Verhuur Tuinen

In het complex komen regelmatig tuinen vrij voor nieuwe leden van de vereniging. Het verenigingsbestuur kan u vertellen welke tuinen beschikbaar zijn. 

Om lid van de tuinvereniging te worden moet u zich eerst inschrijven als lid. Bij de inschrijving geeft u aan wat voor tuin u wilt: een hele of een halve tuin (beperkt verkrijgbaar), een sier-, moes- of gemengde tuin, met tuinhuisje of zonder. Komt er een tuin beschikbaar, dan wordt deze tuin aangeboden aan het eerst volgende lid op de kandidatenlijst.  

Kosten

De inschrijving als lid kost u € 20.,-. 

Je betaald bij lidmaatschap eenmalig € 25.00 voor werkzaamheden rondom het polderhuis.
Een borg van 
€ 500.00 betaald u ook bij lidmaatschap. Deze word terugbetaald bij vertrek als u de tuin en e.v.t huisje in goede staat achterlaat.

• Voor een sleutel van de centrale toegang van het complex betaalt u  € 20,-.borg per sleutel. Voor nog meer vragen en of inschrijving komt u dan op zaterdagmorgen tussen 10.00. en 12.00 uur in het polderhuis. Het bestuur kan u dan alle inlichtingen geven.  

• De koopprijs van een tuinhuis is afhankelijk van de ouderdom en de staat van onderhoud waarin het huis verkeert. Het tuinhuis is eigendom van een tuinder die vertrekt, maar de prijs wordt bepaald door een taxatiecommissie. De prijzen van tuinhuisjes liggen meestal tussen de € 1.400 en € 6.000.

Tot slot betaalt u jaarlijks in totaal ongeveer 325,- aan de pacht van de tuin van de gemeente, contributie van de AVVN en de contributie van "Ons Genot". 

                                                                                                          . 

Tuinonderhoud

Wij verwachten dat u als lid goed voor uw tuin zorgt en daarbij op natuurlijke wijze tuiniert, dus zonder gebruik van giftige bestrijdingsmiddelen. Verenigingsleden zijn daarnaast verplicht om 6 keer per jaar tuinwerk aan het gemeenschappelijk groen te verrichten. Dat gebeurt op een zaterdag van 10.00 uur tot 12.00 uur. We hebben met elkaar ook aantal afspraken gemaakt over gedragszaken zoals het draaien van muziek en het gebruik van vuurkorven. Meer informatie daarover vindt u bij de veel gestelde vragen en in het Huishoudelijk Reglement dat u overhandigd krijgt bij uw aanmelding. 


Andere activiteiten

Bij elke tuinvereniging zal je naar verloop van tijd gevraagd worden of je wat van je vrije tijd wilt besteden aan verenigingswerk. Dat is bijvoorbeeld mogelijk als lid van een van de commissies binnen de vereniging of als vrijwillig medewerker van de kantine of tuinwinkel. U bent van harte welkom. Natuurlijk is je nuttig maken voor de vereniging niet verplicht. U kunt zich uiteraard ook prima in uw eigen tuin vermaken! 


Kom eens kennismaken

Heeft u nog vragen? Kom eens bij ons langs op een zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur u krijgt dan alle gewenste inlichtingen. Een wandeling over het volkstuincomplex en een praatje met aanwezige tuinders blijkt een fantastisch middel om even sfeer te proeven en te bepalen of u zich thuis voelt in het complex en bij de vereniging.