Välkommen till Örebro Föreningsråd!

Föreningsrådet, är en paraplyorganisation för föreningslivet i Örebro kommun och har idag drygt 250 medlemsföreningar.

2020-11-26
Ändrade öppettider fr.o.m. måndag 30 november 2020
Hyresgäster
På grund av rådande rekommendationer kring corona fortsätter Stora entrén vara stängd. För att bli insläppt via bakre entrén, ring i första hand den du skall besöka eller på telefon (019-18 52 10) som är bemannad mån- tors 9.00-16.00, fre stängd. Övrig tid krävs egen passertagg. Samla om möjligt ihop er och gå in tillsammans. Expeditionen har öppet mån-tors 14.00-16.00, fre stängt. Öppettiderna kan eventuellt ändras med kort varsel vid oförutsedda händelser. 

Lokalbokning
Observera regeringens nya lag från den 24 nov om max 8 personer per rum. 
Om er bokning börjar efter klockan 16.00 mån-tors, eller pågår fredag, lördag, söndag behöver ni kvittera ut en tagg/nyckel på expeditionen (mån-tors 14.00-16.00, fre stängt). Den 23/12 - 6/1 har huset julstängt, vill du boka måste tagg/nyckel hämtas i förväg.
Tänk på att ge ut ett internt telefonnummer till er deltagare så ni kan möta upp vid bakdörren om ni kommer olika tider. Där sitter även en vit knapp som går till en ringklocka som ljuder runt cafélokalen. Observera att dörren till rummet går i lås när den stängs, ha därför alltid taggen med dig. Du som hyresgäst har med din tagg tillgång till konferensrummet men inte röda rummet.

Husets Café
Caféet är öppet för er som är i huset samt för avhämtning av fikabröd, smörgåstårta eller annan förtäring. Boka på 070 - 798 64 74 eller cafe@foreningarnashusorebro.se mån-tors  9.00-14.00, fre stängtAvbokning av beställningar görs direkt till caféet. 

Sammanställning av avvikelseöppettider samt under jul & nyår(V.52-V.1)

Om det finns funderingar eller frågor vänligen kontakta oss på expeditionen så försöker vi lösa det tillsammans!
Vill du söka information eller göra en bokning besök vår hemsida www.foreningarnashusorebro.se. 
Välkommen åter! 
Ordförande Helena Astvald:  072- 311 50 09
Kassör Peter Beijer: 070- 307 12 27

◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.

2020-11-04
Information ang.covid-19
Med anledning av rådande situation med Covid-19 och den ökade smittspridningen kommer vi på Föreningarnas Hus att hålla entré-dörren stängd så länge rådande rekommendationer kvarstår.
Vi har alltså inte öppet för Drop In besök utan du behöver avtala tid med den hyresgäst du skall besöka. Självklart stannar du hemma om du känner några symptom! Båda leverantörerna av post kommer att gå in via baksidan så att alla hyresgäster får sin post. Har du bokat besök hos någon verksamhet i huset så kontaktar du dem för information då varje hyresgäst har ansvar för sina gäster. Våra temakvällar, rundabordssamtal mm kommer att genomföras digitalt via Zoom. Ni som är i huset som hyresgäster eller för bokade möten kan fortfarande beställa/köpa fika i caféet - kontakta dem på: cafe@foreningarnashusorebro.se För frågor rörande Föreningarnas Hus: info@foreningarnashusorebro.se För frågor rörande Örebro Föreningsråd, föreningsliv, kurser, föreläsningar etc: info@orebroforeningsrad.se

Avvikande öppettider i Föreningarnas Hus fr.o.m. onsdag 4/11:
Stora entrén: Stängd Expeditionstelefonen mån-tors 09:00-18:00; fre 09:00-13:00 Expeditionen mån-tors 14:00-18:00; fre stängd    Husets Café  mån-tors 09:00-14:00; fre 09:00-13:00 Ta hand om er och maila oss gärna för frågor som rör föreningsliv och våra förutsättningar under de speciella omständigheter som råder. Frågor som rör Corona-viruset hänvisas till ansvariga myndigheters hemsidor
Med vänlig hälsning
Helena Astvald
Örebro Föreningsråd

Vi bygger broar mellan föreningar!
----------------------------------------------------------------------------------
Slottsgatan 13 A
703 61 Örebro

◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.

