De vereniging

Ons Genot is een vereniging voor amateurtuinders. Ons complex is circa 8 ha groot en bestaat uit 183 tuinen, met een gemiddeld de grootte van 250m2 en over het algemeen een tuinhuisje, soms ook een kweekkas. De vereniging heeft net iets meer leden dan tuinen, omdat sommige tuinen worden gedeeld. In het complex bevinden zich naast tuinen ondermeer een tuinwinkel, een verenigingsgebouw met kantine, en een speeltuin voor de kleintjes. 
 

Gedreven bloemkwekers

We vinden het tuinieren allemaal een geweldige hobby. En dat is te zien aan de prachtige tuinen in ons complex, variërend van siertuinen tot moestuinen en gestileerde rotstuinen tot wilde bostuinen. Een aantal van de leden heeft zich in toegelegd op het kweken van bloemen. De resultaten van die liefhebberij worden tentoongesteld tijdens onze jaarlijkse lathyrus-, een dahlia- en chrysantententoonstellingen. Bovendien slepen onze leden geregeld prijzen binnen als deelnemer aan nationale tentoonstellingen. 


Stadslandbouw 
Ook wie een voorliefde heeft voor eetbare zaken voelt zich thuis bij Ons Genot. Veel van onze leden hebben in hun tuin ruimte gemaakt voor groenten, fruit, kruiden en zelfs eetbare bloemen. Al dat heerlijks wordt op natuurlijke wijze gekweekt. 


Activiteiten 

Ons Genot is een actieve vereniging. Jaarlijks organiseren we gelegenheden te over waar leden elkaar kunnen ontmoeten. Reguliere feestdagen zijn daarvoor vaak aanleiding en anders zoeken we er een! Iedere zomer organiseren we een midzomerfeest en onlangs nog verwelkomden we een groep nieuwe leden met een welkomstborrel. We zorgen ook gezamenlijk voor het groen en diverse werkgroepjes en clubjes houden 
zich bezig met onderhoudswerkzaamheden, klaverjassen, high tea's, creatieve workshops en andere gezelligheden.