Välkommen till Örebro Föreningsråd!

OBS! Gamla hemsidan. Underhålls inte sedan 2021-10-01.

Ny hemsida finns på www.orebroforeningsrad.se

Föreningsrådet, är en paraplyorganisation för föreningslivet i Örebro kommun och har idag drygt 227 medlemsföreningar

Årets Ledare 2021

Vi gratulerar årets ledare:

Emil Broniewicz, Örebro Tennisklubb

Helene Nilsson, IF Start

Kenny Hermansson, Små IF

Ludvig Larsson, BTK Safir

Bild: Helene Nilsson Bild: Ludvig Larsson

Årets Förening 2021

VI GRATULERAR ÅRETS FÖRENING - Gemensam Förening

◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.

ENKÄT & SVAR

◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.

1- Redovisning av enkät till det civila samhället hösten 2020 ”Hur har Corona påverkat er förening och /eller ert ideella engagemang”

Svaret hittar ni här: https://foreningarnashusorebro.se/wp-content/uploads/2021/05/Redovisning-av-enkat-till-det-civila-samhallet-hosten-2020.pdf

2- Redovisning av enkät om förändrat medlemsantal 2021

Svaret hittar ni här: https://foreningarnashusorebro.se/wp-content/uploads/2021/05/Redovisning-enkat-forandrat-medlemsantal.pdf

2021-05-18

Information från Örebro kommun om stödpaket till föreningslivet:

Kommunstyrelsen har beslutat om ett stödpaket till föreningslivet på totalt 8 miljoner kronor för att skapa förutsättningar för föreningslivet att fortsätta möjliggöra en meningsfull fritid för kommuninvånarna, trots den rådande coronapandemin. Stödpaketet är uppdelat på tre olika bidrag:

1. Tillfälligt bidrag för sommaraktiviteter, öppnades upp vecka 18. Ansökan ska vara kommunen tillhanda senast 23 maj.

2. Krisstöd för ideella föreningars överlevnad, öppnas upp i dag, 12 maj. Ansökan ska vara kommunen tillhanda senast 13 juni. Bidraget kommer att baseras på föreningars nettoförlust under coronapandemin.

3. I juni öppnar det tredje bidraget upp för ansökningar. Det syftar till att stödja föreningarnas anpassning och omställning av sina verksamheter till coronaläget, för att upprätthålla eller utöka verksamheten". Mer information om de tre olika bidragen och hur du ansöker finns här: https://www.orebro.se/kultur--fritid/foreningsstod/foreningsbidrag--kulturstod.html

Tina Fingal Swens

◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.

Till alla fantastiska civilsamhällesaktörer i Örebro!

Vi på Örebro Föreningsråd vill med detta inlägg göra er uppmärksamma på att höstterminen nu satt igång,

om än i anpassad form (inbjudningar till våra anpassade aktiviteter kommer att sändas separat). Vi hoppas att ni alla mår bra under omständigheterna och att ni haft en fin sommar.Vi har inte kunnat undgå att se vilka fantastiska saker som skett ute i vårt mångsidiga föreningsliv under våren och sommaren. Det har ställts om i stället för in och utförts massor av anpassade aktiviteter och stödåtgärder för riskgrupper och andra. Dock är vi många nu som längtar efter att kunna ses som vanligt igen.

Vi på Örebro Föreningsråd vill att ni och er förening skall kunna möta hösten på bästa sätt oavsett om utmaningarna beror på Corona eller något annat. Därför vill vi med denna information tala om att vi har flertalet föreningsrådgivare och andra resurspersoner beredda att stötta och ta emot era frågor och önskemål om praktisk hjälp. Vi anpassar självklart mötet efter myndigheternas aktuella rekommendationer! Det kan till exempel handla om frågor och hjälp med; bokföring, stadgar, föreningsutveckling, arbetsgivarfrågor, lokaler, frågor kring bidrag och annan finansiering mm.

