Blog Orfeó Borja

Este blog és un espai on mantindre´s al dia de les activitats relacionades amb l'Orfeó Borja. Esperem que us siga útil.

Sarsuela: Fragments de Katiuska i La del Soto del Parral en Xeraco

19 d’oct. 2017, 23:27 publicada per Orfeó Borja de Gandia

El proper diumenge 22 d'octubre a les 19:00 hores a l'Auditori Casa de la Cultura de Xeraco l'Orfeó Borja actuarà en una representació de les parts més populars de les sarsueles "Katiuska" de Pablo Sorozábal i "La del Soto del Parral" de Soutullo i Vert.


El repartiment complet és el següent:

    Soprà: Remei Fluixà
    Baríton: Camilo Gregori
    Tenor: Vicent Clar
    Grup de danses Mahisa
    Orfeó Borja, director: Jesús Cantos
    Associació Musical del Grau de Gandia, director: Josep Joan Martí

Sarsueles en la Fira i Festes de Gandia

26 de set. 2017, 6:43 publicada per Orfeó Borja de Gandia   [ actualitzat el 26 de set. 2017, 6:49 ]

El proper dissabte 30 de setembre a les 20:00 hores a la Plaça Major (Ajuntament) de Gandia l'Orfeó Borja actuarà en una representació de les parts més populars de les sarsueles "Katiuska" de Pablo Sorozábal i "La del Soto del Parral" de Soutullo i Vert, dins del programa de Fira i Festes de Gandia 2017.

El repartiment complet és el següent:

    Soprà: Remei Fluixà
    Baríton: Camilo Gregori
    Tenor: Vicent Clar
    Grup de danses Mahisa
    Orfeó Borja, director: Jesús Cantos
    Associació Musical del Grau de Gandia, director: Josep Joan Martí

Missa Major en Beniarjó

15 de set. 2017, 1:29 publicada per Orfeó Borja de Gandia

El diumenge 17 de Setembre l'Orfeó Borja cantarà a la Missa Major al Santíssim Crist de l'Empar que es celebrarà a l'Església de Sant Joan Baptista de Beniarjó a les 12:30 hores.


Concert Intercanvi Coral en Gandia

15 de set. 2017, 1:14 publicada per Orfeó Borja de Gandia

El proper dissabte 16 de setembre a les 20:30 hores en l'Església del Beat Andrés Hibernón de Gandia, l'Orfeó Borja ofrerirà un concert conjunt amb el Cor de la Vila de Godella.

Us esperem!
Sarsueles "Katiuska" i "La del Soto del Parral"

18 de maig 2017, 8:22 publicada per Orfeó Borja de Gandia

El proper diumenge 21 de maig a les 19:00 hores a la Casa de la Cultura de Tavernes de la Valldigna l'Orfeó Borja actuarà en una representació de les parts més populars de les sarsueles "Katiuska" de Pablo Sorozábal i "La del Soto del Parral" de Soutullo i Vert.

El repartiment complet és el següent:

    Soprà: Remei Fluixà
    Baríton: Camilo Gregori
    Tenor: Vicent Clar
    Grup de danses Mahisa
    Orfeó Borja, director: Jesús Cantos
    Associació Musical del Grau de Gandia, director: Josep Joan Martí

Missa Major en Montitxelvo

5 de maig 2017, 1:14 publicada per Orfeó Borja de Gandia

L'Orfeó Borja cantarà el diumenge 7 de Maig a les 12:30 hores en la Missa Major a la Mare de Déu del Roser, que es celebrarà en l'Església Parroquial de Santa Ana de Montitxelvo.

Montitxelvo

Sarsueles "Katiuska" i "La del Soto del Parral"

26 d’abr. 2017, 7:54 publicada per Orfeó Borja de Gandia   [ actualitzat el 26 d’abr. 2017, 8:25 ]

El proper diumenge 30 d'Abril al Teatre Serrano de Gandia l'Orfeó Borja actuarà en una representació de les parts més populars de les sarsueles "Katiuska" de Pablo Sorozábal i "La del Soto del Parral" de Soutullo i Vert.El repartiment complet és el següent:
    Soprà: Remei Fluixà
    Baríton: Camilo Gregori
    Tenor: Vicent Clar
    Grup de danses Mahisa
    Orfeó Borja, director: Jesús Cantos
    Associació Musical del Grau de Gandia, director: Josep Joan Martí

Visitatio Sepulchri 2017

11 d’abr. 2017, 6:58 publicada per Orfeó Borja de Gandia

L'Orfeó Borja amb acompanyament instrumental, tots dirigits per Jesús Cantos Plaza, representaran la Visitatio Sepulchri de Sant Francesc de Borja amb la reconstrucció feta per José María Vives, acte ja fonamental de la Setmana Santa de Gandia.

