Nieuwtjes 2005

Nieuwtjes uit 2005

22-12-2005

De zware dagen van deze week zijn gelukkig voorbij. Niet dat het voor ons moeilijke dagen waren. Maar vrouwtje heeft het een beetje moeilijk gehad de afgelopen twee dagen. Dat komt omdat ze vorig jaar een ongeluk gehad heeft. Dat ongeluk heeft grote invloed op haar leven. Nu nog steeds. Doordat ze net op de weekdag dat het gebeurt was, moest werken was dat een beetje moeilijk voor haar. Toen ze vorig jaar tegen ons zei dat ze weer snel terug zou zijn, kwam ze niet en het duurde heel lang eer ze weer bij ons was. Nou dit jaar zei ze dus zonder na te denken dat ze weer vlug terug zou komen. Toen drong het tot haar door dat ze dat al eens eerder gezegd had en wat toen gebeurt is. Maar goed, deze keer kwam ze inderdaad weer heel vlug thuis. Gelukkig. Gisteren was het niet de weekdag maar de precieze datum en toen kwamen alle herinneringen terug. Het is misschien maar goed dat vrouwtje zich niets meer herinnert van het ongeluk zelf. Alleen is ze nu bang voor auto's vooral als het donker is. Dan vindt ze al die koplampen maar eng. Het was heel erg fijn dat ze gisteren niet alleen was. Maria, haar vriendin, is haar gezelschap komen houden zodat ze niet alleen zou zitten. Dat was echt tof en het heeft haar door de moeilijke dag heen geholpen. Dat is nou echte vriendschap en vrouwke is ontzettend blij met zo'n vriendin. Nu de enge dagen voorbij zijn kan ze zich gaan verheugen op de Kerst met haar broers en schoonzussen en natuurlijk met de neven en het kleine nichtje. Het is de eerste kerst die ze meemaakt met Juultje erbij. Wat zal ze ervan genieten en hopelijk denkt ze niet teveel aan de vorige kerst. Ik -Lowieke- kan maar een raad geven: Kijk niet te lang naar hetgeen wat achter je ligt. Houd de blik op vooruit.

19-12-2005

Nog een paar daagjes en dan is het Kerst. De stemming zit aardig in ons huisje. Vrouwtje heeft goeie zin en we horen regelmatig kerstmuziek. Kortom het is hartstikke gezellig. Ik -Lobbe- heb vrouwtje vorige week versteld laten staan. Een vriend kwam het kerstpakket brengen en het was voor mij eigenlijk de eerste keer dat ik hem van zo kortbij meemaakte. Nou ik vond hem meteen aardig. Hij heeft me lekker geaaid en eigenlijk kreeg ik er geen genoeg van. Dat was de eerste keer dat ik zo aardig gereageerd heb op een "vreemde" en daarom was vrouwtje echt verbaast.
Vandaag heeft vrouwtje weer post gehad en warempel ze kreeg het even moeilijk toen ze de kaart las die ze van haar vrienden gekregen heeft. Het was volgens ons een ontroerende tekst, want vrouwtje moest even slikken en de kaart heeft ze meteen in de kast bij de kerstboom gezet.
Dat hebben we nog niet verteld, vrouwtje heeft de kerstboom opgezet en de kribbe die erbij hoort. Dat is pas echt kerst. Alleen vinden wij -het kattenbakvolkje- het vervelend dat ie in een kast staat. Nu kunnen we er niet mee spelen.Op de een of andere manier vind vrouwtje dat niet goed. Dus nu kunnen we er alleen naar kijken. Toen ze bezig was met het opzetten hebben we wel even met het een en ander kunnen spelen. Dus nu wachten we op het moment dat alles weer opgeruimd wordt. Dan kunnen we de laatste keer nog van alles uithalen met die glinsterende ballen.
Bolleke heeft het een beetje moeilijk. Hij kan er niet zo goed aan wennen dat het weer koud is en dat hij niet naar buiten kan. Vrouwtje geeft hem nu iedere dag een pil zodat hij zich wat prettiger voelt en vooral dat hij weer zin heeft om te eten. Ik -Miepie- heb nu wel geluk. Hij laat altijd iets over wat hij echt niet meer wil en dat mag ik dan opeten. Maar als ik heel eerlijk ben heb ik liever dat die oude huisgenoot zelf eet want dan weet ik dat hij zich weer een beetje prettig voelt. Sinds hij die pil, wat ze staupucid noemen, krijgt gaat het al iets beter, maar vrouwtje is nog niet helemaal tevreden. Het zal nog een lange moeilijke winter voor hem worden en we zijn allemaal blij als het straks weer een beetje warmer wordt zodat hij naar buiten kan.