Kontakta oss för frågor eller för att boka ett (anpassat) möte:

Tele: 072-3115009 (Helena, Ordförande), 070-3061234 (Tina, Verksamhetsutvecklare)

E-post: info@orebroforeningsrad.se

Det går även bra att fylla i kontaktuppgift i nedan länk så kontaktar vi dig. I länken kan du även skicka tips och idéer som kan vara till glädje för fler.

bit.ly/enkat-foreningslivet-under-coronakrisen

Dela gärna detta inlägg vidare

Ta hand om er och håll avstånd fysiskt men INTE socialt!

Föreningarnas Hus / Husets Café öppettider hittar ni här: https://foreningarnashusorebro.se/kontakt-oppettider/

Just nu har vi lediga kontorsrum, ni hittar mer information via den här länken:

◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊

2020-11-04

Information ang.covid-19

Med anledning av rådande situation med Covid-19 och den ökade smittspridningen kommer vi på Föreningarnas Hus att hålla entré-dörren stängd så länge rådande rekommendationer kvarstår.

Vi har alltså inte öppet för Drop In besök utan du behöver avtala tid med den hyresgäst du skall besöka. Självklart stannar du hemma om du känner några symptom! Båda leverantörerna av post kommer att gå in via baksidan så att alla hyresgäster får sin post. Har du bokat besök hos någon verksamhet i huset så kontaktar du dem för information då varje hyresgäst har ansvar för sina gäster. Våra temakvällar, rundabordssamtal mm kommer att genomföras digitalt via Zoom. Ni som är i huset som hyresgäster eller för bokade möten kan fortfarande beställa/köpa fika i caféet - kontakta dem på: cafe@foreningarnashusorebro.se

För frågor rörande Föreningarnas Hus: info@foreningarnashusorebro.seFör frågor rörande Örebro Föreningsråd, föreningsliv, kurser, föreläsningar etc: info@orebroforeningsrad.se

Om det finns funderingar eller frågor vänligen kontakta oss på expeditionen så försöker vi lösa det tillsammans!

Vill du söka information eller göra en bokning besök vår hemsida www.foreningarnashusorebro.se.

Välkommen åter!

Ordförande Helena Astvald: 072- 311 50 09

Kassör Peter Beijer: 070- 307 12 27

Husets Café

Caféet är öppet för er som är i huset samt för avhämtning av fikabröd, smörgåstårta eller annan förtäring. Boka på 070 - 798 64 74 eller cafe@foreningarnashusorebro.se mån-tors 9.00-14.00, fre stängt. Avbokning av beställningar görs direkt till caféet.

Lokalbokning

Observera regeringens nya lag från den 24 nov om max 8 personer per rum.

Om er bokning börjar efter klockan 16.00 mån-tors, eller pågår fredag, lördag, söndag behöver ni kvittera ut en tagg/nyckel på expeditionen (mån-tors 14.00-16.00, fre stängt).

Tänk på att ge ut ett internt telefonnummer till er deltagare så ni kan möta upp vid bakdörren om ni kommer olika tider. Där sitter även en vit knapp som går till en ringklocka som ljuder runt cafélokalen. Observera att dörren till rummet går i lås när den stängs, ha därför alltid taggen med dig. Du som hyresgäst har med din tagg tillgång till konferensrummet men inte röda rummet.

På grund av rådande rekommendationer kring corona fortsätter Stora entrén vara stängd. För att bli insläppt via bakre entrén, ring i första hand den du skall besöka eller på telefon (019-18 52 10) som är bemannad mån- tors 9.00-16.00, fre stängd. Övrig tid krävs egen passertagg. Samla om möjligt ihop er och gå in tillsammans. Expeditionen har öppet mån-tors 14.00-16.00, fre stängt. Öppettiderna kan eventuellt ändras med kort varsel vid oförutsedda händelser.

