Nieuwtjes 2008

Nieuwtjes 2008

Het is lang geleden dat vrouwtje nog eens achter de computer is gekropen om de nieuwtjes die hier gebeuren op te schrijven. Maar vandaag is het er dan toch weer eens van gekomen. Op de eerste plaats wil ik -Lowieke- melden dat het vriendje dat ik gekregen heb geen mannetje is maar net als Chico een meisje. Geheel onverwacht heeft vrouwtje een eitje gevonden en nu weten we dus dat het een vriendinnetje is en haar naam is veranderd in Wiefke. Met Chico gaat het niet zo goed, het arme meisje heeft een hersenbloeding gehad en nu wil een van haar pootjes niet meer meedoen. Ze blijft er gelukkig levenslustig bij want anders zou het nog erger zijn. Zolang vrouwtje haar maar helpt bij het eten gaat het allemaal nog goed.
Nu ben ik -Speedy- aan de beurt want ik kan niet langer meer wachten om te vertellen dat ik zomaar vrij naar buiten mag. Ik heb er drie jaar voor moeten vechten en het is me gelukt. Eerst ging vrouwtje altijd met me mee naar buiten, maar toen het te koud werd mocht ik alleen gaan. Die andere zitten in de ren en ik mag lekker rond rennen. Het mooiste vind ik als Lobbe met me mee komt, dan ben ik niet zo alleen. Ik vind het leuker als ik gezelschap heb. Ik mag van vrouwtje niet van het het erf af, dus kan ik geen andere katten opzoeken. Af en toe probeer ik toch wel eens om te ontsnappen, maar vrouwtje roept me zo ongeveer ieder half uur en dan moet ik weer naar huis. Op die manier is het moeilijk om eens verder weg te gaan. Het probleem is namelijk dat als ik me niet "meld" krijg ik huisarrest en mag ik die dag niet meer naar buiten, wel in de ren natuurlijk, maar dat vind ik niet leuk. Aangezien me dit een paar keer gebeurd is luister ik nu braaf als vrouwtje roept en dan knuffelt ze me lekker en geeft me complimentjes dat ik zo goed luister. Als beloning mag ik dan zo vaak naar buiten als ik wil totdat ze met de honden gaat wandelen, dan moet ik naar binnen en omdat het bijna donker is als ze terugkomt mag ik niet meer naar buiten. Dat vind ik dan ook niet zo erg want van de hele dag buiten rond struinen word je moe en als ik eenmaal binnen ben zoek ik een knus plekje en ga eens uitgebreid uitrusten.  Straks als het zomer wordt zal het nog leuker worden want dan kan ik lekker kopjes geven bij vrouwtje als ze in de tuin gaat werken of gewoon lekker buiten komt zitten. Daar verheug ik me al op.
Bij ons -het kattenbakvolkje- is niet veel nieuws te melden. Ik -Barney- heb een eigen plekje gekregen onder de keukentafel en daardoor voel ik me veel veiliger en heb ik ook niet meer zoveel last van diaree. Ik wil nu eenmaal mijn rust hebben en dat mag je op mijn leeftijd ook wel verwachten. Ik ben inmiddels elf jaar en daarmee de oudste man van het stel, alleen jammer dat die andere mannen geen respect voor mij als oudste hebben. Vandaar dat vrouwtje me een eigen plekje gegeven heeft waar ik ongestoord lekker kan liggen, eten en me wassen. Nou, meen je maar niets want ik -Miss Molly- heb een heus eigen bedje gekregen. Omdat mijn achterpoten het niet meer zo goed willen doen, ik word ook een dagje ouder, is het belangrijk dat ik me ergens rustig terug kan trekken en vooral ongestoord kan liggen. Daarom heeft vrouwtje ervoor gezorgd dat ik een bedje gekregen heb met een speciaal dekentje zodat ik zacht kan liggen en me ook eens lekker uit kan rekken of languit kan liggen. Zo zie je maar dat als je op leeftijd komt krijg je allerlei voorrechten en een speciale behandeling. Jammer voor dat jongere grut, maar die hebben ook niets te klagen want die worden weer op een andere manier verwend. Kijk maar naar het verhaal wat Speedy net verteld heeft. Hij mag zomaar rondlopen omdat hij de meeste energie heeft en de jongste van het stel is.
Zijn jullie klaar, dan kunnen wij -het hondenvolk- ook eens wat vertellen. Ik -Tinka- heb het op dit moment zwaar. Vrouwtje wil dat een echte kapper me eens gaat knippen. Dat betekent dat ik nu lange haren heb en totdat ik geknipt kan worden moet ik het me laten welgevallen dat vrouwtje me iedere dag kamt. Nou dat vind ik dus alles behalve leuk. Word ik zomaar op tafel gezet en moet ook nog stil blijven staan. Vrouwtje heeft geen rust voordat ieder knoopje uit mijn haren is en alle haartje netjes op een rijtje liggen. Dat duurt dus zo ongeveer een half uur en ik maar stil staan al die tijd. Nou ik zal blij zijn als dat lange haar weg is. Het enige waar het nu goed voor is, is dat ik het niet koud heb. En behalve dat het stilstaan me verveelt vind ik het zelf veel leuker als al mijn haren een beetje in de war zitten en vooral als ik er niet zo schoon uitzie. Ik ben nu eenmaal geen tutje. Genoeg over jou nu is het mijn beurt. Ik -Lobbe- heb een knuffel gekregen voor als ik naar bed ga. Hij heet sjtroebel en hij komt iedere nacht bij me in de mand liggen. Omdat ik zo groot ben heeft vrouwtje liever niet dat ik op het bed slaap. Maar omdat die twee anderen dat wel mogen vond ze dat toch wel zielig voor me. Om het een beetje goed te maken heeft ze een pluche hondje voor me gekocht die dus iedere nacht bij me slaapt. En mijn mand staat aan het hoofdeinde direct naast vrouwtje dus ik lig toch lekker erbij, alleen niet meer in bed. Op zich is dat ook veel beter want nu heb ik het ook niet meer zo warm, want het is wel gezellig maar zo'n mensenbed is veel te warm. Dus zo zie je maar weer dat het ook zo zijn voordeel heeft. En ik -Lotje- vind het veel beter zo, heb ik eindelijk weer de plek want met die grote erbij was het toch wel behelpen. Ik heb verder eigenlijk niets te melden, ik ben tevreden en happy met mijn leven en het liefst lig ik nu, in de winter dus, lekker voor de kachel. Op tijd eens naar buiten, een lange wandeling met vrouwtje maken en mijn buikje vullen, dat is het belangrijkste voor me. Voor de rest vind ik het allemaal wel goed zoals het gaat.
06-02-2008