2020-11-02
Hur har Corona påverkat er förening och/eller ert ideella engagemang? 
Hjälp oss att kartlägga på vilka sätt pandemin har påverkat det civila samhället i Örebro. Fyll i enkäten för att dela med er av era erfarenheter. Materialet kommer att sammanställas och frågeställningar användas i en politikerdialog med lokala förtroendevalda under våren 2021.

För att kunna medvetandegöra det civila samhällets utmaningar och behov för våra folkvalda beslutsfattare och för att hitta metoder och strategier för att stötta föreningslivet på bästa sätt under och efter Coronakrisen behöver vi era åsikter och erfarenheter
Enkäten består i stort sett enbart av kryssalternativ och tar inte lång tid att fylla i.
OBS! Enkätsvaren kommer inte att användas i något annat syfte än ovan beskrivet. Om du önskar en personlig kontakt så fyller du i dina kontaktuppgifter, annars är enkäten anonymiserad på personnivå. Vi önskar att du fyller i vilken förening du tillhör – om du inte vill detta så skriver du ”anonym” på raden för föreningsnamn.
http://bit.ly/enkat-hur-har-corona-paverkat
Tack för er hjälp till utveckling av det civila samhället i Örebro.
Sista datum för svar 31/12/2020
Helena Astvald
Ordförande
Örebro Föreningsråd


◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.
◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.


Årets Ledare
Grattis!!!                                                                                                                      
Årets Ledarstipendier har tilldelats                                                                          
Joyeuse Spes Nzeyimana, Hopp för generationer och
Dan Wakman, Synskadades Riksförbund Örebro kommun.
Stipendiaterna får stipendiet, blommor och diplom på det uppskjutna årsmöte.

Årets Förening
VI GRATULERAR ÅRETS FÖRENING -
Verdandi Örebro

Stipendium på 5 000 kronor delas ut på det uppskjutna årsmötet och då motta stipendiet, blommor och diplom.                                                                                                                                                      


◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.
◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊.◊


Till alla fantastiska civilsamhällesaktörer i Örebro!

Vi på Örebro Föreningsråd vill med detta inlägg  göra er uppmärksamma på att höstterminen nu satt igång,
om än i anpassad form (inbjudningar till våra anpassade aktiviteter kommer att sändas separat). Vi hoppas att ni alla mår bra under omständigheterna och att ni haft en fin sommar.
Vi har inte kunnat undgå att se vilka fantastiska saker som skett ute i vårt mångsidiga föreningsliv under våren och sommaren. Det har ställts om i stället för in och utförts massor av anpassade aktiviteter och stödåtgärder för riskgrupper och andra. Dock är vi många nu som längtar efter att kunna ses som vanligt igen.
Vi på Örebro Föreningsråd vill att ni och er förening skall kunna möta hösten på bästa sätt oavsett om utmaningarna beror på Corona eller något annat. Därför vill vi med denna information tala om att vi har flertalet föreningsrådgivare och andra resurspersoner beredda att stötta och ta emot era frågor och önskemål om praktisk hjälp. Vi anpassar självklart mötet efter myndigheternas aktuella rekommendationer! Det kan till exempel handla om frågor och hjälp med; bokföring, stadgar, föreningsutveckling, arbetsgivarfrågor, lokaler, frågor kring bidrag och annan finansiering mm.
Kontakta oss för frågor eller för att boka ett (anpassat) möte:
Tele: 072-3115009 (Helena, Ordförande), 070-3061234 (Tina, Verksamhetsutvecklare)
E-post: info@orebroforeningsrad.se
Det går även bra att fylla i kontaktuppgift i nedan länk så kontaktar vi dig. I länken kan du även skicka tips och idéer som kan vara till glädje för fler.
Dela gärna detta inlägg vidare
Ta hand om er och håll avstånd fysiskt men INTE socialt!
 
Rapporter

 • Bli medlem
  Föreningsrådet, som är en paraplyorganisation för föreningslivet i Örebro kommun, har idag drygt 250 medlemsföreningar. Vill du veta mer och eventuellt bli medlem finns mer information här på hemsidan via länken orebroforeningsrad/bli-medlem


  Föreningarnas Hus Örebro

  I Föreningarnas Hus på Slottsgatan 13 A finns möteslokaler som din förening kan boka utan kostnad. Det finns också konferensrum att hyra, t.ex ”Ateljén. Där kan du hyra möteslokal för upp till 70 personer. Föreningsrådets medlemmar har 10% rabatt.