2020-11-26

Ändrade öppettider fr.o.m. måndag 30 november 2020

Hyresgäster

Kalendarium

HÖSTEN 2021

Till hösten är ni välkomna till ett program med massor av matnyttigt för föreningslivet i Örebro. Örebro Föreningsråd kommer under hösten 2021 ha ett extra fokus på att stötta, utmana och inspirera föreningarna till en hållbar omstart efter pandemin. Dessutom kommer året fortsatt att präglas av jubileumsåret för demokratin. Som medlem i Örebro Föreningsråd missar ni inga arrangemang – läs mer om hur er förening blir medlemmar här: Bli medlem – Örebro Föreningsråd – Vi bygger broar mellan föreningar! (google.com)

Snart kommer ni att kunna få ta del av Örebro Föreningsråds höstprogram – men innan dess vill vi ger er en möjlighet att skriva in några datum i kalendern:

Augusti

-31/8. Digital lunch med Nätverket för anställda i det civila samhället, fokus på arbetsfrämjande insatser

Tisdag 31 augusti kl. 11:30-12:30 – Vi startar upp Nätverket för höstterminen genom att redogöra för hur vi har det i våra respektive verksamheter. Vi tar även del av information från gäster som berättar om hur det civila samhället kan bidra med arbetsfrämjande insatser, praktik etc. Kostnad: Kostnadsfri. Anmälan via länken: http://bit.ly/Anmalan-natverk-anstallda-host21 eller via: tina.fingal@orebroforeningsrad.se , ring 019-18 52 10 senast 26/8. Läs mer i inbjudan. Plats: Digitalt via Zoom

September

-1/9. Trygghetsfrämjande nätverket – Våld i nära relation: Hur samverkar vi för att stötta extra utsatta målgrupper?

Onsdag 1 september kl. 18:00-20:30 – Civilsamhällets trygghetsfrämjande nätverk bjuder in till en öppen träff för att prata mer om våld i nära relation och mäns våld mot kvinnor med extra fokus på ett antal målgrupper. Kostnad: Kostnadsfritt. Anmälan krävs för att erhålla länk till mötet. Anmälan via länk: http://bit.ly/Anmalan-trygghetsframjande-host2021. Anmälan och/eller frågor via epost: tina.fingal@orebroforeningsrad.se eller ring 019- 18 52 10. Föranmälan sker senast 30/8. Läs mer i inbjudan. I samarbete med Qulan Verdandi. Plats: Digitalt via Zoom

-2/9. Rudabordssamtal: Thomas Eek, Fritidsförvaltningen – Redogör för översynen av föreningsbidragen.

Torsdag 2 september kl.12:15-12:45. Läs mer i inbjudan. Anmälningslänk: http://bit.ly/Anmalan-rundabords-fritid. Plats: Digitalt

-6/9. Digitalt möte – en introduktion

Måndag 6 september kl. 18:00-20:00. Vi går igenom det mest grundläggande för att kunna delta i och bjuda in till ett digitalt möte. Ta gärna med Din egen dator för eventuellt behov av hjälp med installation. Läs mer i inbjudan. Anmälningslänk:https://bit.ly/anmalan-digitaltmote-hosten2021. Max antal deltagare 10. Plats: Ateljén i Föreningarnas Hus.

-8/9. Rådgivning för blivande, nya och etablerade föreningar

Onsdag 8 september kl. 17:00-19:00 Digitalt. För dig som vill starta en förening eller för dig som har en ny eller en etablerad förening: Passa på att ställa frågor och få rådgivning och praktiskt stöd i flertalet frågor som berör föreningslivet. Läs mer i inbjudan. Anmälan för deltagande 8/9, via: http://bit.ly/anmalan-radgivning-host2021. OBS! Flera andra tillfällen 13/10, 10/11 och 8/12: Drop In i Föreningarnas Hus – ingen anmälan krävs. Läs mer nedan vid respektive datum.

