Välkommen till Örebro Föreningsråd!

 Föreningsrådet, är en paraplyorganisation för föreningslivet i Örebro kommun och har idag drygt 230 medlemsföreningar. 
Rapporter

 • Bli medlem

  Föreningsrådet, som är en paraplyorganisation för föreningslivet i Örebro kommun, har idag 233 medlemsföreningar. Vill du veta mer och eventuellt bli medlem finns mer information här på hemsidan www.orebroforeningsrad.se


  Årets Förening

  Varje år utser Örebro Föreningsråd årets förening, som får 5000 kr och en svensk fana . Ansökningsblanketten hittar du under fliken verksamhet. Sista dag för nominering är 30 april. Välkommen med din ansökan.


  Föreningarnas Hus Örebro

  I Föreningarnas Hus på Slottsgatan 13 A finns möteslokaler som din förening kan boka utan kostnad. Det finns också konferensrum att hyra, t.ex ”Ateljén. Där kan du hyra möteslokal för upp till 70 personer. Föreningsrådets medlemmar har 10% rabatt.

  Din förening har även möjlighet att boka ”skyltfönstret” ut mot Slottsgatan för att informera om något eller marknadsföra din förening. Alla dessa lokaler bokas via Expeditionen på Föreningarnas Hus, info@foreningarnashusorebro.se.

  I Föreningarnas Hus finns även Husets Café som drivs i Örebro Föreningsråds regi. Slink gärna in och ta en fika eller lunch. Hemlagade pajer, fina räkmackor, soppa på torsdagar, våfflor på fredagar mm erbjuds.

  Om din förening vill beställa förtäring till era möten,
  ring Husets café: 070-798 64 74.


  Hyreslediga lokaler

  Det finns några kontor och verksamhetslokaler lediga för uthyrning. Intresserad? Kontakta expeditionen, 019-18 52 10.

  Samverkansråd

  Samverkansrådet består av 10 representanter för det civila samhället och tre politiker. Rådets uppdrag är aktualisera och levandegöra Överenskommelsen mellan det civila samhället och Örebro kommun.

  Har du idéer på strategiska frågor som du vill att rådet ska lyfta? Hör gärna av dig till Helena Astvald 072-311 50 09.

Visar inlägg 1 - 0 av 59. Visa mer »

 

 
 

 

Kalendarium

Under rådande omständigheter erbjuder vi i nuläget inga publika arrangemang i form av kurser, föreläsningar, temakvällar eller annat. Men vi är i full fart med att planera höstens program - oavsett det blir på plats i Föreningarnas Hus eller i digital form - så kommer vi att återkomma med ett mindre utbud av arrangemang för hösten 2020 här inom kort.

18/6. Välkommen till en digital dialogträff med MUCF och Örebro Föreningsråd
Torsdag 18 juni kl. 14:00-16:00. Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) i samverkan med Örebro Föreningsråd är intresserade av att träffa dig som har en ledande position i en civilsamhällesorganisation. Kanske är du förtroendevald, verksamhetsledare eller har ett extra ansvar för utveckling inom din organisation.
Kontaktuppgifter samt anmälningslänk finner du i bifogad inbjudan.

För att främja det civila samhällets möjligheter och utveckling hoppas vi att
många har möjlighet att deltaga. Hjälp oss därför gärna att dela denna inbjudan
vidare till fler aktörer inom det civila samhället. Läs mer i inbjudan.


Årets Ledarstipendier
Grattis!!
Årets Ledarstipendier har tilldelats
Joyeuse Spes Nzeyimana, Hopp för generationer och
Dan Wickman, Synskadades Riksförbund, Örebro
Stipendiaterna får presentera sig på det uppskjutna årsmötet och då motta stipendiet, blommor och diplom.VI GRATULERAR ÅRETS FÖRENING - Bordtennisklubben Safir
Stipendium på 5 000 kronor delades ut på Nationaldagen i Stadsparken (se bild under menyn Verksamheten/Årets Förening)

Vi erbjuder även rådgivning och stöd till lokala föreningar inom Örebro kommun. Vill Er förening boka tid för rådgivning? Eller har ni förslag på kurser och aktiviteter?

Skicka ett mejl till oss: info@orebroforeningsrad.se


     Varmt välkommen till våra olika föreningsforum!
    Ċ
    Peter Beijer,
    17 feb. 2020 03:26
    Comments