  Välkommen att boka Utställning på Föreningarnas Hus för att visa något intressant din förening gör, eller för att marknadsföra ett kommande arrangemang. En utställning kan vara från en till flera månader.Låter det intressant? Kontakta då husvärdarna på tel: 019-18 52 10 eller mejlainfo@foreningarnashusorebro.se. Läs mer om utställning via länken boka.se/fhovrigabokningar/info

  I Föreningarnas Hus finns även Husets Café som drivs i Örebro Föreningsråds regi. Slink gärna in och ta en fika eller lunch. Hemlagade pajer, fina räkmackor, soppa på torsdagar, våfflor på fredagar mm erbjuds.  

  Om din förening vill beställa förtäring till era möten,
  ring Husets café: 070-798 64 74.


  Hyreslediga lokaler

  Det finns några kontor och verksamhetslokaler lediga för uthyrning. Intresserad? Kontakta expeditionen, 019-18 52 10.

  Samverkansråd
  Samverkansrådet består av 10 representanter för det civila samhället och tre politiker. Rådets uppdrag är aktualisera och levandegöra Överenskommelsen mellan det civila samhället och Örebro kommun.

  Har du idéer på strategiska frågor som du vill att rådet ska lyfta? Hör gärna av dig till Helena Astvald 072-311 50 09.

 

 
 

 

Kalendarium

December

1/12. Våffelcafé
Tisdag 1 december från kl. 11:00-13:00 serveras våfflor. Plats: Husets Café i Föreningarnas Hus

3/12. Rundabordssamtal Inställd
Torsdag 3 december kl. 12:15-12:45 –
Linda Larsson (C) Ledamot i kommunfullmäktige samt Vice Ordförande i Programnämnd Samhällsbyggnad, berättar om dialog och samverkan kring mötesplatser i den växande staden. Anmälningslänk: https://bit.ly/digitalt-deltagande-rundabords-host2020. Läs mer i inbjudan. Veckans soppa: Tomatsoppa


8/12. Våffelcafé
Tisdag 8 december serverar vi våfflor mellan kl. 11:00-13:00. Plats: Husets Café i Föreningarnas Hus
8/12. Digital lunch med välbehövliga samtal
Tisdag 8 december kl. 11:45-12:30.  Det är mycket speciella tider vi lever i och restriktioner, nedstängda verksamheter och dylikt påverkar oss alla mer eller mindre. Vi behöver fortsätta mötas och prata om både utmaningar och glädjeämnen, om än i andra former. Vi hoppas därför att ni vill äta er lunch tillsammans med oss och dela med er av hur det nuvarande läget påverkar er och era organisationer. Vi tänker oss ett ganska informellt lunchsamtal. Anmäl er enligt nedan så ses vi för en ”Zoom-lunch” den 8 december. Anmälan för att få en länk, senast 7/12 via epost: tina.fingal@orebroforeningsrad.se Funderingar? Kontakta Tina Fingal Swens på: tina.fingal@orebroforeningsrad.se Läs mer i inbjudan.  Plats: Digitalt via Zoom.

9/12. Valberedning
Onsdag 9 december kl. 18:00-20:00, kursledare: Sven Göran Gustafson. Temakvällen anordnas för att ge stöd och stimulans för valberedningens ledamöter så att de kan fullfölja sitt uppdrag på bästa sätt. Läs mer i
inbjudan Anmälningslänk: http://bit.ly/Anmalan-valberedning-host-2020 eller : anmalan@foreningarnashusorebro.se. Plats Digitalt via Zoom. I samarbete med RF-SISU Örebro län

10/12. Rundabordssamtal
Torsdag 10 december kl. 12:15-12:45 – Tomas Rasmusson från tegelbruket, berättar om Tegelbrukets projekt för en meningsfull fritid med rörelseglädje för barn och unga med funktionsnedsättning. Läs mer i
inbjudan. Plats: Webbsänt via Zoom

Vi erbjuder även rådgivning och stöd till lokala föreningar inom Örebro kommun. Vill Er förening boka tid för rådgivning? Eller har ni förslag på kurser och aktiviteter?


Skicka ett mejl till oss: info@orebroforeningsrad.se


     Varmt välkommen till våra olika föreningsforum!
    Ċ
    web@orebroforeningsrad.se,
    17 juli 2020 00:06
    Comments