–9/9. Örebro Föreningsråd fyller 80 år

Mer information kommer

-9/9. Rundabordssamtal: Örebro Föreningsråd 80 år – Följ med på en historisk resa

Torsdag 9 september kl.12:15-12:45. Läs mer i inbjudan. Anmälningslänk: http://bit.ly/anmalan-rundabords-OFR80ar. Plats: Digitalt

-16/9. Rundabordssamtal: Tomas Wetterberg – Örebro Läns Mansmottagning

Torsdag 16 september kl.12:15-12:45. Läs mer i inbjudan. Anmälningslänk: http://bit.ly/Rundabords-mansmottagningen-2021. Plats: Digitalt

–18/9. Föreningarnas Dag

Lördag 18 september kl. 11:00. Ett utmärkt tillfälle att presentera er förening, er verksamhet samt rekrytera nya medlemmar. Plats: Våghustorget

*20-24/9. Demokrativeckan

I år fyller demokratin 100 år och det uppmärksammar vi lite extra i länet under en demokrativecka i september, närmare bestämt den 20–24 september. Under veckan kommer olika aktiviteter genomföras som föreläsningar och workshops för att uppmärksamma och höja kunskapen om demokratin i länet.

Under veckan kommer också Demokratistugan till länet, om det är möjligt med anledning av pandemin. Demokratistugan är ett mobilt kunskapscenter som är på turné mellan länen i Sverige under året. Tanken är att den ska placeras på Stortorget i Örebro som en symbol för att uppmärksamma demokratin. Läs mer om programmet här https://www.lansstyrelsen.se/orebro/om-oss/kalender/kalenderhandelser—orebro/2021-04-16-demokrativeckan.html

–23/9. Rundabordssamtal: Demokrati i vardagen

Torsdag 23 september kl. 12:15-12:45. Välkommen att prata vardagsdemokrati med oss under demokrativeckan i Örebro! Läs mer i inbjudan. Anmälningslänk: http://bit.ly/Anmalan-rundabords-demokrativeckan. Plats: Digitalt

-30/9. Rundabordssamtal: Gunhild Wallin (C), Ordförande Föreningsutskottet

Torsdag 30 september kl.12:15-12:45. Läs mer i inbjudan. Anmälningslänk: http://bit.ly/Anmalan-rundabords-Wallin-2021. Plats: Digitalt

Oktober

-7/10. Rundabordssamtal: Rädda Barnen

Torsdag 7 oktober kl.12:15-12:45. Lär dig mer om Rädda Barnens verksamhet i Örebro. Önskar du deltaga digitalt så behöver du anmäla detta senast en dag i förväg till: tina.fingal@orebroforeningsrad.se. Plats: Digitalt / Föreningarnas Hus

-12/10. Nätverksträff för idéburna etniska föreningar

Tisdag 12 oktober kl. 18:00-20:00. Vi träffas och pratar om våra viktiga föreningar och om samverkan. Vi får även en presentation av kommunens föreningsbidrag och gästas av ansvarigt kommunalråd. Denna gång får vi besök av Jimmy Nordengren (C) – ansvarigt kommunalråd för civilsamhällesfrågorna, Thomas Eek från kultur- och fritidsförvaltningen på Örebro kommun, Anna Fogel – samordnare för det civila samhället på Örebro kommun samt föreningarna; Gemensam förening och Starka broar. Kostnad: Kostnadsfritt – vi bjuder på lättare förtäring. Anmälan: Senast 8/10, via länken: http://bit.ly/Anmalan-natverk-ideburna-host2021 eller via epost: anmalan@foreningarnashusorebro.se eller ring 019- 18 52 10.Funderingar? Kontakta Helena Astvald på: ordforande@orebroforeningsrad.se. Läs mer i inbjudan.