L'acte començarà amb una processó amb eixida de la Seu Col·legiata per acabar en el Palau Ducal, on s'efectuarà la resta de la representació.

La representació de les dues jornades -la mort i la ressurreció de Crist- es farà el mateix dia, el dissabte sant 15 d'abril a les 18:00 hores.


En 1550, el IV duc de Gandia, Francesc de Borja, va institucionalitzar, a Gandia, la representació anual del drama sacrolíric Visitatio Sepulchri, una interpretació coral dels episodis del soterrament i la resurrecció de Crist, actes que se celebraven el Divendres Sant i el Diumenge de Pasqua. La Visitatio va deixar de representar-se en 1865. Gràcies al treball de la Junta Major de Germandats de la Setmana Santa de Gandia, es va recuperar en 1998, interpretada per l’Orfeó Borja, amb textos i música original atribuïts a Francesc de Borja i reconstruïts pel catedràtic de música José María Vives.

La particularitat més destacada de la Visitatio Sepulchri, a banda dels seus valors musicals i dramàtics, és que es tracta d’un esdeveniment d’aquestes característiques únic a tota la Comunitat Valenciana, atès que no hi ha notícies de que la visitatio s’haja representat en cap altra ciutat. No debades, és un dels elements patrimonials més valuosos de Gandia.

Concert a la Setmana de la Dona de Daimús

7 de març 2017, 7:21 publicada per Orfeó Borja de Gandia

L’Orfeó Borja actuarà el Diumenge 12 de Març a les 18:30 horas en l’Auditori de la Casa de la Cultura de Daimús. Este concert s’emmarca dins dels actes organitzats en la Setmana de la Dona de Daimús, que es celebra des del 5 fins al 12 de març.

El concert, comptarà amb un programa dividit en dues parts: en la primera, s’interpretarà una selecció de les parts corals de dos sarsueles emblemàtiques, com ara La del soto del parral i Katiuska; la segona part estarà composta per un repertori de polifonies del segle XX.

L’Orfeó Borja vol aprofitar aquest concert per a donar a conéixer el període d’admissió de nous membres interessats a formar part de l’agrupació coral.

Daimús

Concerts de Nadal 2016 - Cantem davant d’un bressol

13 de des. 2016, 12:51 publicada per Orfeó Borja de Gandia

L'Orfeó Borja de Gandia té programats els següents concerts per a aquesta campanya de Nadal:


Dissabte 17 de desembre a les 20:45 hores en l'Església del Palau Ducal de Gandia:

L’Orfeó Borja de Gandia ofereix el seu concert nadalenc amb el títol de Cantem davant d’un bressolen col·laboració amb l'Ajuntament de Gandia i el "Círculo de Amigos de San Francisco de Borja".

Sota la direcció de Jesús Cantos, l’agrupació coral més antiga de la ciutat interpretarà aquest recital, dividit en dues parts: la primera, amb les nadales més populars del repertori renaixentista espanyol; la segona part, amb nadales espanyoles i valencianes; i altres cançons nadalenques de diversos llocs del món.

17-12-2016 Concert


Diumenge 18 de desembre:

Participació en les jornades de "Nadal al carrer" organitzades per la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana en la ciutat de València:

  18:00 Actuació de l'Orfeó Borja en la Porta dels Apòstols de la Catedral.
  19:00 Concentració de tots els cors participants en la Plaça de la Mare de Déu, enfront de la Basílica de Ntra. Sra. dels Desemparats. Interpretació del cant comú.Divendres 23 de desembre a las 20:30 hores en l'Església del Beato de Gandia:

Concert a benefici de "Caritas".


També es va cantar el diumenge 11 de desembre, en un assaig "informal" en el Centre Comercial La Vital de Gandia.

Per altra banda, el dimecres 28 de desembre a les 17:45 hores cantarem unes nadales en la Residència Maria Immaculada del barri de Corea, en Gandia.

Saluda

Us esperem! Bon Nadal i feliç any nou!


1-10 of 61