Leuke verhalen‎ > ‎

Onze bijnamen

Zoals dat wel vaker gebeurt hebben wij allemaal een bijnaam gekregen. De normale naam past wel bij ons, maar de tweede naam is typerend voor het karakter. Daarom wil ik -Zefke- als een van de ouderen jullie vertellen hoe iedereen hier in huis genoemd wordt.

Te beginnen met Bolleke, zijn bijnaam is Bolle Toetemans, dit omdat hij als jonge kerel een beetje heel erg dik was.

Katrientje, bijnaam Trieneke, omdat zij in tegenstelling tot de anderen nooit op schoot wil en steeds voor iedereen uit de weg gaat.

Barney, bijnaam Bannebas, omdat deze naam gewoon bij hem pas, hij kan af en toe zo klaaglijk jammeren, hij weet niet hoe hij gewoon moet mauwen en op de een of andere manier past deze naam gewoon bij zijn manier van "mauwen"

Willy, bijnaam Miene groete jong, omdat hij als eerste veel groter was als Bolleke en super aanhankelijk.

Marieke, bijnaam Riekelke, omdat zij een klein fijn katje is en vrouwtje steeds aan de bloemen in haar tuin moet denken die ze Riekele noemen.

Miss Molly, bijnaam Tante Pollewops, dit is een beetje gekke naam, maar Tante Pollewops is ook een beetje gekke kat in de positieve zin dan.

Miepie, bijnaam Erm Sjwaad, omdat zij altijd zo bang voor de andere bewoners is geweest en daardoor op een kamer geleefd heeft. Dus met andere woorden omdat het een zielig geval is (was omdat ze nu eindelijk na jaren in de woonkamer erbij zit)

Freddie, bijnaam Sjunne Maan, omdat hij ontzettend mooi, lief en aanhankelijk is.

Henske, bijnaam Hansie, omdat dit gewoon beter bij hem past, hij is klein en lief, maar wel een beetje afstandelijk.

Sjaakie, bijnaam Dieke Jong, omdat hij zo groot en dik is dat hij niet meer normaal kan springen. Vrouwtje moet hem altijd helpen.

Frenske, bijnaam Franzel, omdat hij naar die naam beter luistert als naar zijn echte naam.

Muuske, bijnaam Kling Kreng, omdat zij als enige steeds ruzie maakt met de andere vrouwtjes.

Binkie, bijnaam Sjmoes Vutje, omdat hij er niet genoeg van krijgt om geaaid en geknuffeld te worden.

Utsjke, bijnaam Blutsjke, omdat vooral zij het "slachtoffer" is van de chagrijnigheid van Muuske

Speedy, bijnaam Speedy Men, omdat hij een echte man is, hij is parmantig, laat zich niet de kaas van het brood eten en hij is net zo ijdel als een echte man

En tot slot van de katten Ik Zefke, mijn bijnaam is Sjteffelke omdat ik dat gewoon een mooiere naam vind en ik luister eigenlijk ook alleen naar die naam.

Dan krijgen we nu de honden:

Lotje, bijnaam Lottepot omdat dat de enige naam is waarop ze meteen reageert als vrouwtje haar roept.

Katinka, bijnaam Tinkelbelletje, omdat ze zo klein en parmantig is en net zoveel kabaal kan maken als een bel.

Lobbe, bijnaam Trees, omdat ze zo heerlijk onhandig kan zijn.

Als laatste de vogels:

Lowieke, bijnaam Proetsj, dit is een ietwat langer verhaal. Toen hij klein was heeft vrouwtje hem zindelijk gemaakt door op een stoel een handdoek te leggen en om hem duidelijk te maken wat de bedoeling was zei ze: Je moet hier proetsjen (poepen). Hij heeft haar uiteindelijk begrepen en omdat hij zo braaf op de handdoek poepte werd het vanzelf Proetsj. Als vrouwtje nu Lowieke tegen hem zegt weet hij dat hij iets vreselijk fout gedaan heeft en dat vrouwtje boos is.

Chico, bijnaam Klee Musjke, omdat ze zo klein en lief is.

Kuufke, bijnaam Heibeleer, omdat hij ontzettend veel en hard kabaal kan maken als hij gestoord wordt in zijn rust. Dan is hij niet meer stil te krijgen en iedereen heeft dan last van zijn oren.

Dit is toch een hele klus geweest, ik was even vergeten dat we met zo velen zijn. Maar ik vind het gewoon leuk om iedereen te laten weten wat onze koosnamen zijn.

oktober 2005