WWW.OOGLIJDERSGASTHUIS.INFO

Hallo buurtbewoners,

De Zeeheldenbuurt is een prachtige buurt, het is een voorrecht om er te mogen wonen. Het Ooglijdersgasthuis aan de F.C. Dondersstraat 64, is de parel van die buurt. Het prachtige hoofdgebouw van architect D. Kruijf is ontworpen om indruk te maken. Na 120 jaar trouwe dienst als ziekenhuis en school krijgen de gebouwen een woonbestemming en wordt het complex helemaal verbouwd. De monumentale bebouwing aan de F.C. Dondersstraat en de Bleyenburgstraat wordt gerestaureerd en het gebouw aan de Cornelis Evertsenstraat wordt vervangen door een parkeergarage, appartementen en grondgebonden nieuwbouwwoningen.

Als omwonenden van het Ooglijdersgasthuis maken wij ons zorgen over de afmetingen van de nieuwbouw die in de voorgestelde vorm teveel afbreuk zal doen aan de leefbaarheid van de wijk. We hebben ons daarom verenigd in het "Buurtcomité Ooglijdersgasthuis" met als doel om met de gemeente tot een inhoudelijke dialoog te komen om te zorgen voor een passende invulling van de nieuwbouw aan de Cornelis Evertsenstraat.

Om met de gemeente tot een dialoog te komen heeft het buurtcomité het initiatief genomen om een brief op te stellen aan de burgemeester en wethouders van Utrecht. Als buurtbewoner kunt u zich bij dit initiatief aansluiten door onderstaand formulier in te vullen en te verzenden.