Plats: Föreningarnas Hus

-13/10. Lär dig göra enkla och proffsiga saker

Onsdag 13 oktober kl. 17:00-19:00. Vi träffas i en mindre grupp och lär oss skapa proffsiga inbjudningar, affischer, flygblad, mallar för digitala inlägg mm. Vi kommer att använda ett digitalt gratisprogram kallat Canva. Dessutom pratar vi om hur vi väljer de bästa bilderna och skapar snyggt material med dessa, vilka kanaler som är bäst att använda i vilka sammanhang och resonerar kring hur vi når just vår målgrupp på bästa sätt. Kursen är grundläggande och kräver inga förkunskaper – medtag gärna egen dator. Kostnad: Kostnadsfri för medlemsföreningar i Örebro Föreningsråd (200kr/år). Anmälan via länken: http://bit.ly/Anmalan-proffsig-kommunikation-host2021 eller via: anmalan@foreningarnashusorebro.se senast 8/10 – Begränsat antal platser! Funderingar? Kontakta tina.fingal@orebroforeningsrad.se. Läs mer i inbjudan. Plats: Ateljén – Föreningarnas Hus

-13/10.Rådgivning för blivande, nya och etablerade föreningar

Onsdag 13 oktober kl. 17:00-19:00 i Föreningarnas Hus. För dig som vill starta en förening eller för dig som har en ny eller en etablerad förening: Passa på att ställa frågor och få rådgivning och praktiskt stöd i flertalet frågor som berör föreningslivet. Läs mer i inbjudan. Ingen anmälan krävs. OBS! Flera andra tillfällen 10/11 och 8/12: Drop In i Föreningarnas Hus. Läs mer nedan vid respektive datum.

-14/10. Rundabordssamtal: Röda Korset Örebro – Hans Jonson, Lär dig mer om Röda korsets mentorsverksamhet för ensamkommande och för kvotflyktingar

Torsdag 14 oktober kl. 12:15-12:45. Läs mer i inbjudan. Önskar du deltaga digitalt så behöver du anmäla detta senast en dag i förväg till: tina.fingal@orebroforeningsrad.se. Plats: Digitalt / Föreningarnas Hus

-19/10. Hållbar omstart

Tis. 19 oktober kl. 18:00-20:00. Coronapandemin har haft stora konsekvenser på vårt samhälle och inte minst för det civila samhällets organisationer. Pandemin har också visat hur viktigt ett starkt civilsamhälle är i en kris. För föreningar som tappat medlemmar, som inte kunnat utföra några aktiviteter, som förlorat intäkter, varit tvungna att säga upp lokaler, är rädda för att ungdomar inte skall hitta tillbaka till sin idrott – för att ge så många som möjligt chans att starta om igen med förnyad kraft. Välkommen att delta i samtalet! Målgrupp: Politiker, tjänstepersoner och representanter från det civila samhället i Örebro. Anmälningslänk: https://bit.ly/Anmalan-hallbar-omstart-host2021. Läs mer i inbjudan. Arrangör: Samverkansrådet; Plats: Föreningarnas Hus.

-25/10. Vad ska vi göra 2022? Verksamhetskonferens för medlemmar i Örebro Föreningsråd

Måndag 25 oktober kl. 18:00-20:00. Som medlem i Örebro Föreningsråd ges du möjlighet att vara med och påverka verksamhetens innehåll 2022. Anmälningslänk: https://bit.ly/Anmalan-verksamhetskonferens-host2021. Läs mer i inbjudan. Plats: Föreningarnas Hus

-27/10. Nätverksträff i Östernärke (Nätverksträff Landsbygd)

Onsdag 27 oktober kl. 18:00-20:30. Välkomna till en träff för att prata mer om hur vi tillsammans kan skapa goda förutsättningar för en aktiv fritid i Östernärke. Hur kan vi tillvarata ungdomars engagemang och drivkraft i lokalsamhället?

