Välkommen till Örebro Föreningsråd!

Föreningsrådet, är en paraplyorganisation för föreningslivet i Örebro kommun och har idag drygt 225 medlemsföreningar
Dags att nominera till Årets Förening 2021! Blanketten hittar ni här

Årets Ledare 2021
Vi gratulerar årets ledare:
Emil Broniewicz, Örebro Tennisklubb
Helene Nilsson, IF Start
Kenny Hermansson, Små IF 
Ludvig Larsson, BTK Safir

     

Bild: Helene Nilsson                      Bild: Ludvig Larsson

Årets Förening 2020

VI GRATULERAR ÅRETS FÖRENING - Verdandi Örebro

Stipendium på 5 000 kronor delas ut på det uppskjutna årsmötet 
och då motta stipendiet, blommor och diplom.                                                                                                              

            

◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.

Enkät: Förändrat medlemsantal 2020
Många föreningar upplever stor oro över att tappa medlemmar. För att Örebro Föreningsråd skall kunna stötta föreningar i Örebro på bästa möjliga sätt ber vi er att besvara denna korta enkät som handlar just om medlemsantalet 2020.
Enkäten går fort att besvara och svaren kommer inte att användas i något annat sammanhang än i Örebro Föreningsråds verksamhet för att stötta och utveckla föreningslivet i Örebro.
Du väljer själv om du önskar vara anonym på personnivå - vi önskar att du skriver inom vilket område din förening verkar.
 Stort tack för att din medverkan!
http://bit.ly/enkat-medlemsantal2020-OFR
För frågor: info@orebroforeningsrad.se

◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊

Till alla fantastiska civilsamhällesaktörer i Örebro!

Vi på Örebro Föreningsråd vill med detta inlägg  göra er uppmärksamma på att höstterminen nu satt igång,
om än i anpassad form (inbjudningar till våra anpassade aktiviteter kommer att sändas separat). Vi hoppas att ni alla mår bra under omständigheterna och att ni haft en fin sommar.
Vi har inte kunnat undgå att se vilka fantastiska saker som skett ute i vårt mångsidiga föreningsliv under våren och sommaren. Det har ställts om i stället för in och utförts massor av anpassade aktiviteter och stödåtgärder för riskgrupper och andra. Dock är vi många nu som längtar efter att kunna ses som vanligt igen.
Vi på Örebro Föreningsråd vill att ni och er förening skall kunna möta hösten på bästa sätt oavsett om utmaningarna beror på Corona eller något annat. Därför vill vi med denna information tala om att vi har flertalet föreningsrådgivare och andra resurspersoner beredda att stötta och ta emot era frågor och önskemål om praktisk hjälp. Vi anpassar självklart mötet efter myndigheternas aktuella rekommendationer! Det kan till exempel handla om frågor och hjälp med; bokföring, stadgar, föreningsutveckling, arbetsgivarfrågor, lokaler, frågor kring bidrag och annan finansiering mm.
Kontakta oss för frågor eller för att boka ett (anpassat) möte:
Tele: 072-3115009 (Helena, Ordförande), 070-3061234 (Tina, Verksamhetsutvecklare)
E-post: info@orebroforeningsrad.se
Det går även bra att fylla i kontaktuppgift i nedan länk så kontaktar vi dig. I länken kan du även skicka tips och idéer som kan vara till glädje för fler.
Dela gärna detta inlägg vidare
Ta hand om er och håll avstånd fysiskt men INTE socialt!
 


Föreningarnas Hus / Husets Café öppettider hittar ni här: https://foreningarnashusorebro.se/kontakt-oppettider/
Rapporter

 • Bli medlem
  Föreningsrådet, som är en paraplyorganisation för föreningslivet i Örebro kommun, har idag drygt 250 medlemsföreningar. Vill du veta mer och eventuellt bli medlem finns mer information här på hemsidan via länken orebroforeningsrad/bli-medlem


  Föreningarnas Hus Örebro

  I Föreningarnas Hus på Slottsgatan 13 A finns möteslokaler som din förening kan boka utan kostnad. Det finns också konferensrum att hyra, t.ex ”Ateljén. Där kan du hyra möteslokal för upp till 70 personer. Föreningsrådets medlemmar har 10% rabatt.