10-12-2005

Aangezien vrouwtje het druk heeft gehad met de nieuwe computer is ze er niet toe gekomen om de nieuwtjes bij te houden. Daarom maar een korte samenvatting van de meest belangrijke dingen. Op de eerste plaats heb ik -Lobbe- mijn favoriete dummy terug. Een mevrouw die hier in de straat woont heeft aan een paar jongens gevraagd om hem uit de boom te halen. En hulpvaardig als ze waren hebben ze dat ook gedaan. Dat vind ik pas tof. Ik was hartstikke blij dat ik hem terug heb. Nu maar hopen dat vrouwtje een beetje voorzichtig doet zodat ie niet weer in de boom belandt.
Vrouwtje is deze week begonnen met uitproberen of ze weer kan werken. Dat heeft ze twee dagen gedaan. Het is vreemd, we moeten opstaan terwijl het nog hartstikke donker is. Normaal begint ze na het ontbijt met het schoonmaken van het huis. Nu dus niet. We gaan meteen wandelen en dan worden we op de plaats gedirigeerd. Als troost krijgen we wel een lekker hondenkoekje. Dan gaat vrouwtje weg en zijn we alleen. Dat is niet zo leuk want we zijn er inmiddels wel aan gewend dat ze altijd thuis is. Na een paar uurtjes komt ze weer thuis. Maar ze kan de draai niet vinden met het gevolg dat het een beetje ratje toe is op die twee dagen. De andere dagen verlopen gelukkig wel normaal. We zullen blij zijn als vrouwtje aan de nieuwe situatie gewend is.
Dachten we dat vrouwtje minder vaak achter de computer zou zitten blijkt nu dat dit een misvatting was. Ze heeft nu zo'n ding waar ze gewoon lekker mee op de bank kan zitten. Ze zit dan wel bij ons, maar we mogen haar niet storen. Jullie mensen noemen dat een schootcomputer en dat betekent dus dat wij -katten- geen plaats hebben want dat ding zit op de schoot. Dat is dus jammer, alleen Bolleke krijgt het voor elkaar dat ze de computer uitzet om hem lekker te laten liggen.
Dankzij het mooie weer genieten we volop van het feit dat we weer naar buiten kunnen. De eerste dag mochten we alleen overdag naar buiten, maar nu vrouwtje weet dat het echt veilig is kunnen we weer dag en nacht naar buiten. Gewoon lekker zelf bepalen wanneer we de buitenlucht in gaan. Dat is echt genieten. Die week dat het niet kon doordat het dak stuk was is toch wel zwaar gevallen. Maar daar hoeven we nu dus niet meer aan te denken want de noodreparatie is uitstekend gelukt. Dat houdt vast wel stand de hele winter.

05-12-2005

Hiep hiep hoera, wij kunnen weer naar buiten. Onder het toeziend oog van Speedy heeft vrouwtje het dak van de ren gemaakt. Het is wel nog niet zoals het moet, maar wij -het kattenbakvolkje- kunnen weer naar buiten. In het voorjaar zal vrouwtje het definitieve dak maken. Het is nu veel te slecht weer om dat te doen. Daarom heeft ze een net gekocht wat normaal over de visvijver gelegd kan worden. In plaats van over een vijver heeft ze het over het zeil van onze ren gelegd. Wij kunnen er niet uit, het zeil kan niet verder stuk waaien en vrouwtje kan gerust zijn. Wat zijn we blij dat we toch even een frisse neus kunnen halen. Dat missen we toch wel, ook al is het koud buiten het is toch prettig om even buitenlucht te ademen. Het heeft vrouwtje wel een blauwe nagel gekost, maar dat mag de pret niet drukken.