Denna gång får vi besök av; politiker från landsbygdsnämnden och fritidsnämnden samt Thomas Eek från kultur- och fritidsförvaltningen på Örebro kommun som berättar om översynen av kommunens föreningsbidrag. Kostnad: Kostnadsfritt. Anmälan: Senast 22/10, via länken: https://bit.ly/Anmalan-natverk-osternarke-2021 eller via epost: anmalan@foreningarnashusorebro.se eller ring 019- 18 52 10

Funderingar? Kontakta Helena Astvald på: ordforande@orebroforeningsrad.se. Läs mer i inbjudan. Plats: Tegelhuset i Odensbacken

28/10. Rundabordssamtal: Föreningen för Psykiatriskt Samarbete i Örebro län (FPS)- Föreningen berättar om sitt arbete med att stötta anhöriga till personer med psykisk ohälsa

Torsdag 28 oktober kl. 12:15-12:45. Läs mer i inbjudan. Önskar du deltaga digitalt så behöver du anmäla detta senast en dag i förväg till: tina.fingal@orebroforeningsrad.se. Plats: Digitalt/Föreningarnas Hus.

November

-1/11. Fånga engagemang

Måndag 1 november kl. 17:00-20:00, kursledare: Johan Dahlén Strömgren från Volontärbyrån. Välkommen till en kväll med inspiration kring hur ni ökar engagemanget för och i er förening! Detta är utbildningen för dig som vill engagera fler människor, få en ökad förståelse för varför människor engagerar sig ideellt och matcha detta med din organisations syften och mål. En organisation som lyckas att matcha sin organisations behov med de frivilligas önskemål är redo att ta tillvara på engagemanget hos befintliga så väl som nya frivilliga. Utbildningen kommer att följas upp med en workshop den 9/11 – med inspiration från kursen. Kostnad: Kostnadsfri för medlemsföreningar i Örebro Föreningsråd (200kr/år). Övriga betalar 250kr/förening. Enkel förtäring ingår.

Anmälan via länken: http://bit.ly/Anmalan-fanga-engagemanget-host2021, via: anmalan@foreningarnashusorebro.se , eller ring 019-18 52 10 senast 28/10. Läs mer i inbjudan. Plats: Ateljén i Föreningarnas Hus

-4/11. Rundabordssamtal: Gemensam förening – Årets förening 2021 – Abdulkadir Hassan

”Tillsammans gör vi skillnad”

Torsdag 4 november kl.12:15-12:45. Läs mer i inbjudan. Önskar du deltaga digitalt så behöver du anmäla detta senast en dag i förväg till: tina.fingal@orebroforeningsrad.se. Plats: Digitalt / Föreningarnas Hus

-8/11. Föreningskunskap: Meningen med föreningen – del 1/4

Måndag 8 november kl.18:00-21:00. Utbildningen är uppdelad i två delar. Den första delen är fyra utbildningstillfällen. Den andra delen består av att föreningen får en fadder/mentor som kan handleda och stötta under det kommande verksamhetsåret. Deltagare: Föreningens styrelse (hela styrelsen ska delta).

Del 1: Presentation med praktiska detaljer – syftet med utbildningen; Stadgar (ta med föreningens stadgar; Föreningens demokratiska form (hur är det – hur borde det vara i vår förening?); Medlemmarna – det viktigaste vi har.

Mellan utbildningskvällarna får ni en hemuppgift.

För att er förening ska kunna söka bidrag hos Örebro kommun – Fritidsnämnden – krävs att hela föreningsstyrelsen deltar i utbildningen alla fyra kvällarna. Anmälan om deltagande görs till foreningsenheten@orebro.se. Eventuellt förhinder (sjukdom eller liknande) anmäls vid varje tillfälle till info@foreningarnashusorebro.se eller tel. 019-18 52 10. Har du frågor ring: Helena Astvald 072-311 50 09, Le-Roy Wentzel 070-373 23 77.

