Inspiratiedagen

Deze initiatieven willen je de mogelijkheid geven om, dicht aansluitend bij het gebedsleven van de abdijgemeenschap, enkele dagen in de abdij door te brengen om zo nieuwe inspiratie op te doen voor je geloof. Deze dagen wordt begeleid door een van de confraters van de abdij. Meestal zijn er twee conferenties per dag voorzien.

In deze drukke tijden hebben steeds meer mensen nood aan een adempauze. Ook voor gelovige mensen is het nodig om af en toe een "religieuze adempauze" in te lassen: een adempauze waarbij er terug wat religieuze lucht opgesnoven kan worden, tot voeding van het eigen geloofsleven. Hieraan willen deze inspiratiedagen meewerken.

Op weg naar Pasen

Dinsdagnamiddag 11 tot zondagmorgen 16/04/17
Beleef de mooiste liturgische tijd - de Goede Week - samen met anderen in onze abdij. Elke dag vertelt een van de medebroeders hoe hij naar het Paasfeest toegroeit en wat deze dagen voor hem betekenen.
Je kan zelf beslissen hoeveel dagen je wenst aan te sluiten.
Dinsdagnamiddag tot zondagmorgen: € 325
Woensdagnamiddag tot zondagmorgen: € 265
Donderdagnamiddag tot zondagmorgen: € 205
Vrijdagnamiddag tot zondagmorgen: € 140


Meer info: bezinningscentrum@abdijaverbode.be

Bezinningsweekend voor jongvolwassenen

Ben je tussen 23 en 40 jaar en heb je nood aan enkele dagen van rust en bezinning, in aansluiting bij de abdijgemeenschap? Dan is dit jongvolwassenen-weekend misschien iets voor jou.

Van vrijdagavond 21 tot zondagnamiddag 23/04/17
Thema: Hoe "stilte, rust en ruimte" een plaats geven in mijn leven? En wat kan dit betekenen voor mijn geloof?

Begeleiding: Jos Bielen
Deelname: € 130


Stille retraite

Zondagavond 25 tot vrijdagvoormiddag 30/06/17
Thema: "Schenk mij leven, Heer, U die genade bent"
Een retraite in stilte waar inleidingen tot lectio divina (Schriftoverweging), persoonlijk en gemeenschappelijk gebed de weg helpen effenen voor ontmoetingen met God die genade is.
Begeleider: Theo Hermans
Deelname: € 375
Alles verloopt in volstrekte stilte