Blog Orfeó Borja

Este blog és un espai on mantindre´s al dia de les activitats relacionades amb l'Orfeó Borja. Esperem que us siga útil.

Missa major a la Mare de Déu dels Desamparats

10 de maig 2018, 22:59 publicada per Orfeó Borja de Gandia

L'Orfeó Borja cantarà en la Missa Major a la Mare de Déu dels Desamparats, que s'oficiarà el proper diumenge 13 de maig a les 12:30 hores en l'església de la Seu Col·legiata de Gandia.

colegiata

Visitatio Sepulchri 2018

28 de març 2018, 23:25 publicada per Orfeó Borja de Gandia   [ actualitzat el 28 de març 2018, 23:27 ]

L'Orfeó Borja amb acompanyament instrumental, tots dirigits per Jesús Cantos Plaza, representaran la Visitatio Sepulchri de Sant Francesc de Borja amb la reconstrucció feta per José María Vives, acte ja fonamental de la Setmana Santa de Gandia.

L'acte començarà amb una processó amb eixida de la Seu Col·legiata per acabar en el Palau Ducal, on s'efectuarà la resta de la representació.

La representació de les dues jornades -la mort i la ressurreció de Crist- es farà el mateix dia, el dissabte sant 31 de març a les 12:30 hores.


En 1550, el IV duc de Gandia, Francesc de Borja, va institucionalitzar, a Gandia, la representació anual del drama sacrolíric Visitatio Sepulchri, una interpretació coral dels episodis del soterrament i la resurrecció de Crist, actes que se celebraven el Divendres Sant i el Diumenge de Pasqua. La Visitatio va deixar de representar-se en 1865. Gràcies al treball de la Junta Major de Germandats de la Setmana Santa de Gandia, es va recuperar en 1998, interpretada per l’Orfeó Borja, amb textos i música original atribuïts a Francesc de Borja i reconstruïts pel catedràtic de música José María Vives.

La particularitat més destacada de la Visitatio Sepulchri, a banda dels seus valors musicals i dramàtics, és que es tracta d’un esdeveniment d’aquestes característiques únic a tota la Comunitat Valenciana, atès que no hi ha notícies de que la Visitatio s’haja representat en cap altra ciutat. No debades, és un dels elements patrimonials més valuosos de Gandia.


Representació extraordinària de la Visitatio Sepulchri

19 de febr. 2018, 1:41 publicada per Orfeó Borja de Gandia   [ actualitzat el 19 de febr. 2018, 1:44 ]

L'Orfeó Borja va oferir una representació extraordinària de la Visitatio Sepuchri de Sant Francesc de Borja el diumenge 18 de febrer a les 10 hores, amb motiu de ser seu Gandia de la XLIII Trobada Diocesana de Germandats de Setmana Santa.


Sarsuela: Fragments de Katiuska i La del Soto del Parral en Xeresa

31 de gen. 2018, 22:58 publicada per Orfeó Borja de Gandia   [ actualitzat el 1 de febr. 2018, 23:24 ]

El proper diumenge 4 de febrer a les 18:00 hores a la Casa de la Cultura de Xeresa l'Orfeó Borja actuarà en una representació de les parts més populars de les sarsueles "Katiuska" de Pablo Sorozábal i "La del Soto del Parral" de Soutullo i Vert.


El repartiment complet és el següent:

    Soprà: Remei Fluixà
    Baríton: Camilo Gregori
    Tenor: Vicent Clar
    Grup de danses Mahisa
    Orfeó Borja, director: Jesús Cantos
    Associació Musical del Grau de Gandia, director: Josep Joan Martí


Concert Benèfic Nadal

28 de des. 2017, 1:00 publicada per Orfeó Borja de Gandia

L'Orfeó Borja tanca el cicle de concerts nadalencs amb un concert a benefici de Càritas Gandia, en el qual cantarà junt a la Coral Veles e Vents i la Coral Veus de la Safor.

El concert tindrà lloc el divendres 29 de desembre a les 20:30h en l'Església de les Esclaves de Benirredrà.Aprofitem per a desitjar-vos unes bones festes i tot el millor per al nou any.


Concert de Nadal: Cantem davant d'un bressol

20 de des. 2017, 1:55 publicada per Orfeó Borja de Gandia   [ actualitzat el 20 de des. 2017, 23:10 ]

L'Orfeó Borja de Gandia, dirigit per Jesús Cantos Plaza, ofereix el seu concert nadalenc titulat Cantem davant d'un bressol. El concert, encara que és una selecció de les nadales de diferents parts del món, recull tantmateix aquelles més populars i valorades tant de la Comunitat Valenciana com de la resta de comunitats autònomes. Un concert per a tots els públics, dividit en dues parts, interpretat en el més pur sentiment nadalenc per l'agrupació coral més antiga i guardonada de Gandia.

El concert s'interpretarà el divendres 22 de desembre a les 20:30h. en l'Església del Beat Andrés Hibernón de Gandia; i el dissabte 23 de desembre a les 19h. en la Casa de la Cultura de Daimús.Actuacions de Nadal 2017

13 de des. 2017, 23:33 publicada per Orfeó Borja de Gandia

L'Orfeó Borja té ja preparada tota l'agenda de concerts per a aquestes festes.

Esperem vore-vos a tots i a totes. Bones festes i feliç nou any!Sarsuela: Fragments de Katiuska i La del Soto del Parral en Xeraco

19 d’oct. 2017, 23:27 publicada per Orfeó Borja de Gandia

El proper diumenge 22 d'octubre a les 19:00 hores a l'Auditori Casa de la Cultura de Xeraco l'Orfeó Borja actuarà en una representació de les parts més populars de les sarsueles "Katiuska" de Pablo Sorozábal i "La del Soto del Parral" de Soutullo i Vert.


El repartiment complet és el següent:

    Soprà: Remei Fluixà
    Baríton: Camilo Gregori
    Tenor: Vicent Clar
    Grup de danses Mahisa
    Orfeó Borja, director: Jesús Cantos
    Associació Musical del Grau de Gandia, director: Josep Joan Martí

Sarsueles en la Fira i Festes de Gandia

26 de set. 2017, 6:43 publicada per Orfeó Borja de Gandia   [ actualitzat el 26 de set. 2017, 6:49 ]

El proper dissabte 30 de setembre a les 20:00 hores a la Plaça Major (Ajuntament) de Gandia l'Orfeó Borja actuarà en una representació de les parts més populars de les sarsueles "Katiuska" de Pablo Sorozábal i "La del Soto del Parral" de Soutullo i Vert, dins del programa de Fira i Festes de Gandia 2017.

El repartiment complet és el següent:

    Soprà: Remei Fluixà
    Baríton: Camilo Gregori
    Tenor: Vicent Clar
    Grup de danses Mahisa
    Orfeó Borja, director: Jesús Cantos
    Associació Musical del Grau de Gandia, director: Josep Joan Martí

Missa Major en Beniarjó

15 de set. 2017, 1:29 publicada per Orfeó Borja de Gandia

El diumenge 17 de Setembre l'Orfeó Borja cantarà a la Missa Major al Santíssim Crist de l'Empar que es celebrarà a l'Església de Sant Joan Baptista de Beniarjó a les 12:30 hores.


1-10 of 68