Welkom op de site van het OpleidingsCluster Klinische Geriatrie West-Nederland


Deze site is bedoeld voor artsen met interesse in de klinische geriatrie, aios klinische geriatrie, klinisch geriaters en opleidingsgroepen uit de regio West Nederland.

Klinisch geriater, wat houdt dat in?
Een klinisch geriater is een medisch specialist voor ouderen. Een klinisch geriater behandelt oudere patiënten met gemengde problematiek op somatisch, psychisch en sociaal terrein. De nadruk ligt op het behoud of verbeteren van het functioneren en kwaliteit van leven. 
Klinisch geriaters zijn met name werkzaam in een algemeen ziekenhuis maar in academische of psychiatrische ziekenhuizen. 
De klinische geriatrie is een snelgroeiend specialisme. Per 1 januari 2012 is het aantal opleidingsplaatsen met bijna 60% gegroeid naar 31 per jaar. Meer informatie over de klinische geriatrie vind u bij de beroepsverenging NVKG.
 
 
Voor artsen met interesse in de geriatrie kunt u meer informatie vinden over de toelatingscriteria, de opbouw van opleiding en sollicitatieprocedure.

Ook vind u hier informatie over de stageplaatsen in het Amphia Ziekenhuis, Erasmus MC, Mentrum MC Alkmaar, ParnassiaBavo Groep en Slotervaart Ziekenhuis.
 
 
 
 
 
Deze site wordt bijgehouden door Caroline Bronmeijer, secretaresse Cluster West-Nederland