitzat el 17 de maig 2019, 1:38 ]

El proper diumenge 5 de maig a l'Auditori Municipal de Beniarjó a les 19:30, l'Orfeó Borja representarà la sarsuela "La leyenda del beso", dels compositors Soutullo i Vert. junt amb la Banda de l'Associació Musical del Grau de Gandia dirigida per Josep Martí, contant també amb la participació del Grup de Dansa Maisha i l'Associació Amics de la Lírica.

leyenda

Visitatio Sepulchri 2019

9 d’abr. 2019, 2:04 publicada per Orfeó Borja de Gandia   [ actualitzat el 17 de maig 2019, 1:37 ]

L'Orfeó Borja amb acompanyament instrumental, tots dirigits per Jesús Cantos Plaza, representaran la Visitatio Sepulchri de Sant Francesc de Borja amb la reconstrucció feta per José María Vives, acte ja fonamental de la Setmana Santa de Gandia.

L'acte començarà amb una processó amb eixida de la Seu Col·legiata per acabar en el Palau Ducal, on s'efectuarà la resta de la representació.

La representació de les dues jornades -la mort i la ressurreció de Crist- es farà el mateix dia, el dissabte sant 20 d'abril a les 12:30 hores.

visitatio


En 1550, el IV duc de Gandia, Francesc de Borja, va institucionalitzar, a Gandia, la representació anual del drama sacrolíric Visitatio Sepulchri, una interpretació coral dels episodis del soterrament i la resurrecció de Crist, actes que se celebraven el Divendres Sant i el Diumenge de Pasqua. Durant més de tres segles, la Visitatio Sepulchri fou representada en la Setmana Santa de la nostra ciutat, fins a l'any 1865. Gràcies al treball de la Junta Major de Germandats de la Setmana Santa de Gandia, es va recuperar en 1998 i és interpretada, cada any, per l'Orfeó Borja, amb textos i música original atribuïts a sant Francesc de Borja i reconstruïts pel catedràtic de música José María Vives Ramiro. La Visitatio Sepulchri, a banda dels seus valors musicals i dramàtics, és un esdeveniment únic en tota la Comunitat Valenciana, atés que no hi ha notícies que la Visitatio s'haja representat en cap altra ciutat. No debades és un dels elements patrimonials més valuosos de Gandia.

Estrena de la sarsuela "La leyenda del beso"

26 de jul. 2018, 1:54 publicada per Orfeó Borja de Gandia   [ actualitzat el 26 de jul. 2018, 1:57 ]

El proper dissabte 28 de juliol a la Plaça de l'Església de Torrent, a les 22:30, l'Orfeó Borja estrenarà la nova producció de la sarsuela "La leyenda del beso", dels compositors Soutullo i Vert.

cartel la leyenda del beso

Es tracta d'una representació completa, amb solistes vocals, actors, representació de les parts teatrals, grup de danses, decorats, vestuari i acompanyament musical. Actuarem junt al Grup de danses Mahisa i l'Associació Musical del Grau de Gandia, dirigida per Josep Joan Martí.

Com aperitiu podeu veure en el següent vídeo un extracte d'un dels fragments, en versió de concert:


VII Festival d'Havaneres "Port de Gandia"

5 de jul. 2018, 23:15 publicada per Orfeó Borja de Gandia

L'Orfeó Borja i la Coral Veles e Vents partiticiparan en la setena edició del Festival d'Havaneres "Port de Gandia", organitzat per l'Orfeó Borja de Gandia, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Gandia i de l'Autoritat Portuària de València.

L'acte es celebrarà el diumenge 8 de juliol a les 21:00 hores en l'Església de Sant Nicolau del Grao de Gandia.


XII Encontre Nacional de Cors Valldigna

5 de jul. 2018, 23:04 publicada per Orfeó Borja de Gandia

L'Orfeó Borja participarà en el XII Encontre Nacional de Cors Valldigna junt al Cor de Cambra 15 de Març i el Cor d'Alcañiz. L'acte tindrà lloc en l'Església del Reial Monestir de Santa Maria de la Valldigna el dissabte 7 de Juliol a les 20:00 hores.


1-10 of 79