04-12-2005

Gisteren was het weer zover. Hing die domme dummy toch alweer in de boom. Deze keer heeft Rebecca het voor elkaar gekregen om hem er weer uit te halen. Ze heeft daar vreselijk haar best voor moeten doen, maar het is gelukt. Vrouwtje blij, Lobbe blij en Rebecca trots. Ik -Speedy-  wordt iedere zaterdag door Rebecca getraind. Ze speelt dan met me en ondertussen leert ze me om te doen wat zij wil. Zo moet ik op het kattenmeubel van etage naar etage springen, dan op een plank aan de muur en dan weer naar beneden. Het leuke is dat ik  hiervan geniet. Ik krijg dan alle  aandacht en er wordt met me gespeeld. Ik  vindt het hartstikke leuk als Beckie komt. Dan ren ik meestal ook naar haar toe, als de honden het toelaten. Daarna lekker op schoot kruipen en knuffelen. Ze vindt het alleen niet zo leuk als ik met mijn staart langs haar neus wrijf. Dat kriebelt zegt ze dan. Kortom naast Lotje heeft Rebecca mij ook geadopteerd. Leuk hè....?! dat is toch nieuws wat wel vermeld mag worden.

02-12-2005

We hebben het al vaker vermeld, maar nu de derde keer: De site is af. In het kader van driemaal is scheepsrecht vermelden we het even. Vrouwtje heeft de afgelopen dagen keihard aan de site gewerkt. Hij moest en zou af zijn voordat ze volgende week weer gaat werken. Het is gelukt. De site staat nu helemaal naar haar hand. Hij is rustig, overzichtelijk en heeft een paar aparte details. Zo heeft ze het voor elkaar gekregen dat de tekst over de achtergrond rolt. Dat is veel prettiger voor de ogen. Dit is gelukt doordat ze hulp heeft gehad van haar neef. Zonder die hulp was het waarschijnlijk helemaal niet gelukt. Zo zijn er nog een paar kleine dingetjes. Die kunnen jullie zelf wel vinden. De nieuwe bezoekers krijgen meteen een "perfecte"site te zien. De regelmatige bezoekers hebben tot nu toe steeds moeten wennen aan een nieuwe opzet. Dat is nu afgelopen. Iets wat naar je hand staat moet je niet meer veranderen. Vanaf vandaag komen er alleen nog veranderingen wat de inhoud betreft. Vrouwtje gaat zich bezighouden met het schrijven van wat wij willen vertellen. En natuurlijk met de nieuwtjes.

01-12-2005

Vandaag begint de feestmaand, niet dat wij dieren daar veel van merken. Maar voor jullie mensen is het wel een gezellige tijd. Ik -Lobbe- voelde me gisteren niet zo lekker, had een beetje last van buikpijn. Vrouwtje heeft gezegd dat ik naar de dokter moet als het te lang duurt. Dus nu hoop ik dat het vlug over is. Vanmorgen voelde ik me al een stuk beter. Gelukkig maar, want naar de dokter gaan vind ik geen pretje. Niet dat ik daar vaak kom, maar toch. Gisteren is mijn nieuwe dummy mee naar het bos geweest. Lol dat we gehad hebben. Hij is nog beter als de oude favoriet. Vrouwtje kan er veel verder mee gooien. En ik kan hem opvangen zonder dat het pijn doet. Deze is lichter en daardoor makkelijker te vangen.

Nieuwsberichten van November 2005

*30-11-2005

Het laatste detail van de vernieuwing is voltooid. Het loopt allemaal goed, dus nu doet vrouwtje er ook niets meer aan. Gelukkig!!! Kunnen we ons weer verheugen op een gezellige avond. Vanmiddag moet ze nog even de hondjes van de overbuurvrouw verzorgen  en dan keert de rust weer terug.