  Välkommen att boka Utställning på Föreningarnas Hus för att visa något intressant din förening gör, eller för att marknadsföra ett kommande arrangemang. En utställning kan vara från en till flera månader.Låter det intressant? Kontakta då husvärdarna på tel: 019-18 52 10 eller mejlainfo@foreningarnashusorebro.se. Läs mer om utställning via länken boka.se/fhovrigabokningar/info

  I Föreningarnas Hus finns även Husets Café som drivs i Örebro Föreningsråds regi. Slink gärna in och ta en fika eller lunch. Hemlagade pajer, fina räkmackor, soppa på torsdagar, våfflor på fredagar mm erbjuds.  

  Om din förening vill beställa förtäring till era möten,
  ring Husets café: 070-798 64 74.


  Hyreslediga lokaler

  Det finns några kontor och verksamhetslokaler lediga för uthyrning. Intresserad? Kontakta expeditionen, 019-18 52 10.

  Samverkansråd
  Samverkansrådet består av 10 representanter för det civila samhället och tre politiker. Rådets uppdrag är aktualisera och levandegöra Överenskommelsen mellan det civila samhället och Örebro kommun.

  Har du idéer på strategiska frågor som du vill att rådet ska lyfta? Hör gärna av dig till Helena Astvald 072-311 50 09.


2020-11-26

Ändrade öppettider fr.o.m. måndag 30 november 2020
Hyresgäster
På grund av rådande rekommendationer kring corona fortsätter Stora entrén vara stängd. För att bli insläppt via bakre entrén, ring i första hand den du skall besöka eller på telefon (019-18 52 10) som är bemannad mån- tors 9.00-16.00, fre stängd. Övrig tid krävs egen passertagg. Samla om möjligt ihop er och gå in tillsammans. Expeditionen har öppet mån-tors 14.00-16.00, fre stängt. Öppettiderna kan eventuellt ändras med kort varsel vid oförutsedda händelser. 

Lokalbokning
Observera regeringens nya lag från den 24 nov om max 8 personer per rum. 
Om er bokning börjar efter klockan 16.00 mån-tors, eller pågår fredag, lördag, söndag behöver ni kvittera ut en tagg/nyckel på expeditionen (mån-tors 14.00-16.00, fre stängt). 
Tänk på att ge ut ett internt telefonnummer till er deltagare så ni kan möta upp vid bakdörren om ni kommer olika tider. Där sitter även en vit knapp som går till en ringklocka som ljuder runt cafélokalen. Observera att dörren till rummet går i lås när den stängs, ha därför alltid taggen med dig. Du som hyresgäst har med din tagg tillgång till konferensrummet men inte röda rummet.

Husets Café
Caféet är öppet för er som är i huset samt för avhämtning av fikabröd, smörgåstårta eller annan förtäring. Boka på 070 - 798 64 74 eller cafe@foreningarnashusorebro.se mån-tors  9.00-14.00, fre stängtAvbokning av beställningar görs direkt till caféet. 

Om det finns funderingar eller frågor vänligen kontakta oss på expeditionen så försöker vi lösa det tillsammans!

Vill du söka information eller göra en bokning besök vår hemsida www.foreningarnashusorebro.se. 
Välkommen åter! 
Ordförande Helena Astvald:  072- 311 50 09
Kassör Peter Beijer: 070- 307 12 27


◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊
2020-11-04
Information ang.covid-19
Med anledning av rådande situation med Covid-19 och den ökade smittspridningen kommer vi på Föreningarnas Hus att hålla entré-dörren stängd så länge rådande rekommendationer kvarstår.
Vi har alltså inte öppet för Drop In besök utan du behöver avtala tid med den hyresgäst du skall besöka. Självklart stannar du hemma om du känner några symptom! Båda leverantörerna av post kommer att gå in via baksidan så att alla hyresgäster får sin post. Har du bokat besök hos någon verksamhet i huset så kontaktar du dem för information då varje hyresgäst har ansvar för sina gäster. Våra temakvällar, rundabordssamtal mm kommer att genomföras digitalt via Zoom. Ni som är i huset som hyresgäster eller för bokade möten kan fortfarande beställa/köpa fika i caféet - kontakta dem på: cafe@foreningarnashusorebro.se
För frågor rörande Föreningarnas Hus: info@foreningarnashusorebro.se För frågor rörande Örebro Föreningsråd, föreningsliv, kurser, föreläsningar etc: info@orebroforeningsrad.se


Kalendarium

2021

Maj

-6/5.Rundabordssamtal Torsdag 6 maj kl. 12:15. David Gelinder (KD) – Presidieledamot i programnämnd samhällsbyggnad 2021 är ett jubileumsår för demokratin! Då det civila samhället har en mycket viktig roll som både demokratifostrare och utförande vill vi ge Örebro kommuns folkvalda politiker möjlighet att berätta hur de ser på det civila samhället som demokratibärare och hur de önskar att samverkan med det civila samhället skall se ut framöver. Alla gäster har fått samma fråga inför rundabordssamtalet: På vilket sätt kan samverkan med det civila samhället i Örebro bidra till utveckling av demokratin? Läs mer i inbjudan. Anmälningslänk: https://bit.ly/Anmalan-rundabords-Gelinder-var2021; Plats: Digitalt via Zoom

-20/5.Rundabordssamtal
Torsdag 20 maj kl. 12:15. Emelie Jaxell (M) – Gruppledare för M i programnämnd social välfärd samt ledamot i kommunfullmäktige
2021 är ett jubileumsår för demokratin! Då det civila samhället har en mycket viktig roll som både demokratifostrare och utförande vill vi ge Örebro kommuns folkvalda politiker möjlighet att berätta hur de ser på det civila samhället som demokratibärare och hur de önskar att samverkan med det civila samhället skall se ut framöver. Alla gäster har fått samma fråga inför rundabordssamtalet: På vilket sätt kan samverkan med det civila samhället i Örebro bidra till utveckling av demokratin? Läs mer i
inbjudan. Anmälningslänk: https://bit.ly/Anmalan-rundabords-jaxell-var2021; Plats: Digitalt via Zoom

-24/5.Digitalt möte – en introduktion
Måndag 24 maj kl. 18:00. Vi går igenom det mest grundläggande för att kunna delta i och bjuda in till ett digitalt möte. Vi använder programmet Zoom för detta men kommer
också att ge en mycket kort inblick i programmen Teams och Google Meet.
Inga förkunskaper eller erfarenhet av digitala möten krävs. Ta gärna med Din egen dator för eventuellt behov av hjälp med installation.
Vi följer rådande restriktioner vilket innebär att endast 7 deltagare kan delta vid detta kurstillfälle. Anmälan via länken http://bit.ly/anmalan-digitaltmote-varen2021, mejla
anmalan@foreningarnashusorebro.se eller ring 019-18 52 10. Läs mer i inbjudan.
Obs! Plats: Föreningarnas Hus; max 7 deltagare.

18/9.Föreningarnas Dag
Lördag 18 september kl. 11:00. Ett utmärkt tillfälle att presentera er förening, er verksamhet samt rekrytera nya medlemmar. Passa på att boka en plats enligt anmälan nedan senast 14 maj 2021 – detaljerad information går ut efter anmälan. Anmälningslänk: http://bit.ly/Anmalan-foreningarnasdag-2021-OFR. Läs mer i inbjudan. Plats: Våghustorget


Vi erbjuder även rådgivning och stöd till lokala föreningar inom Örebro kommun. Vill Er förening boka tid för rådgivning? Eller har ni förslag på kurser och aktiviteter?


Skicka ett mejl till oss: info@orebroforeningsrad.se


     Varmt välkommen till våra olika föreningsforum!
    Comments