-9/11. Framtidens engagemang

Tisdag 9 november kl.18:00-20:00. Vad kan du och din organisation göra för att möta framtiden?Läs mer i inbjudan. Anmälningslänk: : https://bit.ly/Anmalan-framtidens-engagemang-host21. Plats: Föreningarnas Hus

-10/11. Fördjupningsdag om samverkan

Onsdag 10 november kl. 09:00-16:00. Örebro kommuns program för hållbar utveckling bygger på Agenda 2030. Agendans 17 mål består i sin tur av 169 delmål där vi kommit mer eller mindre långt i Sverige och i Örebro. Det finns fortfarande stora utmaningar och inom vissa områden är det bråttom. Under dagen kommer vi bjudas på inspirerande föredrag och arbeta i grupper utifrån några av dessa samhällsutmaningar. Vi kommer att arbeta med förutsättningar, former och att hitta metoder för förverkligande av samarbetet mellan det civila samhället och Örebro kommun för att möta dessa utmaningar tillsammans. Anmälningslänk: https://bit.ly/Anmalan-fordjupningsdag-host2021. Läs mer i inbjudan. Plats: Föreningarnas Hus

-10/11. Rådgivning för blivande, nya och etablerade föreningar

Onsdag 10 november kl. 17:00-19:00 i Föreningarnas Hus. För dig som vill starta en förening eller för dig som har en ny eller en etablerad förening: Passa på att ställa frågor och få rådgivning och praktiskt stöd i flertalet frågor som berör föreningslivet. Läs mer i inbjudan. Ingen anmälan krävs. OBS! Ett sista tillfälle 8/12: Drop In i Föreningarnas Hus . Läs mer nedan vid respektive datum.

-10/11. Utbildning Ordförande, sekreterare och kassör del 1/3

Onsdag 10 november kl. 18:00-21:00. De gemensamma passen tar upp grundläggande om styrelsens juridiska och ekonomiska ansvar kring stadgar, ekonomi, skatter, deklaration mm.

Efter de inledande gemensamma passen väljer du vilken inriktning du deltar i ordförande, sekreterare och kassör. Anmälningslänk:https://bit.ly/ord-sek-kass-host-2021. Läs mer i inbjudan. Plats: Föreningarnas Hus

-11/11. Rundabordssamtal: Passion hela livet – för ett så innehållsrikt och friskt åldrande som möjligt, Margareta Röstlund

Torsdag 11 november kl. 12:15-12:45. Läs mer i inbjudan. Önskar du deltaga digitalt så behöver du anmäla detta senast en dag i förväg till: tina.fingal@orebroforeningsrad.se. Plats: Digitalt/Föreningarnas Hus

-15/11. Föreningskunskap: Verksamhetsplanering och föreningens olika möten – del 2/4

Måndag 15 november kl. 18:00-21:00 -Hur planerar man sin verksamhet? Möten (årsmöte, styrelsemöten, medlemsmöten). För att er förening ska kunna söka bidrag hos Örebro kommun – Fritidsnämnden – krävs att hela föreningsstyrelsen deltar i utbildningen alla fyra kvällarna. Eventuellt förhinder (sjukdom eller liknande) anmäls vid varje tillfälle till info@foreningarnashusorebro.se eller tel. 019-18 52 10. Har du frågor ring: Helena Astvald 072-311 50 09, Le-Roy Wentzel 070-373 23 77.

-17/11. Utbildning Ordförande, sekreterare och kassör del 2/3

Onsdag 17 november kl. 18:00-21:00. De gemensamma passen tar upp grundläggande om styrelsens juridiska och ekonomiska ansvar kring stadgar, ekonomi, skatter, deklaration mm.

Efter de inledande gemensamma passen väljer du vilken inriktning du deltar i ordförande, sekreterare och kassör. Anmälningslänk:https://bit.ly/ord-sek-kass-host-2021. Läs mer i inbjudan. Plats: Föreningarnas Hus

-18/11. Rundabordssamtal: Naturskyddsföreningen – Ett samtal om kärleken till naturen och Naturskyddsföreningens breda verksamhet, Hanna Sjöberg

Torsdag 18 november kl.12:15-12:45. Läs mer i inbjudan. Önskar du deltaga digitalt så behöver du anmäla detta senast en dag i förväg till: tina.fingal@orebroforeningsrad.se. Plats: Digitalt/Föreningarnas Hus

