Nieuwtjes 2006

Nieuwtjes uit 2006

Nieuwsberichten van Januari  2006

12-01-2006

Gisteren is Bolleke weer naar huis gekomen. Precies op zijn verjaardag en dat had vrouwtje gehoopt. Eigenlijk zou ze hem begraven bij Pukkie, maar dat gaat voorlopig nog niet. Toen vrouwtje het blikje in haar handen kreeg wilde ze het niet meer loslaten. Daarom heeft ze een mooi zakje gehaakt en het potje met een foto van Bolleke in het zakje gedaan en dat in de vitrinekast gezet. Daar staan ook de beeldjes van Sassie, Kaya en Rakkertje. Dat zijn de honden die vrouwtje ooit gehad heeft en die er nu niet meer zijn. In de kast waar Bolleke nu staat, staan alle beeldjes en spullen die heel dierbaar voor vrouwtje zijn en waar wij nooit aan mogen komen. Vandaar dat die kast ook op de slaapkamer staat. Nu komt de tijd om het Ouwetje los te laten en langzaam te wennen aan de lege plek.

08-01-2006

Het is alweer een poosje geleden dat we het nieuws uit ons huisje gemeld hebben dus daarom nu een paar nieuwtjes op een rijtje:

op de eerste plaats willen we melden dat we gezinsuitbreiding hebben gehad. Onze vriendin Rebecca heeft ervoor gezorgd dat blubster niet langer alleen hoeft te zijn. Hij heeft gezelschap gekregen van een heel mooi sluiterstaart visje. Hij heeft wel meteen een naamsverandering gekregen. Ze worden nu Frans en Sissie genoemd. Dat zal ongetwijfeld iets met de Kerst te maken hebben want toen was deze film weer op tv en vrouwtje vond die namen wel passen. Het nieuwelingetje is op 24 december in ons midden gekomen.

Vlak na Kerst werd ons huisje een beetje somber en verdrietig. De oudste bewoner, Bolleke, is niet langer meer bij ons. Vrouwtje is met hem naar de dokter gegaan en daarna hebben we hem niet meer terug gezien. Het is wel vreemd, die lege plek bij de kachel.. Het zal op den duur wel wennen.

Oude jaarsdag was een verschrikking. De hele dag hebben we last gehad van die harde knallen en doordat Lobbe zo schrok, schrokken wij weer van haar. Wat was het een opluchting toen we naar bed gingen. We mochten allemaal lekker dicht bij vrouwtje liggen. Het duurde niet lang eer zij sliep en toen heb ik -Lobbe- mijn kans gegrepen en ben onder het dekbed heel dicht tegen vrouwtje aan gaan liggen. Toen hoefde ik niet langer meer bang te zijn. Na nieuwjaar heeft het nog een paar dagen geduurd eer de knallerij ophield, maar daarna konden we genieten van de heerlijke stilte.

Gisteravond hebben we ons goed verschrokken. Vrouwtje had een hele poos met de computer op schoot gewerkt. Toen ze er genoeg van had wilde ze de schootcomputer in de kast opbergen. Net op dat moment waren twee dames het niet met elkaar eens en wilden gaan knokken. Vrouwtje hoorde dat, draaide zich om en .....toen viel de schootcomputer zomaar op haar voet. Wat we toen hoorden:  een keiharde auw-roep, daarna een woord wat we zelden horen (bestaat uit 3 letters).... Vrouwtje natuurlijk meteen kijken of de computer het nog deed, wat gelukkig wel het geval was. Daarna voelde ze dat haar sok een beetje nat was, dus keek ze naar beneden en zag ze bloed. Nu loopt ze met een blauwe teennagel en een dikke teen die erg pijn doet. Maar ondanks dat zijn we vanmorgen wel naar het bos geweest.Nu maar hopen dat vrouwtje haar les geleerd heeft: eerst doen wat ze plan is en dan pas omkijken!!!