Vrouwtjes heeft het weer eens gedaan, ze is weer dagenlang bezig geweest met de site. Er moesten nodig veranderingen en verbeteringen aangebracht worden. Zo heeft ze een nieuw onderdeel ingevoegd, namelijk over de dieren die voor ons in huis zijn geweest. Tenminste vóór velen van ons. Daarnaast vond ze dat de index oftewel openingspagina veel te druk was, dus heeft ze die maar opnieuw gemaakt. Toen kwam ze op het idee dat de opzet van de andere pagina's niet zo was zoals deze moest zijn. Dus dit werd ook even aangepakt. Alles bij elkaar is ze er ongeveer een halve maand mee bezig geweest om alles nog mooier te maken. We mogen ons echter niet beklagen want wij zijn niets tekort gekomen, hooguit een paar knuffelpartijtjes gemist, maar verder.......
06-03-2008

Gisteren was een moeilijke dag in ons huisje. Mijn vriendinnetje Chico is overleden. Vrouwtje had me wel verteld dat het niet zo goed ging met haar, maar ik -Lowieke- had niet gedacht dat ze zo snel al weg zou gaan. Ik zal haar missen, nu heb ik een plekje minder om naar toe te gaan. De kooi van Chico is verdwenen en normaal zat ik daar graag bovenop. Maar zoals dat gaat en gezegd wordt: het zal wel wennen. Gelukkig heb ik mijn andere vriendin nog, alleen moet ik zeggen dat die op dit moment een beetje humeurig is want ze heeft eitjes gelegd en daar is ze nu druk mee. Die moeten bewaakt worden en gisteren heb ik vrouwtje flink op haar horen mopperen. Ze heeft haar namelijk tot drie keer toe in de vingers gebeten en dat vond vrouwtje minder prettig.
Vandaag ben ik -Tinka- naar een echte kapper geweest en ik moet zeggen het is me reuze meegevallen. Vrouwtje is gezellig bij me gebleven terwijl ik gewassen, geföhnd en geknipt werd. En ik zie er nu oogverblindend uit. Ik ben weer mooi wit en je kunt mijn grote zwarte ogen weer goed zien. Wat zullen mijn vriendjes morgen opkijken als ik langs kom wandelen. Daar verheug ik me nu al op. Als vrouwtje een foto van me gemaakt heeft, kunnen jullie me bij de verhalen bewonderen want dan vertel ik alles over mijn eerste keer bij de kapper.
11-03-2008

Wie had dat gedacht, vrouwtje heeft vandaag op de 13e haar site helemaal af gemaakt en nog wel op het net gepubliceerd. En dat terwijl ze ontzettend bijgelovig is en er heilig van overtuigd is dat je op de 13e van de maand nooit belangrijke dingen moet doen. Maar wat schetst onze verbazing? We hebben nog niet een keer gemopper gehoord terwijl ze hiermee bezig was. Dat wil dus zeggen dat het heel goed gelopen is. Zijn wij effe blij, want als vrouwtje blij is, zijn wij het ook. Nu maar hopen dat de mensen die de site bezoeken ze ook leuk vinden. Nog belangrijker dat ze hem mooi vinden. Vooral het speciale plekje, dat is heel belangrijk voor vrouwtje en hier heeft ze ook lang op zitten zwoegen, eer het helemaal was zoals ze het in haar hoofd had. Goed de rust kan nu weer in ons huisje terugkeren en vrouwtje kan zich weer bezig gaan houden met andere dingen zoals bijvoorbeeld een nieuwe ren voor ons -het kattenbakvolkje- maken. Moet het weer wel een beetje meewerken, want nu is het veel te nat en te koud buiten. Wij hebben niet veel zin om naar buiten te gaan en voor vrouwtje is het lastig want dan moet ze steeds alles opruimen als er weer een bui komt. We wachten geduldig tot het zover is en dan gaan we genieten van een ruime nieuwe buitenplek!
13-03-2008Ik -Wiefke- heb groot nieuws. Ik heb gisteren een nieuw huis gekregen. Kan ik me eindelijk eens goed bewegen. Het is wel 2,5 keer zo groot als mijn vorige huisje en het leuke is dat ik al het speelgoed en mijn nestje mee heb kunnen nemen naar mijn nieuwe woning. Nu voel ik me echt thuis en kan naar hartenlust spelen en vliegen, want zo groot is het wel. Het enige wat nu nog gebeuren moet is een beveiliging op het dak maken zodat mijn grote vriend niet aan me kan komen. Dat vind ik eigenlijk wel jammer, want ik vind hem erg leuk en zou best eens met hem willen spelen, maar vrouwtje zegt dat dit niet kan omdat hij me dan per ongeluk pijn doet.  Je kunt nu eenmaal niet alles hebben en ik ben nu heel erg blij met mijn grote huis.
26-03-2008