-22/11. Föreningskunskap: Ekonomi – del 3/4

Måndag 22 november kl. 18:00-21:00 Ekonomisk planering, ansvar och juridik, bokslut, skatter och deklaration. För att er förening ska kunna söka bidrag hos Örebro kommun – Fritidsnämnden – krävs att hela föreningsstyrelsen deltar i utbildningen alla fyra kvällarna. Eventuellt förhinder (sjukdom eller liknande) anmäls vid varje tillfälle till info@foreningarnashusorebro.se eller tel. 019-18 52 10. Har du frågor ring: Helena Astvald 072-311 50 09, Le-Roy Wentzel 070-373 23 77.

-24/11. Utbildning Ordförande, sekreterare och kassör del 3/3

Onsdag 24 november kl. 18:00-21:00. De gemensamma passen tar upp grundläggande om styrelsens juridiska och ekonomiska ansvar kring stadgar, ekonomi, skatter, deklaration mm.

Efter de inledande gemensamma passen väljer du vilken inriktning du deltar i ordförande, sekreterare och kassör. Anmälningslänk:https://bit.ly/ord-sek-kass-host-2021. Läs mer i inbjudan. Plats: Föreningarnas Hus

-25/11. Rundabordssamtal: SeniorNet – Seniorer är bäst på att lära seniorer använda digital teknik!– Lars Lind

Torsdag 25 november kl.12:15-12:45. Läs mer i inbjudan. Önskar du deltaga digitalt så behöver du anmäla detta senast en dag i förväg till: tina.fingal@orebroforeningsrad.se. Plats: Digitalt/Föreningarnas Hus

-29/11. Föreningskunskap-Diplom: Styrelsen ett lag, olika roller i föreningen, kommunens – bidragsregler – del 4/4

Måndag 29 november kl. 18:00-21:00-Styrelsen; ett lag som arbetar tillsammans. Ordförande, sekreterare, kassör, revisor, valberedning. Kommuns bidragsregler, samarbete med studieförbund m.m. För att er förening ska kunna söka bidrag hos Örebro kommun – Fritidsnämnden – krävs att hela föreningsstyrelsen deltar i utbildningen alla fyra kvällarna. Eventuellt förhinder (sjukdom eller liknande) anmäls vid varje tillfälle till info@foreningarnashusorebro.se eller tel. 019-18 52 10. Har du frågor ring: Helena Astvald 072-311 50 09, Le-Roy Wentzel 070-373 23 77.

December

-2/12. Rundabordssamtal: Parkinson Örebro län

Torsdag 2 december kl. 12:15-12:45. Välkommen att få veta mer om Parkinsonförbundet i Örebro och dess verksamhet. Läs mer i inbjudan. Önskar du deltaga digitalt så behöver du anmäla detta senast en dag i förväg till: tina.fingal@orebroforeningsrad.se. Plats: Digitalt/Föreningarnas Hus.

-6/12. Riktad utbildning (Att genomföra ett årsmöte)

Måndag 6 december kl. 18:00-21:00. Mer information kommer inom kort…

-8/12. Rådgivning för blivande, nya och etablerade föreningar

Onsdag 8 december kl. 17:00-19:00 i Föreningarnas Hus. För dig som vill starta en förening eller för dig som har en ny eller en etablerad förening: Passa på att ställa frågor och få rådgivning och praktiskt stöd i flertalet frågor som berör föreningslivet. Läs mer i inbjudan. Drop In i Föreningarnas Hus – ingen anmälan krävs.

-9/12. Rundabordssamtal: Nollvisionen mot hemlöshet – Carina Dahl och Anna Fogel

Torsdag 9 december kl.12:15-12:45. Läs mer i inbjudan. Önskar du deltaga digitalt så behöver du anmäla detta senast en dag i förväg till: tina.fingal@orebroforeningsrad.se. Plats: Digitalt/Föreningarnas Hus

-11/12. Julpyssel med Lunch

Lördag 11 december kl.12:00-15:00. Mer information kommer inom kort…