Bezinningscentrum

De abdij organiseert jaarlijks een brede waaier aan vormings- en bezinningsactiviteiten waarvoor geïnteresseerden zich kunnen inschrijven.
Deze activiteiten gaan door in het bezinningscentrum. 
Gast-groepen
Groepen of organisaties die op zoek zijn naar een locatie voor een bezinningsdag of -periode, kunnen daarvoor in de abdij terecht. Jongerengroepen nemen hiervoor contact op met het jongerenverblijf: jongerenverblijf@abdijaverbode.be. Andere groepen nemen contact op met bezinningscentrum@abdijaverbode.be

Klasbezinningen
Het bezinningscentrum richt klasbezinningen in voor de derde graad van het secundair onderwijs en voor groepen van het hoger onderwijs. Deze bezinningsdagen duren bij voorkeur twee dagen (één overnachting) of twee en een halve dag (twee overnachtingen). Klasgroepen tot maximaal 25 leerlingen worden aanvaard, onder begeleiding van een verantwoordelijke leerkracht. De begeleiding wordt voorzien door de directie van het Bezinningscentrum. Zowel medebroeders van de abdij als leken-medewerkers begeleiden klasbezinningen. Van de leerlingen wordt een fundamenteel respect verwacht voor het huisreglement van het bezinningscentrum.
Schoolbezoeken
Scholen kunnen voor hun leerlingen een abdijbezoek aanvragen, eventueel gecombineerd met een gesprek met een van de medebroeders over het leven in een abdij. Hierbij kunnen ook nog een of meerdere lokalen aangevraagd worden korte nevenactiviteiten. Voor dit soort bezoeken ontvangen wij graag € 1 per deelnemer, eventueel vermeerderd met de huurprijs van een vergaderlokaal.

Voor meer info en aanvraag: rondleidingen@abdijaverbode.be