Retraites

Vijfdaagse retraite

Van 11 tot 15 december 2017 kun je deelnemen aan een
klassieke retraite in onze abdij. Je neemt deel aan al de gebedsdiensten van de abdijgemeenschap en er zijn twee conferenties per dag. 

Thema: "De goede boodschap van Jezus Christus volgens Marcus "

Algemeen wordt aangenomen dat het evangelie volgens Marcus het oudste is. Het ontstond wellicht te Rome na 70 na Christus. De eerste lezers waren waarschijnlijk christenen afkomstig uit het heidendom. Situaties van vervolging zijn hen niet onbekend. Vanuit die context stellen zij zich opnieuw de vraag naar de betekenis van Jezus van Nazaret. Tijdens deze bezinningsdagen gaan we als gelovigen uit de 21ste eeuw samen met Marcus en zijn gemeenschap op zoek naar een antwoord op die vraag. We lezen samen de volledige tekst van het evangelie (Willibrordvertaling 1995).

Begeleiding: Jan Vankeirsbilck

Prijs: € 395

De retraite begint maandagmorgen, maar aankomen op zondagavond is mogelijk (+ € 45).

Deze activiteit is volzet
 

Vijfdaagse retraite

Van 14 tot 18 mei 2018 kun je deelnemen aan een klassieke retraite in onze abdij. Je neemt deel aan al de gebedsdiensten van de abdijgemeenschap en er zijn twee conferenties per dag. 

Thema: "Jozef, een verhaal van broederschap".

De hoofdstukken 37 tot 50 van het boek Genesis vertellen ons over Jozef, de lievelingszoon van Jakob. Het is een van de mooiste verhalen uit de bijbel, een parel uit de literatuur. Het is ook als een spiegel voor ons eigen leven. We ontdekken hoezeer we gelijken op de broers van Jozef. Ook in ons bestaan kunnen we ontdekken hoezeer de enige Vader van elk van ons houdt op een verschillende en unieke wijze.  

Begeleider: Christophe Monsieur 

Prijs: € 395

De retraite begint maandagmorgen, maar aankomen op zondagavond is mogelijk (+ € 45).

Klik hier om in te schrijven

Stille retraite

Van 24 tot 29 juni 2018 is er een stille retraite. Alles verloopt in volledige stilte, ook de maaltijden.

Thema: "Ik dacht: ‘Gij zult Mij uw Vader noemen” (Jer. 3,19). Christen worden met het Onzevader. "

Een retraite in volstrekte stilte waar inleidingen tot lectio divina (Schriftoverweging), persoonlijk en gemeenschappelijk gebed helpen om in het huis van de Vader te leven.

Begeleider: Theo Hermans

Prijs: € 410