Leuke verhalen‎ > ‎

Sjaakie wil het een en ander rechtzetten

Ik -Sjaakie- vind dat er teveel op vrouwtje gemopperd wordt. Als die anderen nu eens een beetje relaxter zouden zijn, zouden ze ook niet klagen. Neem mij nu, ik lig lekker op het bed, maak me nergens druk om en vind het heerlijk om zo rustig te kunnen slapen en af en toe eens een paar brokjes te eten kortom: mijn tijd slapend of luierend door te brengen. Onze buikjes worden op tijd gevuld, de bakken zijn altijd schoon en we krijgen regelmatig een aai en een vriendelijk woord. Dus wat zeuren ze nu ?
Het is wel zo dat als vrouwtje achter haar computer zit dat ze dan wel eens de tijd uit het oog verliest, maar daar staat dan weer tegenover dat ze opgewekt is waardoor ze vriendelijk is en blijft.

Dat ben ik -Miepie- helemaal eens met Sjaakie. Ik woon nu al weken weer beneden in de woonkamer en ik kan echt niet zeggen dat vrouwtje me verwaarloosd. Ik krijg op tijd een aai en voor de rest lig ik lekker ontspannen te slapen. Dus wat wil je dan nog meer.

Ja jullie hebben ook best wel gelijk. Ik -Lobbe- heb het meeste gemopperd terwijl toch mijn kom steeds gevuld werd en mijn wandelingen ook normaal waren (op eentje na dan). Het ongelukje met het broekje had niets met aandacht te maken en vannacht heeft vrouwtje er wel aan gedacht. Ik zal proberen om minder te klagen en dat zal ook wel lukken want vrouwtje hoeft nu ook niet meer zo lang achter haar computer te zitten.

Ik -Lowieke- wil hier nog iets aan toevoegen: Op mij moppert ze hoofdzakelijk als ze achter de pc zit en ik zal jullie ook vertellen waarom: Ik probeer steeds om de lamellen te bewerken, ik heb het zeiltje wat onder de kooi van Kuufke ligt helemaal gekarteld en ik spring regelmatig op het hoofd van vrouwtje. Dit komt allemaal omdat ik bij haar wil zijn en dan ook al haar aandacht wil hebben. Door ondeugd uit te halen moet ze wel op me letten maar als ik eerlijk ben weet ik dat ik dingen doe die niet mogen.

Ja zeg vind je het gek dat dan het meest op jou gemopperd wordt. Ik -Kuufke- vind het ook niet altijd even prettig als je zo komt aandonderen. Tegen mij praat ze wel regelmatig en soms fluit ze zo leuk en kan ik haar antwoord geven. Dus je hebt het gewoon aan jezelf te danken, maar dat weet je zelf ook wel.

Zo nu is het wel genoeg, ik -Tinka- vind dat jullie genoeg gezegd hebben. Wees blij vrouwtje opgewekt is en we komen niets tekort. Dus in de toekomst geen klaagzangen meer, maar leuke dingen vertellen. Dat is kort maar krachtig wat ik hierover kwijt wil.

november 2005