We beginnen er langzaam aan te wennen dat we niet meer naar buiten kunnen. Willy en Binkie zijn er wel een beetje humeurig van geweest. Maar gelukkig leggen ze zich nu bij de situatie neer. Wat het eten betreft is er nu ook een vaste regel gekomen. Bolleke mag helemaal alleen in de woonkamer eten. Willy, Miepie, Marieke en Molly eten in de keuken onder toezicht van het vrouwtje. De overigen van ons eten gewoon in de kelder. De kelderdeur blijft dicht tot het "bovenvolk" klaar is. Dan mogen wij de restjes nog oppeuzelen. Sinds Bolleke in de kamer kan eten zonder gestoord te worden eet hij zijn hele kommetje leeg. Dit tot verdriet van Miepie. Zij kan nu geen restjes meer opmaken.

*29-11-2005

De site heeft weer een kleine verandering ondergaan. Vrouwtje  heeft met haar broer gesproken  en die gaf de tip om de inwonerspagina iets aan te passen. Dus ontstond het idee om diens tip op te volgen. Bij de bewoners is het mooier om met een frame te werken zodat de bezoekers van de site niet zoveel hoeven te klikken met de muis. Na lang zwoegen is de eerste opzet gelukt. Nu hoeven alleen nog de puntjes op de i gezet te worden. Maar dat heeft nog even tijd.

Vandaag was meteen de laatste trainingsdag van vrouwtje. Ze heeft besloten dat ze de rest van de week een beetje rustig doet zodat ze volgende week fris is als ze gaat proberen of ze weer kan werken. Wij zijn daar blij mee. Nu heeft ze de rest van de week rust en veel tijd voor ons.

*28-11-2005

Bolleke, de oudste bewoner van Huisje Weltevree heeft eindelijk weer eens een vol bakje eten verorbert. Door het slechte weer kan hij niet meer buiten eten. Het is voor hem moeilijk om eraan te wennen dat hij zijn maaltijden binnen moet nuttigen.

Het onhandige manoeuvre met de dummy is alweer goed gemaakt. Zaterdag de favoriete dummy weg, vandaag heb ik -Lobbe- weer een nieuwe favoriete gekregen. Gisteren hebben we met de reserve dummy gewerkt. Vrouwtje dacht dat het handig zou zijn om die reserve ook echt apart te houden. Dus heb ik geluk gehad en een nieuwe gekregen. Het is wel geen gele, zoals die andere, maar met een groene lukt het net zo goed. Alleen even wennen aan de kleur.

*27-11-2005

Gisteren is weer een ongelukje gebeurt met mijn dummy. Vrouwtje wilde hem eens echt goed gooien. Alleen jammer dat hij in de boom terecht kwam. Ze heeft nog samen met Rebecca geprobeerd om hem eruit te halen. Zelfs twee jongens hebben nog proberen te helpen, maar het mocht niet baten. De dummy bleef in de boom hangen en ik -Lobbe- moest dus zonder mijn favoriete dummy naar huis.

Vrouwtje heeft de fotopagina's degelijk gewijzigd. De foto's zijn iets kleiner geworden, maar daardoor kun je ze vlugger bekijken, het duurt minder lang eer ze op het scherm verschijnen.

* 26-11-2005

Het dak van onze ren is gesneuveld. Door de hevige storm van gisteren is het dak van de ren kapot gewaaid. Dat betekent dat we van vrouwtje niet naar buiten mogen. Dat vinden we niet erg want het toch veel te koud om een frisse neus te halen.

 Lobbe is eindelijk van haar periode af. De loopsheid is overwonnen gelukkig. Nu kan het niet meer gebeuren dat ik met het broekje nog aan mijn behoefte moet doen.

*23-11-2005

De woonkamer heeft een heel kleine metamorfose ondergaan. Blubster is in zijn nieuwe huis ingetrokken. Hij kan nu eindelijk echte baantjes trekken. In plaats van 5 liter water heeft hij nu 45 liter tot zijn beschikking. Kleine bijkomstigheid is dat de katten een nieuw warm plekje hebben om op te slapen. Voor alle duidelijkheid Blubster is de goudvis die bij ons woont.